Η εναλλακτική πρόταση της FIBA για τα «παράθυρα»

Gazzetta team
Η εναλλακτική πρόταση της FIBA για τα «παράθυρα»

bet365

Η FIBA κοινοποίησε στην Euroleague και τις ομάδες της την εναλλακτική πρόταση σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων μεσούσης της σεζόν.

Τα νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις εθνικές ομάδες και τους προκριματικούς αγώνες που πλέον καλούνται να δώσουν στα μέσα της χρονιάς ήλθαν ξανά στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια του Eurobasket. Αρχικώς ο Έτορε Μεσίνα, εξήγησε τους λόγους που «τα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων είναι... ταπείνωση» και στη συνέχεια ο Άρβιντας Σαμπόνις τόνισε με νόημα πως «οι άνθρωποι που κατανοούν το μπάσκετ είναι απογοητευμένοι. Οι φίλαθλοι έρχονται στα γήπεδα για να βλέπουν τους καλύτερους παίκτες».

Ακολούθως οι πρόεδροι των ομοσπονδιών μπάσκετ των Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Τουρκίας και Γερμανίας εξέδωσαν κοινή δήλωση, όπου αναφέρουν πως απαιτούν από την Euroleagueνα επαναπρογραμματίσει τις αγωνιστικές που συμπίπτουν με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Στο μεταξύ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία κατέθεσε εναλλακτική πρόταση ζητώντας ουσιαστικά από την Euroleague να πάει το πρόγραμμά της δυο μέρες πίσω χωρίς να ακυρώσει το καλεντάρι της ενώ η FIBA θα μειώσει το διάστημα ανάμεσα στα δυο μαρς των «παραθύρων». Η συγκεκριμένη πρόταση διευκολύνει την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18 που προτίθεται να εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια η Euroleague διότι δεν θα χρειαστεί να διακόψει το πρόγραμμά της αλλά θα προσθέσει μια διπλή αγωνιστική. H κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα εξετάσει την πρόταση ενώ η FIBA προτίθεται να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την πλευρά των παικτών στις 5 Οκτώβρη στη Γενεύη, θέτοντας επί τάπητος το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η πρόταση της FIBA
Πρώτο FIBA WINDOW (Νοέμβριος 2017)

Τρίτη 21 Νοεμβρίου: Όλα τα ματς της Euroleague
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου: Ταξίδια
Πέμπτη 23 Νοεμβρίου: Προπονήσεις με τις εθνικές ομάδες
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου: Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (1ο ματς)
Κυριακή 26 Νοεμβρίου - Δευτέρα 27 Νοεμβρίου: Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (2ο ματς)
Τρίτη 28 Νοεμβρίου: Επιστροφή των διεθνών στις ομάδες τους
Δεύτερο FIBA WINDOW (Φεβρουάριος 2018)
Τρίτη 20 Φεβρουαρίου: Όλα τα ματς της Euroleague
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου: Ταξίδια
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου: Προπονήσεις με τις εθνικές ομάδες
Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου: Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (1ο ματς)
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου - Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου: Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (2ο ματς)
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου: Επιστροφή των διεθνών στις ομάδες τους

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα