Αγραβάνης: «Να δικαιώσω όσους με πίστεψαν στην ΑΕΚ»

Αγραβάνης: «Να δικαιώσω όσους με πίστεψαν στην ΑΕΚ»

Κάτια Πετροπούλου
Αγραβάνης: «Να δικαιώσω όσους με πίστεψαν στην ΑΕΚ»

bet365

Ο Γιάννης Αγραβάνης μιλάει στο gazzetta.gr για την επόμενη ημέρα της επιτυχίας της Εθνικής Νέων στο Eurobasket U20, την μεταγραφή του στην ΑΕΚ και την κατάσταση στον Δούκα.

Η ΑΕΚ επένδυσε στο μέλλον και φέτος το καλοκαίρι, προχωρώντας σε μεταγραφές που αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Μεταξύ αυτών βρίσκεται κι ένας πρωταθλητής Ευρώπης, ο Γιάννης Αγραβάνης!

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Eurobasket U20 με την Εθνική Νέων στην Κρήτη, ο 18χρονος φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο με την «Βασίλισσα» για 3+2 χρόνια, εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία αυτή.

Ο νεαρός αθλητής, μιλώντας στο gazzetta.gr, σχολίασε το πως είναι πια η ζωή, λίγους μήνες μετά την κορυφή της Ευρώπης που ανέβηκαν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου και φάνηκε πως θέλει ακόμα περισσότερα στην συνέχεια.

«Ήταν μια μεγάλη επιτυχία τόσο για τον καθένα, όσο και για το σύνολο. Ήταν πολύ όμορφα! Στην αρχή δεν συνειδητοποιείς τι έχεις πετύχει, αλλά σιγά σιγά πρέπει να προσαρμόζεσαι Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι σε αυτό, αλλά να συνεχίζεις την σκληρή δουλειά, για να πετύχεις περισσότερα».

Ο αδερφός του Δημήτρη, που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό κι έχει δηλώσει πως ο Γιάννης θα τον ξεπεράσει, μέχρι πρότινος ανήκε στο δυναμικό του Δούκα, το οποίο κλονίστηκε οικονομικά και πλέον θα συνεχίσει στην Α2, αλλά με ένα κατ' εξοχήν νεανικό ρόστερ. Είχε εντοπίσει σημάδια απο πριν για την κατάσταση αυτή; «Όχι, και η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Ήταν μια άσχημη έκπληξη και για το σωματείο του Δούκα, αλλά και για όλους. Ελπίζω να πάνε όλα καλά για την ομάδα, και εντός, αλλά κι εκτός παρκέ».

Τότε ήταν που η ΑΕΚ βρήκε αφορμή να προσεγγίσει τον παίκτη ή είχε γίνει από πριν η κρούση; «Υπήρχε όντως μια κρούση από πριν. Σιγά σιγά έγιναν οι επαφές, μιλήσαμε, τα βρήκαμε και ήρθα στην ομάδα», υποστήριξε χαρούμενος ο Γιάννης και συνέχισε: «Νιώθω πολύ ευτυχισμένος. Το περιβάλλον είναι πολύ καλό, το κλίμα είναι φοβερό. Θέλω να δουλέψω σκληρά, για να δικαιώσω όσους με πίστεψαν εδώ στην ομάδα, αλλά και τον εαυτό μου. Όλα κυλούν πολύ ομαλά μέχρι στιγμής».

Όσον αφορά τους στόχους του για την νέα σεζόν, αυτοί είναι: «Να κερδίσω όσο πιο πολλές ευκαιρίες μπορώ, να είμαι στην 12άδα και να δουλεύω συνεχώς, για να βελτιώνω τον εαυτό μου και να βοηθάω την ομάδα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα