Χαμηλά οι ΝτεΡόζαν-Όλντριτζ-Τόμας στο ΤOP-100 του ΕSPN!

Νίκος Καρφής
Χαμηλά οι ΝτεΡόζαν-Όλντριτζ-Τόμας στο ΤOP-100 του ΕSPN!

bet365

Το ESPN συνεχίζει την αντίστροφη μέτρηση για το TOP-100 της σεζόν που έρχεται και παρουσιάζει τις θέσεις 50-31. Πεσμένοι οι Όλντριτζ, ΝτεΡόζαν και Τόμας. Σημαντική άνοδος για Εμπίντ!

Το κορυφαίο δίκτυο των ΗΠΑ συνεχίζει το αφιέρωμα του στο ΤΟΡ-100 των παικτών για τη σεζόν 2017-18 και παρουσιάζει το 50-31.

Η πτώση του Καρμέλο έφερε αντιδράσεις και ίσως σε αυτές προστεθεί και η κατάταξη για Όλντριτζ και ΝτεΡόζαν. Ο Εμπίντ ανέβηκε αρκετά, ενώ ο Τόμας από το 29 της περσινής σεζόν έπεσε στο 33.

Μετά τους αριθμούς 100-76, 75-51 , σειρά έχει η λίστα από το 50 ως το 31.

Πάμε να δούμε αναλυτικά

#50 Πάτρικ Μπέβερλι (Κλίπερς)

Πέρυσι: 160

Aναμενόμενο RPM: 1.99

«Το γεμάτο ένταση παιχνίδι του δεν φαίνεται στα στατιστικά κάθε παιχνιδιού.Ήταν ο κορυφαίος στη λίστα με τις χαμένες μπάλες που ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ενώ συνεισφέρει με τον καλύτερο τρόπο στους hustle points της ομάδας του»

#49 Τζορτζ Χίλ (Κινγκς)

Πέρυσι: 67

Aναμενόμενο RPM: 2.86

«Αν επαναλάβει την σπουδαία περσινή σεζόν, τότε θα αποτελέσει τον κατάλληλο μέντορα για τον rookie Ντε Άαρον Φοξ. Θα δώσει σημαντική βοήθεια στο σκοράρισμα στο Σακραμέντο. Τη σεζόν που μας πέρασε βρέθηκε στη Γιούτα και η ομάδα του είχε ρεκόρ 15-1 τις φορές που είχε 20+ πόντους στον αγώνα»

#48 Ρίκι Ρούμπιο (Τζαζ)

Πέρυσι: 63

Aναμενόμενο RPM: 3.98

«Ο Ρούμπιο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους floor generals στο ΝΒΑ. Σημείο αναφοράς και στις δύο άκρες του γηπέδου, ενώ είναι ένας εκ των 3 point guards στην ιστορία της λίγκας που έχει μέσο όρο 8 ασίστ και 2 κλέψίματα. Το εγκεφαλικό παιχνίδι του Ισπανού θα είναι η κατάλληλη προσθήκη για την Γιούτα»

#47 Γκόραν Ντράγκιτς (Χιτ)

Πέρυσι: 51

Αναμενόμενο RPM: 1.59

«Ο Σλοβένος παραμένει ένας από τους καλύτερους γκαρντ στο να «ταρακουνά» τις αντίπαλες ομάδες με τα φοβερό μπασίματα του , ενώ ήταν τρίτος στα drive τη σεζόν που μας πέρασε σε ολόκληρο το ΝΒΑ»

#46 Στίβεν Άνταμς (Θάντερ)

Πέρυσι: 36

Aναμενόμενο RPM: 2.01

«Το 94% των λεπτών που πέρασε στο παρκέ πέρυσι ήταν στη ίδια πεντάδα μαζί με τον Ουέστμπρουκ. Τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν στην 90η θέση όσων αφορά τους πόντους που έβαλε στο transition, δίνοντας μια σημαντική βοήθεια στον.... πυραυλοκίνητο Ουέστμπρουκ. Ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες της λίγκας»

#45 ΛαΜάρκους Όλντριιτζ (Σπερς)

Πέρυσι: 23

Aναμενόμενο RPM: 0.96

«Στην πρώτη του χρονιά με τους Σπερς ήταν στο Νο.13 της λίστας του ESPN. Πέρυσι ήταν στο 23, ενώ φέτος έπεσε ακόμα περισσότερο στη θέση 45. Από το TOP-20 της κατάταξης του 2015 στο ESPN μόνο ο Χάουαρντ έχει κατρακυλήσει περισσότερο»

#44 Γιουσούφ Νούρκιτς (Μπλέιζερς)

Πέρυσι: 73

Aναμενόμενο RPM: 1.77

«Οι Μπλέιζερς νικούσαν τους αντιπάλους τους με 11.3 πόντους ανά 100 κατοχές στα 400 λεπτά που ο Νούρκιτς βρισκόταν στην πεντάδα μαζί με τους Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ. Με τον Νούρκιτς εκτός παρκέ, είχαν 15 πόντους λιγότερους ανά 100 κατοχές, ένα στατιστικό που δείχνει την επίδραση του Νούρκιτς»

#43 Αντρέ Ιγκουοντάλα (Ουόριορς)

Πέρυσι: 55

Aναμενόμενο RPM: 2.58

«Ο Ιγκουοντάλα ήταν ο καλύτερος στον μετρητή ασίστ ανά λάθος την προηγούμενη regular season, Στους τελικούς του ΝΒΑ ήταν ο καλύτερος της ομάδας του στον συντελεστή plus/minus, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην παρέλαση των Ούοριορς κόντρα στους Καβς»

#42 Ότο Πόρτερ (Ουίζαρντς)

Πέρυσι: 116

Αναμενόμενο RPM: 3.65

«Ήταν ο άνθρωπος που ξεπέρασε τον Τζον Ουόλ σε ποσοστό νικών/ηττών την περσινή σεζόν, ενώ βρέθηκε μπροστά από τους Πολ Τζορτζ και Γκόρντον Χέιγουορντ στην κατηγορία real plus/minus που μετράει τα θετικά και αρνητικά στατιστικά ενός παίκτη»

#41 Χασάν Ουάιτσαϊντ (Χιτ)

Πέρυσι: 32

Αναμενόμενο RPM: 1.88

«Ο Χασάν παραμένει αίνιγμα. Ήταν στο TOP-5 στη ψηφοφορία για τον αμυντικό της χρονιάς. Οι Χιτ είναι εξαιρετικοί αμυντικά με αυτόν στο παρκέ. Πάντως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το αμυντικό rating των Χιτ τις τελευταίες 3 σεζόν είναι καλύτερο τα διαστήματα που βρίσκεται εκτός παρκέ παρά εντός ο Ουάτσαϊντ».

#40 Αλ Χόρφορντ (Σέλτικς)

Πέρυσι: 22

Aναμενόμενο RPM: 1.66

«Το υψηλό μπασκετικό I.Q που διαθέτει ήταν τέλεια προσθήκη για την Βοστώνη, αφού είχε 5 ασίστ μέσο όρο (σχεδόν διπλάσιες από τον μέσο όρο του με τη φανέλα των Χοκς). Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο post, ενώ βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην κατηγορία "πόντοι που δέχεσαι στο pοst» ανάμεσα στους 50 παίκτες που μάρκαρε τη σεζόν που μας πέρασε»

#39 ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς)

Πέρυσι: 30

Aναμενόμενο RPM: -0.63

«Είναι δεύτερος σε πόντους ανά αγώνα με drives και τρίτος σε πόντους με pull-up jumpers. Kανείς άλλος δεν έβαλε περισσότερα σουτ έξω από τα 3 μέτρα. Ξέρει να δημιουργεί τα σουτ που θέλει

#38 Τζέι Κράουντερ (Καβαλίερς)

Πέρυσι: 56

Αναμενόμενο RPM: 3.98

«Υπάρχουν 3 small forwards που είναι εντός του TOP15 στη θέση τους σε επιθετικό και αμυντικό RPM. Οι Καβς έχουν τους δύο από αυτούς (Κράουντερ και ΛεΜπρόν). Ο άλλο είναι ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Τζέι δίνει στο Κλίβελαντ ακόμα ένα σπουδαίο αμυντικό πολυεργαλείο, δίνοντας την ευκαιρία στον Τζέιμς να ξεκουραστεί όταν το επιτρέπουν οι περιστάσεις του ματς»

#37 Έρικ Μπλέντσο (Σανς)

Πέρυσι: 43

Aναμενόμενο RPM: 2.63

«Σε 4 σεζόν στο Φοίνιξ έχει περισσότερους από 18 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Είναι 1 εκ των 9 παικτών που έφτασε σε τέτοια νούμερα σε αυτό το διάστημα και ο μοναδικός από αυτούς τους 9 που δεν έπαιξε σε All Star Game. Πέρυσι είχε career high σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, συντελεστή αποδοτικότητας, ενώ έχει τον μικρότερο συντελεστή λαθών».

#36 Μάιλς Τέρνερ (Πέισερς)

Πέρυσι: 50

Aναμενόμενο RPM: 2.38

«Έχει την προοπτική να γίνει σταρ, μπαίνοντας στην τρίτη σεζόν. Η φυγή του Πολ Τζορτζ θα του ανοίξει τον δρόμο στην επίθεση των Πέισερς. Είναι ένας από τους 5 παίκτες κάτω των 20 που έχει μέσο όρο 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 μπλοκ ανά αγώνα. Οι υπόλοιποι είναι οι Γκαρνέτ, Ντέιβις, Ουέμπερ και Σακίλ».

#35 Κρις Μίντλετον (Μπακς)

Πέρυσι: -

Αναμενόμενο RPM: 3.05

«Έπαιξε σε μόλις 29 παιχνίδια πέρυσι μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό στον αχίλλειο. Οι ομάδες του είναι καλύτερες στο net rating με αυτόν στο παρκέ σε κάθε μια από τις 5 σεζόν του. Έχει +3.4 στο net rating. τις τελευταίες 3 σεζόν»

#34 Κέμπα Ουόκερ (Χόρνετς)

Πέρυσι: 38

Aναμενόμενο RPM: 2.18

«Ένας από τους λόγους της εκτόξευσης του είναι η βελτίωση στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Τη σεζόν 2013-14 είχε μέσο όρο πάνω από 110 επαφές με την μπάλα, ενώ βρίσκεται στο Νο.47 στο σκοράρισμα από spot-up καταστάσεις. Σε κάθε επόμενη σεζόν οι επαφές του μειώθηκαν, ενώ η αποδοτικότητα του στα spot-ups αυξήθηκε»

#33 Αϊζάια Τόμας (Καβαλίερς)

Πέρυσι: 29

Aναμενόμενο RPM: 1.61

«Αν ήταν υγιής θα βρισκόταν παραπάνω στη λίστα. Έπεσε 4 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, παρόλο που έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν επιθετικά στην ιστορία των Σέλτικς. Η ικανότητα του να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του θα ταιριάξει στο Κλίβελαντ. Παίζει καλά το pick n roll και είναι 87ος σε πόντους που δημιουργεί, δίνοντας πάσα σε spot-up σουτέρ»

#32 Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς)

Πέρυσι: 58

Aναμενόμενο RPM: 2.12

«Δύσκολο να προβλέψει κανείς το πόσο ψηλά πρέπει να βρεθεί, αφού δεν γνωρίζουμε αν θα παραμείνει πολύ μέσα στο παρκέ. Σουτάρει καλύτερα στα τρίποντα από τον Ρέτζι Μίλερ, αν κανείς συγκρίνει την rookie χρονιά τους. Έχει τελειώσει με καλύτερο ποσοστό στα μπλοκ απ΄'ότι ο Ολάζουον, ενώ σκοράρει περισσότερους πόντους σε 36 λεπτά από κάθε άλλο rookie στην ιστορία του ΝΒΑ (εκτός του Τσάμπερλειν)»

#31 Σι Τζέι ΜακΚόλουμ

Πέρυσι: 26

Aναμενόμενο RPM: 2.67

«Υπάρχουν 3 παίκτες που σκοράρουν 20 πόντους μέσο όρο, ενώ σουτάρουν με 40% στα τρίποντα τις τελευταίες 2 σεζόν. Ο ένας είναι ο ΜακΚόλου και οι άλλοι δύο είναι οι Splash Brothers, Kάρι και Τόμπσον. Την τελευταία χρονιά έδειξε τα χαρακτηριστικά ηγέτη, παρόλο που στην ομάδα βρίσκεται και ο σπουδαίος Λίλαρντ. Σε 5 παιχνίδια χωρίς τον Λίλαρντ την περσινή σεζόν, είχε 31.2 πόντους ανά αγώνα»

 

NBA Τελευταία Νέα