Σορώτος: «Προσπάθησαν να με τελειώσουν, αλλά απαντήσαμε με την άνοδο του Παπάγου»

Σορώτος: «Προσπάθησαν να με τελειώσουν, αλλά απαντήσαμε με την άνοδο του Παπάγου»

Σορώτος: «Προσπάθησαν να με τελειώσουν, αλλά απαντήσαμε με την άνοδο του Παπάγου»

Ο Κώστας Σωρότος μίλησε για την άνοδο του Παπάγου στην Α2 η οποία έδωσε απαντήσεις σε αρκετό κόσμο. 

Ο Έλληνας τεχνικός του Παπάγου παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κώστας Σορώτος:

Για την άνοδο του Παπάγου και την επιστροφή στην Α2 μετά από αρκετά χρόνια απουσίας...
"Όπως είναι φυσικό υπήρχε μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση για την επιστροφή σε μία μεγάλη κατηγορία. Τα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσουμε για να έρθει η άνοδος κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εκ των καλύτερων μας παικτών, ο Σιούτης, χάθηκε από την αρχή, ενώ και μέσα στη χρονιά είχαμε πολλούς τραυματισμούς να αντιμετωπίσουμε. Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν θα είχε γίνει αν δεν υπήρχε η εμπιστοσύνη της διοίκησης προς την ομάδα ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές αλλά και η τεράστια στήριξη του κόσμου που δεν έπαψε στιγμή να μας στηρίζει και να στέκεται στο πλευρό μας.

Η ομάδα φτιάχτηκε από την αρχή ούσα σε ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς αποχώρησε η σημαία και η ζωντανή ιστορία της ομάδας, ο Υφαντής. Το ρόστερ μας στηρίχθηκε σε νεαρά παιδιά που αν και δεν το είχαν ξανακάνει βρέθηκαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Με σκληρή δουλειά, υπομονή, εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά, ακόμα κι όταν έκαναν λάθη και με τη στήριξη των μεγαλύτερων (Κακιούζης, Αρσένης, Δέδες, Σιμόπουλος) ήρθε αυτή η μεγάλη άνοδος.
Σε προσωπικό επίπεδο και η δική μου επιστροφή στην Α2 σηματοδοτεί κάτι γιατί πολλοί προσπάθησαν να με τελειώσουν πρόωρα ως προπονητή λέγοντας πολλά. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι με ομάδες που δεν ήταν φαβορί έχω τις περισσότερες συμμετοχές και νίκες στην Α2".

Για τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή και πότε άλλαξαν βλέποντας την άνοδο...
"Οι στόχοι που είχαν τεθεί στην αρχή ήταν να έχουμε μία καλή και αξιοπρεπή χρονιά. Προσωπικά επειδή είμαι εγωιστής κι είχα εμπιστοσύνη στα παιδιά και σε εμένα πίστευα ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω αν και δεν το έλεγα. Μέσα στη σεζόν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στο φετινό πρωτάθλημα. Όταν κερδίσαμε μέσα στο Κορωπί πιστέψαμε ότι μπορούμε, όμως αμέσως κάναμε δύο εντός έδρας ήττες από Ιωνικό και Μαρούσι κι όλοι πίστεψαν ότι τελειώσαμε, όμως εγώ πίστευα ότι αν τερματίσουμε τρίτοι θα ανέβουμε. Κάνοντας δύο μεγάλες νίκες μέσα σε Κηφισιά και Ερυθραία τα καταφέραμε τελικά να κλειδώσουμε την 3η θέση. Αυτή η ομάδα μπορεί να είχε αδυναμίες, όμως είχε ένα βασικό προσόν που κάλυπτε τα πάντα. Ήταν εξαιρετικά σκληρή και δεν παράτησε ποτέ τίποτα κι αυτό έκανε τη διαφορά στο τέλος".

Για την επόμενη ημέρα και τους στόχους που υπάρχουν στην Α2...
"Τα τελευταία χρόνια πέφτουν πολλά λεφτά στην κατηγορία. Πιστεύω και φέτος θα είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ψηλά μπάτζετ και θα πρωταγωνιστήσουν, ενώ υπάρχει και το δεύτερο πρωτάθλημα των υπολοίπων. Εκεί ευελπιστούμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Θα είμαστε μία νεανική ομάδα και θα κάνουμε μία προσπάθεια με τη φιλοδοξία τους, το πάθος τους και την ενέργεια τους να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Προσωπικά τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρουν και φέτος

Best of internet