Η καλύτερη Εθνική «άμυνα» όλων των εποχών! (pics)

Η καλύτερη Εθνική «άμυνα» όλων των εποχών! (pics)

bet365

Με «όπλο» το μεγάλο ατού της, την άμυνα, η Εθνική Νέων θα «παλέψει» για το χρυσό κόντρα στο Ισραήλ (23/07, 21:15), στον τελικό του Eurobasket U20. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το παθητικό της «γαλανόλευκης», που είναι το καλύτερο όλων των χρόνων, στην ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2000 και μετά.

Με ποιο τρόπο μπορείς να αντιμετωπίσεις την καλύτερη επίθεση μιας ομάδας; Μα, φυσικά παίζοντας καλύτερη άμυνα!

Κι αυτό, αν μη, τι άλλο, η Εθνική Νέων ξέρει να το κάνει και με το παραπάνω!

Τα «μωρά» του Ηλία Παπαθεοδώρου διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο φετινό Eurobasket U20 που γίνεται στην Κρήτη, καθώς έχουν δεχθεί μόλις 57.5 πόντους (!) κατά μέσο όρο, και με τον σπουδαίο αυτό σύμμαχό τους θα «παλέψουν» για το χρυσό μετάλλιο κόντρα στο Ισραήλ του Ταμίρ Μπλατ, το οποίο έχει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης (83.7π.).

Η ασφυκτική άμυνα που παίζουν οι διεθνείς μας υπό τις οδηγίες του τεχνικού του ΠΑΟΚ σε κάθε ματς, και που είναι υπεύθυνη για την πορεία μέχρι τα μετάλλια, την έχει φέρει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας του φετινού τουρνουά και θα είναι το «Α» και το «Ω» στα 40 λεπτά του μεγάλου τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το παθητικό των ομάδων στο Eurobasket U20 της Κρήτης (πριν τα ματς της τελικής κατάταξης)

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο επίτευγμα των παικτών της «γαλανόλευκης».

Τα παλικάρια αυτά, τα οποία δεν έχουν ούτε μεγάλες παραστάσεις και που οι μεγάλες ομάδες «φοβούνται» να επενδύσουν πάνω τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν καταφέρει να αφήσουν το στίγμα τους στην ιστορία της Εθνικής Νέων.

Κι αυτό διότι φέτος έχουν παίξει την καλύτερη άμυνα από ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ Εθνική Κ20 της χώρας μας στις διοργανώσεις του Eurobasket!

Μοναδική εξαίρεση η περσινή χρονιά, στην οποία η Ελλάδα βρέθηκε στην Β' Κατηγορία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, και είχε δεχθεί κατά μέσο όρο 51.3 πόντους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα