Παπαθεοδώρου: «Mετά τα 17-18, οι παίκτες πρέπει να παίζουν ανεξαρτήτως επιπέδου!»

Gazzetta team
Παπαθεοδώρου: «Mετά τα 17-18, οι παίκτες πρέπει να παίζουν ανεξαρτήτως επιπέδου!»

bet365

Η πάρα πολύ μικρή ως μηδαμινή συμμετοχή των παικτών της Εθνικής ομάδας νέων ανδρών στις ομάδες που αγωνίζονται, είναι σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ηλία Παπαθεοδώρου, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενόψει του Eurobasket Νέων Ανδρών, που αρχίζει το Σάββατο στην Κρήτη.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

O 42χρονος coach, ένας από τους πιο αξιόλογους προπονητές της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ, μίλησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «MVP στους 94» με τον Αντώνη Καλκαβούρα, τόσο για την προσπάθεια της Εθνικής Νέων Ανδρών, όσο και για το καινούριο του «στοίχημα», που είναι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ.

«Το κομμάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς, είναι ότι τα παιδιά αυτά έχουν μηδαμινή ή πάρα πολύ μικρή παρουσία όλη τη χρονιά στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, αποδίδοντας παράλληλα και πολλούς εκ των τραυματισμών στην αγωνιστική απραξία…!

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι υπάρχουν πολλές θλάσεις. Τα παιδιά έχουν φιλότιμο και δίνουν το 100% για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμα. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρο πως αυτοί οι παίκτες μετά την ηλικία των 17-18 ετών, πρέπει να παίζουν ανεξαρτήτως επιπέδου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός.

Ο ίδιος έδωσε ως παραδείγματα τους Μουράτο και Κόνιαρη, που πήραν χρόνο συμμετοχής και ανδρώθηκαν μπασκετικά τη χρονιά που μας πέρασε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αντιμετωπίζουμε από την αρχή της προετοιμασίας προβλήματα με τραυματισμούς, το τελευταίο ήταν του Αντετοκούνμπο, που με τη σωματοδομή του και τα φυσικά του προσόντα μας έδινε μία διαφορετική προσέγγιση στο πως θα πάμε τα παιχνίδια και πώς θα παίξουμε αυτό το τουρνουά. Ταυτόχρονα, υπάρχουν από την αρχή της προετοιμασίας προβλήματα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και το Μιχάλη Λούντζη, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από την αρχή με τραυματισμούς που δεν τους έχουν αφήσει να παίξουν σε κανένα φιλικό παιχνίδι και ούτε να προπονηθούν ουσιαστικά με την ομάδα. Από την άλλη μεριά, οι υπόλοιποι παίκτες προσπαθούν πάρα πολύ, υπάρχει διάθεση, υπάρχει μια καλή χημεία, γιατί είναι παιδιά, με τα οποία είμαστε μαζί 4 χρόνια, υπάρχει ένταση στις προπονήσεις. Θα προσπαθήσουμε το Σάββατο να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα παρά τα προβλήματα και τις σημαντικές απουσίες», επεσήμανε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, υπογραμμίζοντας:

«Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, που έχουν προτιμήσει να περάσουν διαφορετικά το καλοκαίρι τους ή έχουν προτιμήσει τις εθνικές ανδρών. Παρ' όλα αυτά σε όλες τις εθνικές ομάδες υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι μπασκετμπολίστες και θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Εμείς, με τα θέματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει η μεγάλη παραδοσιακή δύναμη στον όμιλο, ούτε οι Τσέχοι, ούτε οι Σουηδοί μας φοβίζουν. Οι Γερμανοί βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, γιατί έχουν αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στην Α1 Κατηγορία του γερμανικού μπάσκετ και σε υψηλό επίπεδο, αλλά το πρώτο ζητούμενο για μας, είναι το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς με βάση τα προβλήματα που έχουμε. Το δεύτερο, επειδή έχει αλλάξει η διαδικασία του πρωταθλήματος και από τον όμιλο προκρίνονται και οι τέσσερις ομάδες, θα παίξει ρόλο η θέση. Γιατί μετά έχει διασταυρώσεις.».

Όσον αφορά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, ο φέρελπις κόουτς δήλωσε ενθουσιασμένος που τον επέλεξαν οι ιθύνοντες του «δικεφάλου του Βορρά» κι επισήμανε πως είναι μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη, αυτό που του αναλογεί στη νέα σεζόν.

«Η πραγματικότητα είναι ότι το μέγεθος της φανέλας ενός συλλόγου αλλάζει, δεν είναι το ίδιο. Εγώ το ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ανέβηκα Θεσσαλονίκη, είναι ένα διαφορετικό μέγεθος, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις θα έλεγα ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές», είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η εμπειρία στην Αστάνα του Καζακστάν τον βοήθησε πολύ με τη νέα κουλτούρα που συνάντησε εκεί, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τους Έλληνες προπονητές (Ιτούδη, Σφαιρόπουλος, Μπαρτζώκα, Κατσικάρη), που έχουν ανεβάσει –όπως είπε- πολύ ψηλά τον πήχη.

Τέλος, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφερόμενος στην Εθνική Ανδρών και την πρόκληση του Ευρωμπάσκετ, υποστήριξε πως με υπομονή, θα ωριμάσουν οι συνθήκες και θα έρθουν πάλι οι επιτυχίες, εκτιμώντας ότι αυτό, το πιο πιθανό είναι να συμβεί σε 1-2 χρόνια…!

«Το αποτέλεσμα σ’ αυτές τις διοργανώσεις δεν είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο να το πετύχεις, με την έννοια ότι είναι μια διοργάνωση, στην οποία παίζει μεγάλο ρόλο η διασταύρωση, η τύχη, η μία μέρα ή καλύτερα ένα μέτριο ή ένα κακό παιχνίδι, οι λεπτομέρειες. Θεωρώ πως δεν θα πρέπει να μας κυριεύσει το άγχος και η πίεση για το μετάλλιο και το τελικό αποτέλεσμα, γιατί αυτό δεν κάνει καλό γενικότερα», κατέληξε ο Η. Παπαθεοδώρου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ηλία Παπαθεοδώρου.

 

Τελευταία Νέα