Κομνηνός: «Ψήφος εμπιστοσύνης η επιστροφή όλων των ομάδων» (vid)

Νίκος Καρφής
Κομνηνός: «Ψήφος εμπιστοσύνης η επιστροφή όλων των ομάδων» (vid)

bet365

Ο διευθύνων σύμβουλος του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός μίλησε για τη νέα σεζόν και ανέφερε πως οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης για αυτόν και τους συνεργάτες του.

Για την νέα σεζόν του Basketball Champions League μίλησε ο CEO της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός.

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Χαιρόμαστε για τον αντίκτυπο που είχε η πρώτη χρονιά. Η κάθε χρονιά είναι και ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε μια νεά διοργάνωση. Η πρώτη χρονιά πήγε καλά. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ελπίζω η δεύτερη χρονιά να πάει ακόμα καλύτερα. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάμε στις ομάδες.Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Οι ομάδες πρέπει να κάνουν σχεδιασμό, τίποτα δεν κρίνεται σε μια κλήρωση.

Η επιστροφή όλων των ομάδων που συμμετείχαν πέρυσι και κερδίσαν από τα πρωταθλήματα τους το δικαίωμα συμμετοχής ήταν ψήφος εμπιστοσύνης για μας. Τρανότερο παράδειγμα η επιστροφή των τριών ελληνικών ομάδων, όπως και οι σύλλογοι της Ισπανίας που αποτελεί μια μεγάλη αγορά. Πλέον έχουμε 21 πρωταθλητές απο όλη την Ευρώπη. Επιστρέφουμε σε ένα μοντέλο 32 ομάδων, κάτι που κάνει πιο ανταγωνιστική τη διοργάνωση. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη οι ομάδες θα πρέπει να ματώνουν στα παρκέ.

Πέρυσι ξεκινήσαμε αρκετά αργά και καταφέραμε ένα μικρό θαύμα. Φέτος θέλουμε να χτίσουμε τις σχέσεις με τις ομάδες, να βελτιώσουμε την προετοιμασία των αγώνων. Επίσης θα εστιάσουμε στην εμπορική αγορά».

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης μίλησε και στον «ΣΠΟΡ ΦΜ 94.6» και στάθηκε στα έσοδα της διοργάνωσης.

Για το αν το Basketball Champions League μπορεί να γίνει η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση: «Δεν μας αρέσει να κάνουμε σύγκριση. Προφανώς η Ευρωλίγκα με τη 15ετή παρουσία της, έχει χτίσει μία αξιόλογη διαφορά και είναι ο φάρος. Δεν υπάρχουν μετρήσιμα μεγέθη. Βλέπουμε το επίπεδο και τον αριθμό των πρωταθλητών. Βλέπουμε τις παροχές και το επίπεδο της διοργάνωσης. Βλέπουμε το πλαίσιο που χτίζει και θεωρούμε ότι είμαστε η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Έχουμε χρόνο ακόμη για να φτάσουμε την Ευρωλίγκα και κάτι τέτοιο σιγά σιγά θα προσπαθήσουμε να το χτίσουμε».

Για τα έσοδα στο Basketball Champions League: «Για εμάς υπάρχει ένα βασικό μοντέλο. Ότι οι ομάδες δεν πρέπει να… ματώσουν οικονομικά με τη συμμετοχή τους. Υπάρχουν ομάδες που δαπανούν υπέρογκα ποσά, κάτι που συμβαίνει στην Ευρωλίγκα και εάν δεν πάνε καλά τότε έχουν προβλήματα. Εμείς έχουμε δύο βασικές αρχές. Πρώτον, παρέχουμε ένα περιβάλλον που δεν θα επωμιστούν κάποια έξοδα. Τηλεοπτική κάλυψη, στήσιμο γηπέδων και διαιτησίας. Μοιράζουμε 3,5 εκατ. στις ομάδες, με τον νικητή να παίρνει 1 εκατ. ευρώ. Ευελπιστούμε μία ομάδα να καλύψει ένα ποσοστό 15-20% του μπάτζετ της. Αυτό δεν συμβαίνει στην ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα εκεί οι ομάδες να μην μπορούν να υποστηρίξουν τους προϋπολογισμούς τους. Φέτος, πολλές ομάδες επέστρεψαν σε εμάς, καθώς ήταν ικανοποιημένες από πέρυσι».

Για την επιστροφή στη διοργάνωση των περισσότερων ομάδων που ήταν και πέρυσι: «Ισχύει αυτό, με εξαίρεση την Παρτίζαν που επέλεξε το Eurocup. Όλες που αγωνίστηκαν πέρυσι και φέτος είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, επέστρεψαν. Εμείς κοιτάμε τα αποτελέσματα των εθνικών πρωταθλημάτων και ομάδες που έχουν υψηλές θέσεις στα πρωταθλήματά τους. Έτσι, ενισχύονται τα εθνικά πρωταθλήματα και έτσι μπορούμε να το στηρίξουμε».

Για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων και τα έσοδά τους στη διοργάνωση: «Στις διοργανώσεις μέχρι πρότινος, οι ομάδες είχαν υποχρεώσεις περισσότερες από τα έσοδά τους. Αυτό δεν ισχύει σε εμάς, γιατί όλα αυτά τα αναλαμβάνουμε κεντρικά και εξασφαλίζουμε σε κάθε ομάδα έναν μίνιμουμ ποσό 50.000 ευρώ για τη συμμετοχή του αι αυτό αυξάνεται όσο προχωράει. Ο νικητής παίρνει 1 εκατ. ευρώ, ο δεύτερος 400.000 ευρώ κ.ο.κ. Το τελικό ποσό εξαρτάται από την τελική θέση, αλλά πλέον οι ομάδες δεν έχουν έξτρα έξοδα».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα