Μόνο ο Πασκουάλ μπορεί να ξέρει

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Μόνο ο Πασκουάλ μπορεί να ξέρει

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης δίνει τη δική του ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσάβι Πασκουάλ στον ήδη επιτυχημένο πράσινο κόουτς και παρακολουθεί με ενδιαφέρον το χτίσιμο του νέου ρόστερ ελπίζοντας στην παραμονή του Κρις Σίγκλετον.

Παρακολουθώντας την πάντα ενδιαφέρουσα περίοδο των μεταγραφών και τις αγαπημένες αντιδράσεις του υπέροχου κόσμου, είπα να γράψω κι εγώ τη γνώμη μου, περισσότερο για να καθησυχάσω το ανήσυχο πλήθος που ξυπνά και κοιμάται πατώντας το refresh, για να μάθει έγκαιρα τα πράσινα νέα.

Τι πάθατε ρε παιδιά, πάλι τα ίδια; Μέχρι πέρσι δε λέγαμε πότε επιτέλους ο Γιαννακόπουλος θα πάρει έναν προπονητή από το πάνω ράφι της Ευρωλίγκας, για να του δώσει τα κλειδιά όπως κάποτε τα έδιναν οι “μεγάλοι” στον Ζοτς ; Δεν πήρε ο άνθρωπος τον Τσάβι Πασκουάλ ; Δεν κατέκτησε αυτός νταμπλ με απόλυτο μειονέκτημα έδρας και νικώντας στις έδρες τους Ολυμπιακό και Άρη ; Δεν αξίζει ο Καταλανός της εμπιστοσύνης μας και της υπομονής μας ;

Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να σας πω ότι ενθουσιάστηκα με την πρώτη πράσινη μεταγραφή του Λεκαβίτσιους, όχι τόσο γιατί είμαι υπερσίγουρος ότι αυτός θα διαπρέψει, αλλά γιατί φάνηκε ότι ο προπονητής ξεκίνησε την ενίσχυση από κει που φαινόταν η ομάδα να υστερεί, από ένα κανονικό play maker μαζί με τον Καλάθη. Πολύ πιο σημαντικό να βλέπεις ότι ο προπονητής χτίζει από το παντεσπάνι την τούρτα, παρά από το κερασάκι.

Στους ψηλούς διέγνωσα μια πρόθεση γκρίνιας από την έλευση Βουγιούκα αλλά μη γελιέστε, δεν ήρθε ο Ίαν και μετά έφυγε ο Μπουρούσης, αλλά το αντίθετο. Πρώτα είχε συμφωνηθεί το βελούδινο και ίσως προσωρινό (λόγω μικρής κινέζικης σεζόν) διαζύγιο με τον Μπουρούση και μετά έψαξε η ομάδα για λύσεις στα βαριά κορμιά, δηλαδή Βουγιούκα και Όγκαστ. Υπό αυτές τις συνθήκες σκεφτόσασταν τίποτα καλύτερο;

Οι έσχατες χρονικά πληροφορίες μιλάνε για συζητήσεις με τον Θανάση Αντετονκούμπο. Με ένα χρόνο καθυστέρηση, γιατί πίστευα ότι ο Θανάσης ήταν ταμάμ εργαλείο για τον Πεδουλάκη, πολύ καλά θα κάνουν οι πράσινοι να προσθέσουν ένα τόσο αθλητικό και ενθουσιώδες εργαλείο στο ρόστερ τους. Ο Ρίβερς θα είναι αυτοδικαίως το βασικό τριάρι και ο Χαραλαμπόπουλος με χαρά μαθαίνω ότι θα πάει κάπου δανεικός. Λέω με χαρά, όχι γιατί δεν πιστεύω στον Βασίλη, αλλά πρέπει να κάνει ένα ρημάδι κλικ μέσα στον εγκέφαλό του και να καταλάβει ότι η ώρα του είναι τώρα. Το ίδιο κλικ που συνέβη στο μυαλό του τεράστιου Γιώργου Πρίντεζη πρώτα στην Λάρισα και μετά στο εξωτερικό. Οι Καλάθης, Παππάς, Γκιστ, Γκάμπριελ και Ρίβερς θα είναι ο βασικός κορμός, ελπίζω μαζί με τον Σίγκλετον.

Ο Αμερικάνος φόργουορντ είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της μεταγραφικής περιόδου για τους πράσινους. Την ώρα που ο Τζέιμς μας έβγαλε από το δίλημμα αν πρέπει να μείνει ή όχι με το συμβόλαιό του στους Σανς, η υπόθεση Σίγκλετον καίει τον Πασκουάλ. Για να ξέρουμε τι λέμε πολύ καλά κάνει ο κάθε παίκτης να έχει ως προτεραιότητα το ΝΒΑ γιατί τα μεγέθη και τα δεδομένα εκεί είναι τελείως διαφορετικά. Δεν συζητώ το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο Σίγκλετον σε ευρωπαϊκή ομάδα με οποιοδήποτε αντίτιμο, αν θέλει η διοίκηση να στοχεύει σε Final 4. Μόνο ο Πασκουάλ πάντως μπορεί να έχει το παζλ ήδη σχηματισμένο στο μυαλό του, μόνο αυτός μπορεί να ξέρει ποια κομμάτια του λείπουν, οπότε ας χαλαρώσουμε στις ξαπλώστρες κι ας τον αφήσουμε να “μαγειρέψει”.

Μια μικρή παρένθεση στο σημείο αυτό με ποδοσφαιρική μυρωδιά. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για αθλητές και προπονητές που στοχεύουν στα κορυφαία πρωταθλήματα, είτε του ποδοσφαίρου είτε του μπάσκετ. Δεν ξέρω αν ο Τζέιμς είναι ικανός να διακριθεί στο ΝΒΑ, αλλά μαγκιά του που το κυνηγάει. Αντίθετα δεν τρέφω κανέναν σεβασμό σε αθλητές που αποφασίζουν να συνταξιοδοτηθούν στα 32 τους ανακαλύπτοντας τα θέλγητρα του Champions League Ασίας και το διαφημίζουν και ως παραπάνω βήμα στην καριέρα τους! Πολύ περισσότερο θα σεβόμουν τον Μάρκους Μπεργκ αν πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα λόγω “ταβανιάσματος” του Παναθηναϊκού. Δεν καταστραφήκαμε όταν έφυγε κοτζάμ Βαζέχα, δε θα κλάψουμε για κανέναν Μπεργκ, καλά να περάσει στο δημοκρατικό και προοδευτικό Κατάρ.

Για να γυρίσουμε στα πορτοκαλί, όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό είναι οι δύο επιλογές. Του Σίγκλετον αν καλώς μείνει ή πρέπει να αντικατασταθεί και του αντικαταστάτη του Τζέιμς που σίγουρα θα χρειαστεί. Διαβάζω για ματιές προς Έρικ Γκριν αν μείνει ελεύθερος από Ολυμπιακό. Λέτε να έχουμε επανάληψη της υπόθεσης Τζόνι Ρότζερς; Μια που αναφέρθηκα στους κόκκινους, εξαιρετικά πολύτιμη η απόκτηση Τιγί, εξαιρετικά μεγάλη η απώλεια Μιλουντίνοφ αν τον καλέσουν οι Σπερς.

Με συγκινεί ιδιαίτερα η επιστροφή Παναγιώτη Γιαννάκη στο σπίτι του στον Άρη, ελπίζω να στηριχτεί και ηθικά και πρακτικά μέσω μπάτζετ και εκφράζω την πεποίθησή μου, ότι θα δούμε ωραία πράγματα από τον ΠΑΟΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου. Αυτές οι δύο ομάδες περιμένω ότι θα γίνουν πόλος διάκρισης νέων Ελλήνων παικτών και θα τροφοδοτήσουν με νέο ελληνικό αίμα τη λίγκα αρχικά και την Εθνική ομάδα αργότερα.

Υ.Γ. Αν είχε λίγη τσίπα η Φινλανδική κυβέρνηση, θα είχε ήδη χρίσει Επίτιμο Πρέσβη τον Κωνσταντίνο Μελάγιες. Τέτοιο λάτρη του φινλανδικού μπάσκετ δεν έχω ματαξαναδεί.

Υ.Γ 2 Ελπίζω επίσης στην παραμονή του Αντώνη Φώτση, αλλά ακόμα κι αν αποφασιστεί να μείνει ελεύθερος, εύχομαι να του επιφυλάξουν όλοι τον μέγιστο σεβασμό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.