Εβδομάδα με Euroleague και Εθνικές ομάδες

Εβδομάδα με Euroleague και Εθνικές ομάδες
Την Πέμπτη (06/07) ή την Παρασκευή (07/07) θα ανακοινώσει το πρόγραμμά της σεζόν 2017-18 η Euroleague, το οποίο δεν θα έχει «παράθυρα» για τις Εθνικές Ομάδες.

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, το κοινό, οι παίκτες, οι προπονητές και γενικά όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το μπάσκετ, ήρθαν αντιμέτωποι με την νέα μορφή της Euroleague.

Δεκαέξι ομάδες «πάλεψαν» σε έναν... μαραθώνιο 30 αγωνιστικών, οι οκτώ καλύτερες πέρασαν στην φάση των playoffs - με τις ελληνικές ομάδες να διαπρέπουν - και τον Ολυμπιακό να φτάνει μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Φενέρ, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όπως έγινε γνωστό, η διοργανώτρια αρχή την Πέμπτη (06/07) ή την Παρασκευή (07/07) θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της σεζόν 2017-18, με τους αγώνες να αρχίζουν στις 12 ή 13 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, στο πρόγραμμα αυτό δεν θα υπάρχουν «παράθυρα» για τις Εθνικές ομάδες, που σημαίνει πως μια εβδομάδα μπορεί και να είναι γεμάτη με μπασκετική δράση, αφού από την μία θα υπάρχουν ματς Euroleague κι από την άλλη τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Άλλωστε, ο Μπερτομέου είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη πως «Η Euroleague δεν μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή ενός παίκτη στην εθνική του ομάδα, αλλά δεν θα αλλάξουμε το πρόγραμμά μας» και «πέταξε» το μπαλάκι σε προπονητές και παίκτες για το ποιοι αθλητές θα φορέσουν τελικά το εθνόσημο της χώρας τους.

Οι ομάδες της Euroleague 2017-18
1. Ρεάλ Μαδρίτης
2. Μπαρτσελόνα
3. Μπασκόνια
4. Βαλένθια
5. Παναθηναϊκός
6. Ολυμπιακός
7. Αρμάνι Μιλάνο
8. Ζαλγκίρις Κάουνας
9. Αναντολού Εφές
10. Φενέρμπαχτσε
11. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
12. Χίμκι
13. Μακάμπι Τελ Αβίβ
14. Μάλαγα
15. Ερυθρός Αστέρας
16. Μπάμπεργκ