«Πρώτα οι παίκτες» το μότο της FIBA (pic)

«Πρώτα οι παίκτες» το μότο της FIBA (pic)

bet365

Ο νέος τρόπος πρόκρισης στα τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας και τα τρία «παράθυρα» θα βοηθήσουν τους παίκτες σωματικά και αγωνιστικά.

Ο νέος τρόπος διεξαγωγής των τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας τάσσεται υπέρ των παικτών. Οι άνθρωποι της FIBA πιστεύουν πως τα τρία «παράθυρα» που θα υπάρξουν ως προκριματική φάση των καλοκαιρινών τουρνουά, θα λειτουργήσουν υπέρ των παικτών κυρίως ως προς την ξεκούρασή τους.

Με τη νέα μορφή θα υπάρχει πάντα ένα καλοκαίρι κάθε 4 χρόνια χωρίς υποχρέωση ενώ οι προκριματικοί αγώνες που θα δίνουν οι εθνικές τον Νοέμβριο, τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο θα μειώνουν την περίοδο προετοιμασίας η οποία τώρα φτάνει πολλές φορές ακόμη και τις 5 εβδομάδες.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Η FIBA ποντάρει πολλά στο ταλέντο των παικτών και τους θέλει όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστους. Οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας θεωρούν πως το νέο σύστημα διεξαγωγής για την πρόκριση στα κορυφαία μπασκετικά τουρνουά, θα έχει ως αποτέλεσμα μία πεντακάθαρη μείωση στo φόρτο εργασίας, με έναν καταμετρημένο, παγκοσμίως, μέσο όρο της τάξεως του 26%.

Αυτό έγκειται στο γεγονός ότι μειώνεται ο χρόνος προετοιμασίας που απαιτείται για τους αγώνες πρόκρισης.

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος υπέρ των παικτών είναι η μείωση των αγώνων του Eurobasket. Το 2013 μία ομάδα που έφτανε στον τελικό έπρεπε να δώσει 11 παιχνίδια, το 2015 μειώθηκαν σε 9 και πλέον παρέμειναν εννιά μόνο που προστέθηκαν δύο επιπλέον μέρες ξεκούρασης.

Δεδομένου ότι οι αγώνες των «Παραθύρων» θα διεξάγονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, περισσότεροι παίκτες θα έχουν ευκαιρία να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα της χώρας τους. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για τους παίκτες να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Τέλος η απουσία των παικτών του ΝΒΑ σε δυο περιόδους (Νοέμβριος, Φεβρουάριος) θα εμφανίσει ευκαιρίες για άλλους ταλαντούχους παίκτες να διακριθούν με τις εθνικές ομάδες τους και ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μία ολόκληρη νέα γενιά παικτών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα