Ανακοινώνεται ο προπονητής της Εθνικής

Ανακοινώνεται ο προπονητής της Εθνικής

Ανακοινώνεται ο προπονητής της Εθνικής

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει καταλήξει στον εκλεκτό της ΕΟΚ όσον αφορά τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, με τη λύση του Κώστα Μίσσα να φαίνεται ότι κερδίζει πόντους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της νέας φανέλας της Εθνικής στο γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει ακόμα προπονητή, εξηγώντας πως «μια ομάδα ξεκινάει από τους παίκτες. Παίκτες έχουμε, θα έλθει και ο κόουτς».

Σχεδόν έναν μήνα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για το Eurobasket (25/7), η Εθνική ομάδα παραμένει... ακέφαλη αφού η Ομοσπονδία δεν έχει καταφέρει να έλθει σε συμφωνία με κάποιον προπονητή.

Την ίδια στιγμή έχουν ήδη προγραμματιστεί δυο φιλικά με τη Μεγάλη Βρετανία στο Λονδίνο, έχουν γίνει γνωστές οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο εφετινό «Ακρόπολις» , οι Σέρβοι αποκάλυψαν τη συμμετοχή της Εθνικής στο τουρνουά Trofej Beograda (11-13/8) ενώ οι παίκτες που θα κληθούν στην προεπιλογή έχουν ήδη ενημερωθεί από τους ανθρώπους της ΕΟΚ και όχι από τον προπονητή. Κοινώς, ο επόμενος κόουτς της Εθνικής Ανδρών θα πάρει μια λίστα δηλωμένων παικτών, τους οποίους ενδεχομένως έχουν επιλέξει οι υπόλοιποι προπονητές που εργάζονται στην Ομοσπονδία. Μήπως από αυτή τη «δεξαμενή» θα προκύψει και ο αντικαταστάτης του Φώτη Κατσικάρη ή τελικά αυτή η ενημέρωση έχει γίνει από τον ίδιο τον προπονητή που θα κληθεί να καθοδηγήσει την Εθνική στο Eurobasket.

Μετά, λοιπόν, τις δεδομένες αντικειμενικές δυσκολίες σχετικά με την αδυναμία ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από έναν εγνωσμένης αξίας και έμπειρο Έλληνα προπονητή, το βάρος αναμένεται να πέσει σε έναν τεχνικό που ενδεχομένως να μην έχει κοουτσάρει στο πιο υψηλό επίπεδο αλλά διακρίνεται στον τομέα διαχείρισης προσωπικοτήτων και ψυχολογίας ενώ το όνομά του δεν αποκλείεται να προκαλέσει έκπληξη. Ένας προπονητής χαμηλών τόνων, χωρίς μεγάλη έκθεση στη δημοσιότητα...

Το συγκεκριμένο προφίλ ταιριάζει στον Κώστα Μίσσα, η περίπτωση του οποίου βρίσκεται πάντα στα υπόψιν ως μια ακόμα λύση, έχοντας διατελέσει χρόνια τεχνικός σύμβουλος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κι έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την πλειοψηφία των διεθνών στις μικρές Εθνικές, τόσο με τη σειρά των 90άρηδων (Σλούκας, Μάντζαρης, Μπόγρης, Παπανικολάου, Παππάς) κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Νέων όσο και με την τάξη των 94άρηδων (Αντετοκούνμπο) - 95άρηδων (Αγραβάνης - Παπαπέτρου), τους οποίους είχε κοουτσάρει στο Ευρωμπάσκετ Νέων στην Εσθονία, το 2013.

Σε περίπτωση που αναλάβει, βασικός υποψήφιος για ασίσταντ κόουτς είναι ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος ενώ στο τεχνικό επιτελείο θα προστεθεί και διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας που θα επιτελέσει ρόλο συνδετικού κρίκου προπονητών και παικτών.

Στο μεταξύ, το αποψινό Draft αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Σε περίπτωση που γίνει pick στις αρχές του β' γύρου, θα προτιμήσει να πάει στο summer league και να ψάξει συμβόλαιο σε ομάδα του ΝΒΑ. Αν... υποχωρήσει κι άλλες θέσεις, ενδεχομένως να σκεφτεί την Ευρώπη και να έλθει στην προετοιμασία της Εθνικής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα