Καλτσίδου: «Αποδεικνύουμε σε όλους το... λάθος που έκαναν»!

Καλτσίδου: «Αποδεικνύουμε σε όλους το... λάθος που έκαναν»!

bet365

Η Στέλλα Καλτσίδου, πρώτη σκόρερ στην ιστορική νίκη της Ελλάδας επί της Ρωσίας, που έφερε την πρόκριση στους «8» του Eurobasket, μίλησε στο gazzetta.gr για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Τουρκία και το... λάθος που έκανε το φίλαθλο ελληνικό κοινό.

Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της Εθνικής Ομάδας είναι αναμφισβήτητα η Στέλλα Καλτσίδου!

Από το 1998, με τις μικρές εθνικές ακόμα, φοράει ανελλιπώς το εθνόσημο στο στήθος, ενώ το ντεμπούτο της με την Γυναικών το έκανε το 2001, για να πάρει μέρος, λίγα χρόνια αργότερα (2009), στην μεγαλύτερη επιτυχία που είχε έως τώρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε Eurobasket: στην κατάκτηση της 5ης θέσης στην Λετονία.

Φέτος, ετοιμάζεται να ζήσει ακόμα μια επιτυχία, καλώς εχόντων των πραγμάτων...

Η 34χρονη φόργουορντ, μαζί με τις συμπαίκτριές της, έγραψαν ιστορία, καθώς επικράτησαν για πρώτη φορά της Ρωσίας (58-62) σε επίσημο αγώνα - έχοντας νικήσει και την πρωταθλήτρια Ευρώπης (2015) και αργυρή ολυμπιονίκη στο Ρίο, Σερβία, στο πρώτο ματς των ομίλων - και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τσεχία.

Σημαντικός ο ρόλος της Καλτσίδου σε αυτό το επίτευγμα, αφού μετράει κατά μέσο όρο 16.8 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ στα τέσσερα ματς του τουρνουά, ενώ κόντρα στην «ρωσική αρκούδα» ήταν η κορυφαία, καθώς «άγγιξε» το double double με 24 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Μοναδικό «μελανό» σημείο της στην διοργάνωση, ήταν η στιγμή της αποβολής της στον αγώνα με την Γαλλία, για την οποία τοποθετήθηκε μέσω του προφίλ της στο facebook με μία δήλωση που σπανίζει.

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού, μετά την επική πρόκριση στους «8» του Eurobasket, μίλησε στο gazzetta.gr για την ιστορική αυτή νίκη, κόντρα σε μια χώρα που μετρά 14 μετάλλια σε 22 χρόνια, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα!

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχουμε κάνει, αλλά όντως είναι κι επίσημη πλέον αυτή η ιστορική νίκη κόντρα στην Ρωσία, μετά το φιλικό στην Πάτρα. Ζούμε ένα όνειρο! Ο στόχος της ομάδας στην αρχή ήταν απλά να προκριθεί στην επόμενη φάση και πλέον έχουμε περάσει στην οκτάδα! Δεν έχουμε κανένα άγχος για την συνέχεια. Ξέρουμε πως θα κάνουμε αυτό που μπορούμε και αυτό που έχουμε πει από την αρχή: θα παίζουμε, θα το ευχαριστιόμαστε, θα τα δίνουμε όλα και ό,τι είναι να γίνει και να έρθει, καλώς να έρθει», ήταν τα πρώτα της λόγια.

Πρώτο... σημάδι για το τι θα γινόταν κόντρα στην Ρωσία ήταν το φιλικό που είχαν δώσει οι δύο ομάδες στο τουρνουά στην Πάτρα, πριν από κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες, όπου η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 76-74. Σκέφτηκαν καθόλου μεταξύ τους οι παίκτριες πως «αφού πήραμε την νίκη στο φιλικό, μπορούμε και στα... επίσημα»; «Σίγουρα, γιατί και το φιλικό, αν θέλεις, είναι μια “πρόβα” των επίσημων παιχνιδιών. Είναι τουρνουά των εκπλήξεων το φετινό! Κάποια φαβορί δεν έχουν δείξει την καλή εικόνα που συνήθιζαν να έχουν, και αντιθέτως, τα αουτσάιντερ έχουν δείξει ότι είναι σε καλή φόρμα γενικά. Νομίζω κι εμείς στα αουτσάιντερ ανήκουμε... Θεωρώ πως με την απόδοσή μας, έχουμε δείξει πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες, τουλάχιστον να τις κοιτάξουμε στα μάτια. Από εκεί και πέρα χρειάζεται κι ο παράγοντας τύχη, και να είσαι και σε καλή ημέρα... Μέχρι στιγμής μας έχουν πάει όλα καλά. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι»!

Για το τι έγινε διαφορετικά σε σχέση με Γαλλία και Σλοβενία, όπου η Εθνική θα μπορούσε επίσης να φύγει χαμογελαστή στο τέλος, η Καλτσίδου ανέφερε: «Με την Σλοβενία κάναμε 2-3 λάθη στην άμυνα και στην τακτική που είχαμε πει, ξεφύγαμε λίγο από το πλάνο μας και αυτό μας στοίχισε. Η Γαλλία είναι τελείως διαφορετική ομάδα από την Ρωσία. Υπερτερεί πολύ σε αθλητικά προσόντα, είναι μια ομάδα η οποία δεν μας “ταιριάζει” τόσο. Η Ρωσία ναι μεν έχει ψηλά κορμιά, αλλά παίζει πιο ανοιχτά, επομένως “ταίριαζε” πιο πολύ με το δικό μας παιχνίδι. Αυτό που κάνει πάντα τη διαφορά σε τέτοια ματς είναι η συνοχή της ομάδας και η καρδιά που βγάζουμε».

Για την επόμενη αναμέτρηση με την Τουρκία, την Πέμπτη (22/06, 16:00), υποστήριξε πως έχει να πέσει πολύ... ξύλο, αλλά προέχει η ομάδα να πάρει «ανάσες»: «Η πρώτη σκέψη είναι να ξεκουραστούμε. Θα είναι ένα παιχνίδι πολύ διαφορετικό από αυτό με την Ρωσία. Η Τουρκία είναι μια ομάδα με πολύ διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Σίγουρα θα έχει πολύ επαφή, πολύ “ξύλο”... Οι προπονητές μας εδώ, θα κάνουν το σκάουτινγκ, θα μας δώσουν το πλάνο κι ελπίζω να καταφέρουμε να το εφαρμόσουμε και να παίξουμε πάνω σε αυτό, όσο πιο πιστά γίνεται για να φέρουμε ακόμα μια έκπληξη! Γιατί όχι; Διαφορετικά, ελπίζω να τα δώσουμε όλα και όταν τελειώσει το παιχνίδι να ξέρουμε πως έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Όσον αφορά την πρόκριση στους «4», που θα είναι το ψηλότερο... σκαλί που θα έχει ανέβει η Εθνική Γυναικών, αλλά και η εξασφάλιση της θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018, τόνισε: «Σαν σκέψη φυσικά υπάρχει στο μυαλό όλων και γι' αυτό υπεύθυνη είναι η απόδοση που έχουμε μέχρι και σήμερα. Από εκεί και πέρα δεν σκεφτόμαστε μέχρι εκεί. Προς το παρόν, θέλουμε να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε για την Τουρκία κι όταν θα τελειώσει το ματς το βράδυ της Πέμπτης, θα δούμε το επόμενο βήμα».

Τέλος, για το γεγονός πως όλοι ανυπομονούν για μια επιτυχία της Εθνικής Ανδρών τόσο καιρό, με την Γυναικών να περνά σε... δεύτερη μοίρα, την στιγμή που πανηγύρισε ήδη μια επιτυχία κι ετοιμάζεται για ακόμα μία, κατέληξε: «Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι τωρινό. Η Εθνική Ανδρών πάντα είχε όλη την προβολή και όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Εμάς αυτό δεν μας επηρέασε ποτέ, γιατί είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε την Εθνική Ομάδα, αγαπάμε το μπάσκετ και ξέρουμε πως ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για εμάς και για την φανέλα που φοράμε. Πάντως, νομίζω πως φέτος έχουμε την μεγαλύτερη προβολή από ποτέ και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε κι αυτή την απόδοση, γιατί και δικαιώνουμε όσους μας πιστεύουν, αλλά αποδεικνύουμε και σε αυτούς που δεν μας πίστευαν, πως έκαναν λάθος όλα αυτά τα χρόνια! Παρόλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά... Έχουμε καταφέρει να φέρουμε την Εθνική σε ένα καλό επίπεδο κι εύχομαι να συνεχιστεί αυτό το έργο».

 

Τελευταία Νέα