Το «πράσινο» τοτέμ γίνεται 43 ετών (pics & vids)

Το «πράσινο» τοτέμ γίνεται 43 ετών (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Το «πράσινο» τοτέμ γίνεται 43 ετών (pics & vids)

bet365

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης γιορτάζει τα 43α του γενέθλια και το gazzetta.gr θυμάται μερικές από τις καλύτερες στιγμές του εμβληματικού αρχηγού στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Τη μέρα που ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το 35o πρωτάθλημα της ιστορίας του, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης περιμένει από τους παίκτες της ομάδας το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του!

Από το 1990 μέχρι και σήμερα, ο «Φράγκι» αποτελεί τον πιο πιστό στρατιώτη των «πρασίνων» και μία από τις μεγαλύτερες φιγούρες στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Πέμπτος τελικός Basket League, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ώρα 21:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Στα 27 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα (είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, είτε ως τιμ μάνατζερ) έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση και των έξι ευρωπαϊκών τροπαίων, 15 πρωταθλημάτων Ελλάδας, 13 κυπέλλων και ενός Διηπειρωτικού!

Αν μη τι άλλο πρόκειται για το τοτέμ της «πράσινης» δυναστείας έχοντας κατακτήσει επίσης τον τίτλο του MVP στην Α1 το 2003, του MVP στον τελικό κυπέλλου την ίδια χρονιά, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στους 50 καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν ποτέ στην EuroLeague.

Σύμπτωση ή όχι; Αλλά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν ο τελευταίος προπονητής που πανηγύρισε πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό! Και έχει τα γενέθλιά του τη μέρα που η ομάδα του τα παίζει όλα για όλα για έναν ακόμα τίτλο...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα