Παπαγιάννης: «Ανυπομονώ για την Εθνική, ρομπότ ο Διαμαντίδης»

Παπαγιάννης: «Ανυπομονώ για την Εθνική, ρομπότ ο Διαμαντίδης»

Gazzetta team
Παπαγιάννης: «Ανυπομονώ για την Εθνική, ρομπότ ο Διαμαντίδης»

bet365

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε για τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι, τη παρουσία του στους Κινγκς, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Documento» και στον Νίκο Παπαδογιάννη, ο Έλληνας σέντερ δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για το ερχόμενο Eurobasket και τη συμμετοχή του στην Εθνική:

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Για τις πρώτες μέρες του στο Σακραμέντο τις συνεχόμενες μετακινήσεις από το NBA στο NBDL: «Δευτέρα έπαιζα στο Ρίνο, Τρίτη επέστρεφα στο Σακραμέντο για τους αγώνες των Κινγκς, Τετάρτη έπαιρνα το αεροπλάνο για κάποια άλλη πόλη ώστε να παίξω ξανά στη D-League, Πέμπτη πάλι στο Σακραμέντο. Τρεις εβδομάδες σερί κράτησε αυτή η ιστορία, αλλά χρειαζόμουν αγώνες. Δε γίνεται να μείνεις σε αγωνιστική ετοιμότητα μόνο με διάδρομο και προπόνηση. Η κόπωση ήταν περισσότερο πνευματική παρά σωματική. Τη στήριξη στις σκοτεινές μέρες την βρήκα περισσότερο μέσα μου. Θύμιζα στον εαυτό μου οτι έχω βάλει ένα σκοπό και έκανα υπομονή».

Για τις 22 συμμετοχές του με τους Κινγκς και για το τι του είπαν οι υπεύθυνοι της ομάδας στο τέλος της σεζόν: «Το τελευταίο δίμηνο ήταν μία ωραία γεύση από όσα θα ακολουθήσουν. Μακάρι να μπορούσα να ξαναζήσω τον αγώνα με την Οκλαχόμα, όπου έκανα το πρώτο μου νταμπλ νταμπλ με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ. Πιστεύουν σε εμένα και θεωρούν πως η χρονιά πήγε καλά. Σεβάστηκαν ιδιαίτερα την προσπάθειά που έκανα, με τα συνεχή πήγαινε-έλα στη D-League. Αρχικά ένιωθα το βάρος της ευθύνης, αλλά μου είπαν να ηρεμήσω και να παίξω το μπάσκετ μου. Ξέρεις, το ΝΒΑ είναι ένα ψυχρό πρωτάθλημα. Ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του και την δουλειά του».

Για την απόφασή του να αφήσει τις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό: «Δεν ήταν λάθος, ούτε μετάνιωσα. Είχα την ευλογία να παίξω και να προπονηθώ δίπλα στον Διαμαντίδη. Ο Δημήτρης και άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού μου δίδαξαν να διατηρώ την ψυχολογική μου ισορροπία».

Για την τελευταία συμβουλή που του έδωσε ο Διαμαντίδης: «Να μη σταματήσω ποτέ την δουλειά. Έτσι οι στόχοι μου θα γίνουν πραγματικότητα. Ο Διαμαντίδης ήταν πρότυπο επαγγελματία, πραγματικό ρομπότ, ιδίως από τα 32 και μετά που το κορμί χρειάζεται συντήρηση».

Για την Εθνική ομάδα: «πήγα στην Αμερική για δουλειά, όχι για διασκέδαση. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ την χώρα μου και να της δίνω λίγη χαρά. Μου αρέσει να δείχνω ποιος είμαι και από που έρχομαι. Παίζω στις εθνικές ομάδες από τα 13 ετών και ανυπομονώ για το φετινό καλοκαίρι. Δεν υπάρχει κώλυμα για το καλοκαίρι, έχω μιλήσει με τους Κινγκς και με τους εκπροσώπους της ΕΟΚ. Η μοναδική μου υποχρέωση είναι ένα Summer League στις 7-17 Ιουλίου. Στην εθνική θα πρέπει να συγκεράσουμε το ευρωπαϊκό στυλ με το αμερικανικό. Να δούμε ποιος θα είναι ο προπονητής και τι ιδέες θα φέρει. Θα είναι πάντως τεράστια επιτυχία να επιστρέψουμε στα μετάλλια».

Για τον εαυτό του: «Είμαι ένα ήσυχο παιδί 19 ετών που πιστεύει πολύ στις δυνάμεις του και θα πετύχει τους στόχους του. Του αρέσει η παρέα με φίλους και τα αστεία, αλλά στο γήπεδο είναι σοβαρός, εγωιστής και σκληρός με τον εαυτό του. Θα πετύχει τους στόχους του και θα δικαιώσει τους ανθρώπους που τον βοήθησαν».

* Oι φωτογραφίες, από την εφημερίδα Documento, είναι του Δημήτρη Ραπακούση.

 

NBA Τελευταία Νέα