Μπαλμπάι: «Ασταμάτητος ο Σπανούλης, πεισματάρης ο Ολυμπιακός»

Μπαλμπάι: «Ασταμάτητος ο Σπανούλης, πεισματάρης ο Ολυμπιακός»
Ο Ντόγκους Μπλαμπάι μίλησε για την πέμπτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και το όνειρο του Final 4.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Ολυμπιακός – Εφές (21+).

Ο αρχηγός της Αναντολού Εφές παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague μέσω της οποία εξέφρασε τις σκέψεις του για το Game 5 με τον Ολυμπιακό και για την ενδεχόμενη παρουσία της ομάδας του στο Final 4.

Ο Ντόγκους Μπαλμπάι αρχικά ανέφερε τις αναμνήσεις του από το Game 5 με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2012-13: «Θυμάμαι πως η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν σπουδαίοι για την ομάδα τους. Παίζαμε πολύ καλά στην αρχή και πήραμε το προβάδισμα, αλλά ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι δεν τα παρατούν ποτέ, τους ώθησε στη νίκη. Τώρα, υποθέτω πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά αυτή την φορά πρέπει να την αλλάξουμε και να πάρουμε μία μικρή εκδίκηση. Φυσικά, πλέον είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες με διαφορετικούς προπονητές. Τότε είχαν νικήσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το 2013 ηττηθήκαμε δύο φορές στην έδρα τους, έπειτα νικήσαμε δύο παιχνίδια στο σπίτι μας και η σειρά οδηγήθηκε σε πέμπτο παιχνίδι. Η τωρινή είναι μία διαφορετική κατάσταση. Οι ομάδες και στις δύο έδρες είναι στο 1-1, οπότε όλα μπορούν να συμβούν».

Ως αρχηγός της Εφές ανέφερε τι είπε στους συμπαίκτες του πριν το Game 5: «Έχουμε ακόμα 40 λεπτά να παίξουμε για την νίκη που θα μας φέρει στο Final 4. Η μόνη διαφορά είναι ότι παίζουμε στην Ελλάδα. Έχουμε 40 λεπτά να αφήσουμε τα πάντα στο παρκέ και να δώσουμε το 100% σε άμυνα κι επίθεση. Είναι ένα ματς και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Είτε είναι μπροστά με 10 πόντους είτε όχι, θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι, να έχουμε θετική ενέργεια και να απολαύσουμε το παιχνίδι».

Για το αν μπορεί η Εφές να επικρατήσει για δεύτερη φορά του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ: «Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην κάνουμε το ίδιο. 'Εχουμε ήδη νικήσει μία φορά εκτός έδρας. Η Φενέρ το έκανε στο ΟΑΚΑ μπροστά από 20.000 φιλάθλους. Η Ρεάλ την περασμένη εβδομάδα νίκησε δύο φορές στην Τουρκία. Αυτά δείχνουν πως μπορούμε να νικήσουμε για δεύτερη φορά εκτός έδρας και θα κάνουμε τα πάντα για το καταφέρουμε».

Ερωτηθείς για το πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί η Εφές στο Final 4, είπε: «Θα σημαίνει πολλά για την ομάδα. Έχουν περάσει 15-16 χρόνια από τότε που η Εφές βρέθηκε σε Final 4. Θέλουμε να φέρουμε πίσω το παλιό πνεύμα που είχε η Εφές για τους φιλάθλους και όσους αγαπούν το μπάσκετ. Η ομάδα είναι πεινασμένη για να φτάσει στο Final 4».

Για το πρώτο ματς στο ΣΕΦ: «Κάναμε πολλά βιαστικά λάθη, ειδικά στην επίθεση. Επίσης, δεν κάναμε καλή δουλειά αμυντικά και στα ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός βγήκε πολύ δυνατά στο παρκέ, έπαιζε μπροστά στον κόσμο του και είχε εξαρχής τον έλεγχο στο ματς».

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ματς και η Εφές πήρε τη νίκη στο ΣΕΦ, υποστήριξε: «Έτσι είναι ο χαρακτήρας μας. Ποτέ δεν κάναμε πίσω. Εστιάσαμε πολύ στα λάθη του πρώτου αγώνα. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην επίεθση και παίξαμε σκληρά στην άμυνα. Δεν βιαστήκαμε, μοιράζαμε την μπάλα. Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε τουλάχιστον μια νίκη στον Πειραιά και αυτό κάναμε».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να σταματήσουν τον Σπανούλη στο τρίτο ματς: «Ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε μεν το πλεονέκτημα έδρας και παίξαμε καλά για 30-35 λεπτά. Ίσως να νικούσαμε και πιο εύκολα, αλλά μετά είχε καθοριστικό ρόλο ο Σπανούλης. Πήρε κάποια πολύ καλά σουτ και αυτός τούς έκανε να νιώσουν πως μπορούν να επιστρέψουν στο ματς. Νομίζω πως κι εμείς χαλαρώσαμε όταν ήμασταν μπροστά με 7-10 πόντους, αλλά τελικά νικήσαμε».

Για την ήττα στο τέταρτο ματς: «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να νικήσουμε μπροστά στον κόσμο μας και μετά από 15-16 χρόνια να επιστρέψουμε στο Final 4. Όλοι ήταν πολύ συγκεντρωμένοι. Είχαμε ένα προβάδισμα 12-13 πόντων, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πολύ πεισματάρης και δεν τα παρατάει ποτέ. Αργά, αλλά σταθερά, ο Ολυμπιακός επέστρεψε και τελικά επικράτησε. Ειδικά στην επίθεση πήρε καλύτερες αποφάσεις. Ήταν πολύ καλός στα τρίποντα κι εμείς όχι. Δυστυχώς, η σειρά πήγε σε πέμπτο ματς. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, αλλά έχουμε ένα ακόμα ματς».