Τα ντέρμπι κι ένα… καράβι ξένοι

Τα ντέρμπι κι ένα… καράβι ξένοι

bet365

Κάποτε, Άρης και ΠΑΟΚ… ζούσαν και πέθαιναν με τις ηχηρές επιλογές του καλοκαιριού. Πλέον αλλάζουν τους παίκτες σαν τα πουκάμισα και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ενδεικτικός ο αριθμός των ξένων που είτε έζησαν ή θα νιώσουν φέτος τη διαφορετικά αυτών των ντέρμπι. Για την ακρίβεια, πρόκειται για 17!

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός, αν ο Ρίβερς ξεπεράσει τους 15 πόντους (21+).

Βέβαια έχει σημασία και το τι «ψωνίζεις» αλλά και τα δικαιώματα που σου δίνει η νομοθεσία. Γιατί στη δεκαετία του ’80 οι δύο αιώνιοι της Θεσσαλονίκης επέλεγαν από το πάνω ράφι και ξόδευαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, ενώ στην αντίστοιχη του '90 δεν είχαν τη δυνατότητα της απόκτησης έως και έξι Αμερικανών παικτών

Το προσεχές Σάββατο, ο Αντουάν Σκοτ θα γίνει ο 17ος ξένος (για φέτος!) που θα αγωνιστεί στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Θα γίνει μάλιστα ο 2ος (επίσης για φέτος) ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο Πρωτάθλημα της Basket League σε ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ. Ο πρώτος ήταν ο Τζαμόν Γκόρντον ο οποίος έπειτα από περίπου έναν μήνα συνεργασίας, αποχώρησε από τους «κίτρινους».

Αν κανείς ρίξει μια ματιά στα δύο ρόστερ στη φετινή πρώτη αναμέτρησή τους – τον περασμένο Οκτώβρη – και στα αντίστοιχα τωρινά θα διαπιστώσει μεγάλες αλλαγές. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για άλλες ομάδες με διαφορετικές αγωνιστικές δομές, άλλους πρωταγωνιστές και άλλη φιλοσοφία. Είναι αλήθεια ότι ο Άρης αποδυναμώθηκε, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος ενισχύθηκε.

Τον περασμένο Οκτώβρη, οι «κίτρινοι» παρατάχθηκαν στο παρκέ του Nick Galis Hall με τους Ουίλ Κάμινγκς, Μάικλ Τζένκινς, Τάντια Ντραγκίτσεβιτς, Ντέβιν Μαρμπλ και Έρικ Μπάκνερ. Στον αγώνα του δεύτερου γύρου οι δύο τελευταίοι δεν ανήκαν στον Άρη ο οποίος είχε αποκτήσει αντ’ αυτών τους Γκόρντον, Τζάκσον. Στα δε παιχνίδια που θα ακολουθήσουν για τα πλέι οφ κι εκτός του Γκόρντον, δεν υπάρχει πλέον ούτε Τζένκινς, ενώ ο Σκοτ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα του Άρη. Σύνολο, οκτώ διαφορετικοί ξένοι παίκτες.

Πάμε στον ΠΑΟΚ ο οποίος επίσης προχώρησε σε πολλές αλλαγές. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε χρησιμοποιήσει τους Μιλιένοβιτς, Πέινερς, Κλάντον, Σάιμπερτ, Τέιλορ και Μπράιαντ. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη του επί του αιωνίου αντιπάλου. Στον αγώνα του δεύτερου γύρου αντικαταστάθηκε από τον Ταντ ΜακΦάντεν, ενώ δεν είχε καλυφθεί το κενό του Τέιλορ. Σε σχέση μ’ εκείνη την ομάδα ο Δικέφαλος θα παρουσιαστεί ενισχυμένος με δύο παίκτες στη σειρά των πλέι οφ καθώς προστέθηκαν στο ρόστερ και οι Ασκα, Σόμπι. Συνολικά, στα φετινά παραδοσιακά ντέρμπι ο ΠΑΟΚ θα χρησιμοποιήσει εννιά διαφορετικούς ξένους.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα