Γκριν: «Πίστευα ότι το σουτ που πήρα ήταν καλό»

Αντωνία Σπανού
Γκριν: «Πίστευα ότι το σουτ που πήρα ήταν καλό»
Ο Έρικ Γκριν μίλησε στο gazzetta.gr για το τελευταίο σουτ που απείχε εκατοστά από το να δώσει την νίκη στην ομάδα και με απόλυτη αισιοδοξία κοιτάζει τα επερχόμενα παιχνίδια της Τουρκίας.

Το τελευταίο σουτ που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την Εφές έμελλε να είναι από τα χέρια του Έρικ Γκριν.

Το σουτ έφυγε από τα χέρια του, άπαντες κράτησαν την ανάσα τους, αλλά η μπάλα βρήκε σίδερο και η Εφές κατάφερε να πάρει εκείνη το πλεονέκτημα πίσω στο σπίτι της και να φύγει με ένα εξαιρετικά σημαντικό αποτέλεσμα από το ΣΕΦ.

Ο Αμερικανός «άσος» που τέλειωσε το παιχνίδι με 10 πόντους σε 22' και 27'' μίλησε στο gazzetta.gr και όντας αρκετά αισιόδοξος για την συνέχεια, ανέλυσε τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, τόνισε ότι πίστευε στο σουτ που πήρε, ενώ στάθηκε στην σειρά των αγώνων κόντρα στους Τούρκους.

«Θεωρώ την ήττα αυτή παραφωνία»

«Θα είναι δύσκολο. Όταν παίζεις εκτός έδρας πάντα είναι δύσκολο, είσαι με την πλάτη στο τοίχο. Πρέπει να αναλύσουμε όλες τις λεπτομέρειες, να δούμε αναλυτικά τα λάθη μας και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.

Θεωρώ ότι αυτή η ήττα είναι μια μικρή παραφωνία, πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε στον σωστό δρόμο και θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι», είπε με αυτοπεποίθηση ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ.

«Πρέπει να χαλάς αυτά που τους αρέσει να κάνουν»

Σε ερώτηση για τον Χάνεϊκατ, αλλά και τον Ντάνστον που έκαναν την ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού ο Γκριν σχολίασε:

«Είναι και οι δύο σπουδαίοι παίκτες και πολύ σημαντικοί για την ομάδα τους. Σαφώς και πάντα πρέπει να προσέχεις να τους «κλειδώνεις» και να... χαλάς αυτά που τους αρέσει να κάνουν και κάνουν καλά».

«Πίστευα ότι είναι καλό το σουτ, αυτά συμβαίνουν»

Ενώ σε ερώτηση για την τελευταία επίθεση η άποψη του Γκριν ήταν :

«Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό ριμπάουντ, ο Παπανικολάου έπεσε στην παγίδα που του έστησαν, όμως μου έδωσε την μπάλα εγώ πήρα ένα ελεύθερο σουτ και να σου πω την αλήθεια πίστευα ότι είναι καλό.

Αλλά αυτά συμβαίνουν. Χάνεις σουτ, χάνεις παιχνίδια, είναι μέρος του παιχνιδιού. Το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι η επόμενη εβδομάδα».

«Όλα είναι ανοιχτά»

«Είμαστε δύο καλές ομάδες, αλλά στο τέλος τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ποιος θα βάλει τα σουτ, ποιος θα πάρει τα ριμπάουντ είναι πολλά μικρά πράγματα και κάποια από αυτά, κοιτώντας το παιχνίδι μετά το τέλος, δεν τα κάναμε.

Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα, βρισκόμαστε σε μια σειρά αγώνων, μπορούν να γίνουν μέχρι και 5 παιχνίδια οπότε όλα είναι ανοιχτά».

Ενώ κλείνοντας ο Γκριν πρόσθεσε:

«Ξέραμε ότι θα βγουν δυνατά. Είναι σκληρή ομάδα. Ξέραμε ότι θα είναι «πεινασμένοι» και ότι δεν θα είναι εύκολο.

Επίσης γνωρίζαμε ότι δεν θα κερδίσουμε πάλι με 20 πόντους, ότι θα ρισκάρουν και τελικά αυτό έκαναν».