Ρεάλ Μαδρίτης - Νταρουσάφακα 80-84 (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - Νταρουσάφακα 80-84 (vid)
Η Νταρουσάφακα απέδρασε με το διπλό από τη Μαδρίτη, επικρατώντας της Ρεάλ με 80-84 και κάνοντας το 1-1 στη σειρά με τη «Βασίλισσα!

Η τριπλέτα των Ουοναμέικερ, Ουίλμπεκιν και Ζίζιτς έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ που ολοκλήρωσε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ που έδειξε να καθαρίζει το ματς με το τρίποντο παραλήρημα του Γιουλ (5/7 τρίπ. στην τρίτη περίοδο) όμως τα... θαλάσσωσε στο φινάλε.

Ο αγώνας

Ο Χαρανγκόντι έδωσε λύσεις πίσω από τα 6μ.75, κάνοντας το 14-17 για την Νταρουσάφακα που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ της 19-22 έχοντας 3/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος αντί 1/6 τριπόντων της Ρεάλ Μαδρίτης που στηρίχτηκε, επιθετικά, στον Τέιλορ (6π. με 3/3 δίπ.). Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, προηγήθηκε με +9 όταν ο Ουίλμπεκιν διαμόρφωσε το 25-34 και 36-41 με τον Μπραντ Ουοναμέικερ στα 57" για το ημίχρονο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να αντιδράσει όμως η Νταρουσάφακα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 38-44, έχοντας 46.1% στα τρίποντα (6/13) και κορυφαίο παίκτη τον Ζίζιτς (10π., 8ριμπ.). Η κατάσταση άλλαξε στην τρίτη περίοδο αφού ο Σέρχιο Γιουλ πέτυχε 5/7 τρίποντα σε αυτό το διάστημα (σ.σ. είχε 0/1 σε όλο το πρώτο ημίχρονο) όμως η Νταρουσάφακα δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει έτσι εύκολα. Ύστερα από τα χαμένα τρίποντα των Γιουλ - Κάρολ, ο Ράντολφ μείωσε σε 80-82 στα 7" για το φινάλε! Ο Ουαναμέικερ έβαλε με τη σειρά του 2/2 βολές (80-84) και η Νταρουσάφακα έσπασε την έδρα της Ρεάλ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Νταρουσάφακα πέτυχε μεγάλα σουτ στο τέλος με τον Ουίλμπεκιν να σκοράρει το... μεγαλύτερο όλων στα 48" για το φινάλε απέναντι στη Ρεάλ που επέμεινε στο τρίποντο όμως δεν της βγήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Ουοναμέικερ (21π.), Ζίζιτς (17π.8ριμπ.) και Ουίλμπεκιν (17π.) έκαναν τη διαφορά για την Νταρουσάφακα στο WiZink Center.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε κακή επιθετική βραδιά ο Ρούντι Φερνάντεθ, με 0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο σε 23'09".

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η αντίδραση της Νταρουσάφακα στην τέταρτη περίοδο αφού οι Τούρκοι δεν πτοήθηκαν από το τρίποντο παραλήρημα του Γιουλ, νωρίτερα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ρεάλ την κατάρρευση στο φινάλε, η Νταρουσάφακα τίποτα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Ζίζιτς!