H συμβουλή του «Ζοτς»: «Παίξτε όπως στην προπόνηση!»

H συμβουλή του «Ζοτς»: «Παίξτε όπως στην προπόνηση!»
Ο MVP της πρώτης νίκης της Φενερμπαχτσέ στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, αποκαλύπτει στο gazzetta.gr πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μεταμόρφωσε την ομάδα του δεύτερο μέρος και τονίζει ότι «στόχος πλέον είναι το 2-0»!

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Ολυμπιακός - Εφές, αν ο Σπανούλης αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (21+).

Το πλάνο ήταν ξεκάθαρο και ο ρόλος για τον οποίο προοριζόταν ο 24χρονος διεθνής Σέρβος γκαρντ, στην 3η (και για πολλούς τελευταία) του χρονιά στην Κωνσταντινούπολη, δεν ήταν απλά πρωταγωνιστικός, αλλά είχε να κάνει με κάτι πολύ σημαντικότερο, που απορρέει από τα ηγετικά χαρίσματα της αγωνιστικής του φυσιογνωμίας. Πραγματικά κάπως έτσι «μπήκε» ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στην εφετινή σεζόν. Το αρχικό 3/3 της πρωταθλήτριας Τουρκίας στην Euroleague είχε την υπογραφή του (μ.ο. 13,3π. & 4,0ασ. με 100% βολ., 64,3% διπ. & 40% τριπ.), ο τραυματισμός του στο πόδι, όμως, τον έθεσε νοκ-άουτ για σχεδόν 2,5 μήνες και από την 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου (26/10), ο ηγέτης της Φενέρ επανεμφανίστηκε στην πρεμιέρα του 2ου (16η αγωνιστική, 06/01)!

Πιστεύετε ότι αυτή η ατυχής συγκυρία δεν επηρέασε την αγωνιστική εικόνα της περυσινής φιναλίστ στο Βερολίνο; Μία γρήγορη ματιά στην πορεία της τουρκικής ομάδας με τον πρώην παίκτη της Παρτίζαν στην σύνθεσή της (13ν.-5ητ.) και στο ρεκόρ που είχε χωρίς αυτόν (6ν.-7ητ.) στα συνολικά 13 παιχνίδια που δεν έπαιξε στη regular season) είναι αρκετή για να αντιληφθείτε το μέγεθος της προσφοράς του.

Κι αν στην κανονική περίοδο, η καλύτερή του εμφάνιση έγινε κόντρα στον Ολυμπιακό (27π. & 4ασ. με 8/13 σουτ), σε ένα ματς που οι Τούρκοι ανέτρεψαν μία διαφορά 11 πόντων στην 4η περίοδο, η αμέσως επόμενη «μαγική» βραδιά του, έμελλε να είναι κόντρα στον έτερο «αιώνιο» στον πιο κρίσιμο και καθοριστικό αγώνα της χρονιάς, μέχρι τώρα... «Μέχρι τον επόμενο!», όπως συνήθιζε να λέει ο «θρύλος» Νίκος Γκάλης!

«Τώρα πάμε για το 2-0!»

«Δεν είναι εύκολο να γυρίσει ανάποδα ένα ματς εδώ μέσα και σ' αυτή την ατμόσφαιρα, από το -16! Εντάξει, έχουμε μεγάλη εμπειρία και το έχουμε κάνει πολλές φορές, αλλά επειδή κυριαρχήσαμε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο, μη νομίζετε ότι είναι απλό! Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση γιατί δεν ακολουθήσαμε κάποιες βασικές αρχές που έχουμε σαν ομάδα, σταματήσαμε να κυκλοφορούμε την μπάλα και γίναμε στατικοί, επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να βρει ρυθμό. Το καλό είναι ότι σε κανένα σημείο του αγώνα, δεν πιστέψαμε ότι είμαστε τελειωμένοι. Στον ψυχολογικό τομέα, ίσως να βοήθησε και η ακόμη μεγαλύτερη ανατροπή που κάναμε λίγες μέρες νωρίτερα για το τουρκικό πρωτάθλημα (σ.σ.: από το -24 με την Γκαζιάντεπ). Σ' αυτό το επίπεδο, όμως, κάθε λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική. Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο που ήταν μία νίκη στην Αθήνα και πλέον συνεχίζουμε, στοχεύοντας στην δεύτερη...», μας είπε αρχικά ο Μπογκντάνοβιτς που τελείωσε το ματς με 23 πόντους (5/6 τριπ.), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες.

«Περίμενα τον Ζέλικο πιο νευρικό στα αποδυτήρια!»

Μοιραία η κουβέντα πάει στο τι έγινε στην ανάπαυλα και πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να μεταμορφώσει πλήρως την ομάδα του. Μερικά νούμερα είναι σοκαριστικά! Πέρα από το σερί 8-40 (!!) που έτρεξε η Φενέρ από το 22' (47-31) έως και το 38' (55-71), ο Παναθηναϊκός πέτυχε 16 πόντους στο β' μέρος (4 σουτ εντός πεδιάς και 7 βολές), ενώ το ranking της 3ης και της 4ης περιόδου ήταν 0-60! «Ο coach είναι πάρα πολύ έμπειρος, έχει βιώσει πάρα αμέτρητες δύσκολες καταστάσεις κι έχει παίξει πολλές σειρές playoffs, οπότε είναι λογικό να ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται να κάνει για να ξυπνήσει και να... ενεργοποιήσει τους παίκτες τους ή πως να "φτιάξει" το μυαλό της ομάδας! Απόψε (σ.σ.: χθες), να σας πω την αλήθεια μας εξέπληξε λιγάκι, υπό την έννοια ότι περίμενα να είναι πολύ νευρικός... Μας ζήτησε να ηρεμήσουμε και μας εξήγησε τι έπρεπε να διορθώσουμε και επεσήμανε δύο-τρία πράγματα στα οποία έπρεπε να εστιάσουμε την προσοχή μας. Ζήτησε καλύτερη κυκλοφορία και ουσιαστικά μας είπε: "Παίξε όπως στην προπόνηση!"», σχολίασε ο Σέρβος άσος του οποίου τα δικαιώματα στο ΝΒΑ, «μεταφέρθηκαν» από το Φίνιξ στο Σακραμέντο, στο πλαίσιο της ανταλλαγής που έγινε για τον Γιώργο Παπαγιάννη. Μπορεί να είναι και συμπαίκτες του χρόνου...

«Δεν είδαμε σαν... καταστροφή την απώλεια της 4ης θέσης!»

Κλείνοντας και λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν, τον ρωτήσαμε αν το 2ο ημίχρονο του 1ου αγώνα της σειράς, ήταν το καλύτερο της ομάδας του στην εφετινή σεζόν. «Ίσως να δίνεται αυτή η εντύπωση, γιατί ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, υπό την έννοια ότι πλέον παίζουμε για την πρόκριση στο Final 4! Κοιτάξτε, όταν μία ομάδα στοχεύει τόσο ψηλά όσο εμείς, δεν μπορεί να εξαρτάται από το πλεονέκτημα έδρας, ούτε να θεωρεί καταστροφή την απώλειά του. Και τα δύο τελευταία χρόνια, που νικήσαμε τα δύο πρώτα ματς στην Κωνσταντινούπολη και τελικά πήραμε την πρόκριση, θυμάμαι ότι δεν είχαμε παίξει καθόλου καλά στο γήπεδό μας. Γι' αυτό και απ' ό,τι έχω μάθει, το πιο σημαντικό πράγμα στα playoffs είναι να παίζεις το παιχνίδι σου, δηλαδή να παίζεις έτσι όπως έχει μάθει στην προπόνηση. Εμείς σουτάραμε καλά στην αρχή κι ανοίξαμε το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια για ένα ανεξήγητο λόγο, χάσαμε τελείως τον έλεγχο και βρεθήκαμε ένα βήμα πριν την κατάρρευση! Η ομιλία του coach στα αποδυτήρια, όμως, μας αναζωογόνησε...», κατέληξε ο πρώτος σκόρερ της Φενερμπαχτσέ, που με τα νούμερά που έχει κάνει φέτος (μ.ο. 14,2π., 3,2ρ., 3,9ασ. & 1,2κλ. με 84,1% βολ., 56,8% διπ. & 42% τριπ.) έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα της Euroleague.