Ποιο ΟΑΚΑ; Ο νόμος του Μπογκντάνοβιτς!

Ποιο ΟΑΚΑ; Ο νόμος του Μπογκντάνοβιτς!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ποιο ΟΑΚΑ; Ο νόμος του Μπογκντάνοβιτς!
Ο Μιχάλης Λεάνης blogάρει για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ και για το alter ego του Ζέλικο στο γήπεδο, που ακούει στο όνομα το alter ego του Μπογκντάνοβιτς!

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Ολυμπιακός - Εφές, αν ο Σπανούλης αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (21+).

Το είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα γιατί έβλεπα το..κακό να έρχεται! Αν οι Πράσινοι αφήσουν τον μετασχηματιστή να δώσει ρεύμα στην ομάδα, τότε ο κίνδυνος θα είναι μεγάλος.
Ο μετασχηματιστής έχει όνομα. Αν τον γυρίσετε ανάποδα θα δείτε εκεί που αναγράφονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά το όνομα Μπογκντάνοβιτς!
Το ξαναγράφω για να το εμπεδώσουν και οι τελευταίοι: Αυτός είναι το alter ego του Ζέλικο! Αυτός η προέκταση του μυαλού του στο παρκέ! Αυτός είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά, στην οργάνωση, στο σκοράρισμα με το μπασκετικό θράσος που τον διακρίνει, στην στρατηγική, στην ψυχολογία! Χωρίς αυτόν η Φενέρ είναι άλλη ομάδα κατά συνέπεια, προβλέψιμη. Το είδαμε άλλωστε κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου.
Δεν τον «διάβασαν» στον Παναθηναϊκό, δεν τον μελέτησαν, δεν του πέρασαν χειροπέδες με αποτέλεσμα η Φενέρ να παρελάσει στο ΟΑΚΑ με σημαιοφόρο τον Μπόγκνταν και παραστάτες τον Κάλινιτς με τον Βέσελι! Ο πρώτος ξεκίνησε ζεστός στην πρώτη περίοδο (2 στα2 τρίποντα και άμυνα κλειδί στον Σιινγκλετον) ο δεύτερος οργίασε στην τρίτη και τέταρτη περίοδο.
Ο Ζέλικο είναι τέρας μπασκετικής λογικής! Το πρώτο του μέλημα ήταν να βάλει τον παίκτη κλειδί στην εξίσωση του παιχνιδιού για να του βγουν οι πράξεις. Το δεύτερο ήταν να πετάξει έξω την σταθερή αξία του αντιπάλου. Τον Σίγκλετον! Τα κατάφερε και τα δυο σε απόλυτο βαθμό. Ο Μπογκντάνοβιτς σε 33:43 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 23 πόντους! Και τι πόντους!!!
Αφήστε στην άκρη τις 4 ασίστ και τα 5 ριμπάουντ! Φέρτε μόνο στο μυαλό σας τα δυο τρίποντα μαχαιριές στην τρίτη κομβική περίοδο. Με το πρώτο έκανε το σκορ 49-41 με την δεύτερη βόμβα το 49-46(είχε μεσολαβήσει δίποντο του Βέσελι) για να ακολουθήσει το δίποντο που έφερε την διαφορά στο πόντο (49-48)πάλι με την υπογραφή του! Από το σημείο εκείνο και μετά ξεκινά για τον Παναθηναϊκό η αντίστροφη μέτρηση!
Ο Ζέλικο στον πάγκο χαμογελά γιατί ο «δικός» του την έχει κάνει την ζημιά , την ίδια ώρα που οι πράσινοι ακόμα αναζητούν τον Σίνγκλετον! Το βαρύ χαρτί του Παναθηναϊκού δεν έχει καν σηκωθεί από την τσόχα. Εκεί θα μείνει όλο το βράδυ! Πώς να κερδίσουν οι πράσινοι ένα ματς χωρίς αύριο με το καλύτερο και σταθερότερο παίκτη της ομάδας ωσεί παρόν; Πώς να κερδίσουν όταν έχουν πετύχει 16 πόντους και έχουν δεχθεί 43 στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού; Πώς και με τι τρόπο να κερδίσουν αποδίδοντας μπάσκετ υψηλού επιπέδου μόνο για ένα δεκάλεπτο. Ούτε καν ημίχρονο!
Γιατί το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός το έχει χάσει(15-16)! Έχει σκορ μόνο από τον Καλάθη και ένα τρίποντο στην εκπνοή από τον Ρίβερς. Όλοι οι υπόλοιποι αδυνατούν επιθετικά να μπουν στο κόλπο απέναντι σε μια μέτρια αμυντικά Φενέρ! Στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλάζει η εικόνα , με την αλλαγή του ελαφριού σχήματος (Γκιστ-Σινγκλετον) και την είσοδο του Μπουρούση.
Η ομάδα αποκτά αποτελεσματικότητα και δημιουργία τόσο από την περιφέρεια (Καλάθης-Παππάς) όσο και από το ζωγραφιστό (Μπουρούσης) με αποτέλεσμα τα τρίποντα(σύνολο 5) να εξελιχθούν σε καταιγίδα στο καλάθι του αντιπάλου. Οι πράσινοι παίζουν σκυλίσια άμυνα στην περιφέρεια , οι βοήθειες δουλεύουν ρολόι, σκεπάζουν το καλάθι , μαζεύουν τα ριμπάουντ.
Η Φενέρ έχει μπλοκάρει στην επίθεση και στην άμυνα έχει χαθεί στις περιστροφές! Το δρόμο τον βρίσκει στην έξοδο από τα αποδυτήρια για την έναρξη του δευτέρου μέρους.
Ο Ζέλικο έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει! Να παίξει επιτέλους η ομάδα του άμυνα σε όλες τις γραμμές ,γι’ αυτό προτιμά το χαμηλό σχήμα. Σημαδεύει την δημιουργία του Καλάθη , και παίζει άμυνα από μπροστά τον Μπουρούση. Στην επίθεση στα «ορεινά» σημαδεύει τον Βέσελι με τον Ούντο, στα «πεδινά» τα ελεύθερα μακρινά ο Κάλινιτς (16 πόντοι 4 στα 6 τρίποντα και πολύ δουλειά στην άμυνα από τις θέσεις 3 και 4) τα ένας εναντίον ενός ο Μπογκντάνοβιτς μαζί με τα σουτ που απαιτούν θράσος και ψυχή!
Προσθέστε λίγη τρέλα από Ντίξον, την αθόρυβη και μεθοδική δουλειά του Σλούκα σε άμυνα και επίθεση και το σχέδιο ολοκληρώνεται με την ομάδα να μετρά στο ενεργητικό της 20 ασίστ ποσοστό υψηλότερο από τον μέσο όρο της(17 ασιστ) ! Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε καθίσει στην διαφορά των 16 πόντω, νομίζοντας προφανώς ότι το ματσάκι έλαβε τέλος!
Ξεκινά το δεύτερο μέρος με το ίδιο σχήμα που τον εκτροχίασε στην πρώτη περίοδο , χάνει σε ενέργεια στην άμυνα , αδυνατεί να ελέγξει τις επιθέσεις του , να τις εκτελέσει με υπομονή , μπλέκεται στις παγίδες , παρασύρεται από τον ρυθμό της Φενέρ , τα μακρινά σουτ δεν μπαίνουν , εναλλακτική πρόταση δεν υπάρχει και το ολοφώτιστο ΟΑΚΑ μεταμορφώνεται σε σκοτεινή σπηλιά.
Το ματς χάθηκε μαζί του και το αβαντάζ έδρας. Η πρόκριση όχι! Για να επιστρέψει όμως ζωντανός ο Παναθηναϊκός ,όπως οφείλει σαν μεγάλη ομάδα, πρέπει να δουλέψει πλέον στον ψυχολογικό τομέα , μετά το σοκ που υπέστη η ομάδα και να βρει αντίδοτο στην νόσο Μπογκντάνοβιτς αλλά και τρόπους να βάλει στο παιχνίδι του τον Σίγκλετον.
Του μένουν 48 ώρες να λύσει τους γρίφους. Όσες είχαν στην διάθεση τους ο Νικ Νόλτε και ο Εντι Μέρφι στην ομώνυμη ταινία για να ξεπαστρέψουν ολόκληρη συμμορία κακοποιών!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!