Να γίνει το 2-0 και όλα καλά

Να γίνει το 2-0 και όλα καλά

Να γίνει το 2-0 και όλα καλά
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναφέρει τις πρώτες σκέψεις του για τη σειρά του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές και θεωρεί σημαντική αυτή την εβδομάδα.

Put the αρνί down. Πως το έλεγε η διαφήμιση με τον αστυνόμο και τη γριά με το «put the κοτ down». Έτσι κι εγώ. Αφήστε τα αρνιά και τα κοκορέτσια, το Πάσχα πέρασε και βρισκόμαστε όλοι σε mood playoffs.

Για να μάθετε κάποια (λίγα) πράγματα για μένα στο διάστημα των playoffs δεν πειράζω τρίχα σε κεφάλι και πρόσωπο, το θεωρώ μεγάλη γρουσουζιά. Γενικά έχω αρκετό άγχος το οποίο με κάνει και ξεσπάω στη σολοκάτα. Σε οποιαδήποτε μορφή της.

Τώρα θα μου πείτε εσείς με Τούρκους παίζουμε οπότε να το ρίξω στα μπακλαβαδάκια, αλλά έλα που δε μου αρέσουν.

Επίσης βασικότατος Νόμος κάθε γλυκατζή που σέβεται τον εαυτό του είναι πως «γλυκό λέγεται ΜΟΝΟ ότι περιλαμβάνει σοκολάτα, τα υπόλοιπα είναι ημίγλυκα».

Ας αφήσουμε τα γλυκά που θα φάω 15 μέρες και ας πιάσουμε τη γλύκα που θέλω να έχει στο τέλος της η σειρά του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές.

Δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί της σειράς παρά το γεγονός πως πετυχαίνει μία Εφές σε περίοδο εξαιρετικής κατάστασης. Οι Τούρκοι παίζουν καλό μπάσκετ αυτή την εποχή βγάζοντας την αθλητικότητα και το ένστικτό τους την κατάλληλη στιγμή.

Αυτά τα δύο στοιχεία την καθοδηγούν ενώ έχει μεγάλη αδυναμία στη συνέπεια στο παρκέ.

Επειδή αναφερόμαστε σε playoffs αυτή η συνέπεια θα παίξει σημαντικό ρόλο. Γενικά τα playoffs είναι εντελώς διαφορετικό τροπάριο σε σχέση με την regular season.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει πιο σημαντικά στοιχεία σε σχέση με τον αντίπαλό του για τη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης.

Άμυνα, «διάβασμα» στην επίθεση, εμπειρία και «καθαρό» μυαλό στις δύσκολες στιγμές μίας αναμέτρησης (είναι σίγουρο πως θα εμφανιστούν τέτοιες) είναι χαρακτηριστικά τα οποία δίνουν προβάδισμα πρόκρισης.

Επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι πως το «Abdi Ipekci» δεν είναι έδρα αφού η απουσία ποδοσφαιρικού τμήματος στον τουρκικό σύλλογο δεν βοηθά στο να έχει φανατικό και σταθερό κοινό.

Η Εφές από την άλλη έχει στα θετικά της την άγνοια κινδύνου και την απουσία οποιασδήποτε πίεσης.

Θα πει κανείς τίποτα στους Τούρκους αν αποκλειστούν με μειονέκτημα έδρας από τον Ολυμπιακό; ΟΧΙ

Θα πει κανείς τίποτα στον Ολυμπιακό αν αποκλειστεί με πλεονέκτημα έδρας από την Εφές; ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Συνεπώς αν μία ομάδα έχει πίεση αυτή φοράει ερυθρόλευκα.

Σημαντική και απαραίτητη υποσημείωση… ο Ολυμπιακός έχει μάθει να ζει με καθεστώς πίεσης, του αρέσει θα έλεγα.

Εδώ θα είμαστε όμως και θα κάνουμε αρκετές αναλύσεις όσο θα προχωρά η σειρά.

ΥΓ: Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και κάνει το 2-0 τότε θα έχει προκριθεί κατά 99%. Θεωρώ αδύνατο η Αναντολού Εφές να τον νικήσει τρεις σερί φορές σε διάστημα 8 ημερών εκ των οποίων η μία στο ΣΕΦ. Συνεπώς αυτή είναι η Μεγάλη Εβδομάδα του Ολυμπιακού.

ΥΓ 2: Θα είναι πλήγμα για κάθε ομάδα οποιαδήποτε απουσία παίκτη. Ο Λοτζέσκι δύσκολα θα παίξει το επόμενο δεκαήμερο και μένει να μάθουμε τι θα γίνει με τον Χάνεϊκατ.

ΥΓ 3: Για μένα το σημαντικότερο στοιχείο της σειράς είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ. Η Εφές είναι πρώτη στα επιθετικά ριμπάουντ και το χειρότερο σενάριο για κάθε αντίπαλό της είναι να τις προσφέρει δεύτερες ευκαιρίες για καλάθι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.