Πάρκερ-Γκασόλ: «Ανοίξαμε την... πόρτα για τους Ευρωπαίους στο NBA»

Πάρκερ-Γκασόλ: «Ανοίξαμε την... πόρτα για τους Ευρωπαίους στο NBA»

Gazzetta team
Πάρκερ-Γκασόλ: «Ανοίξαμε την... πόρτα για τους Ευρωπαίους στο NBA»

bet365

Καθοριστική ήταν η παρουσία των Τόνι Πάρκερ και Πάου Γκασόλ στο ΝΒΑ, ώστε να... καλωσορίσει η λίγκα κι άλλους Ευρωπαϊους παίκτες στην συνέχεια, όπως ανέφεραν αμφότεροι σε κοινή τους συνέντευξη.

Μπορεί εδώ και χρόνια να μονομαχούν στα ματς Γαλλίας - Ισπανίας, όμως, πλέον οι Τόνι Πάρκερ και Πάου Γκασόλ είναι συμπαίκτες στους Σαν Αντόνιο Σπερς και θέλουν τον τίτλο του πρωταθλητή με την ομάδα του Πόποβιτς.

Οι δύο σταρ του NBA έδωσαν κοινή συνέντευξη στη «L' Εquipe», τονίζοντας πως ήταν όνειρο για τους Ευρωπαίους παίκτες της γενιάς τους να βρεθούν στο NBA.

«Για εμένα το NBA ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένα όνειρο», ανέφερε ο «TP», ενώ ο Ισπανός σέντερ πρόσθεσε: «Ονειρευόμουν να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα, όμως στη συνέχεια άλλαξαν τα πράγματα».

Στην ερώτηση για το αν νιώθουν πως... άνοιξαν την πόρτα για να εμπιστευτούν τους Ευρωπαίους παίκτες οι ομάδες του NBA, η απάντηση ήταν καταφατική.

«Υπήρχαν και άλλοι που βοήθησαν σε αυτό, όμως ο Γκασόλ, ο Νοβίτσκι, ο Κιριλένκο και εγώ την ανοίξαμε για τα καλά! Μετά από εμάς, πολλοί ήθελαν να γίνουν οι "νέοι Γκασόλ", το νέο ταλέντο της Ευρώπης. Είναι τρελό να βλέπεις τώρα τον αριθμό των Ευρωπαίων που επιλέγονται στο draft», παραδέχτηκε ο Γάλλος γκαρντ.

Από την πλευρά του ο Πάου υποστήριξε: «Αναμφίβολα πείσαμε τους προπονητές του NBA να εμπιστευτούν τους μη Αμερικανούς παίκτες, όχι μόνο τους Ευρωπαίους. Θεωρώ πως η επιτυχία μας, έστρωσε τον δρόμο για να έρθουν στο NBA τα νέα ταλέντα της Ευρώπης».

 

NBA Τελευταία Νέα