Μπαρτζώκας: «Όλα είναι θέμα timing»

Κάτια Πετροπούλου
Μπαρτζώκας: «Όλα είναι θέμα timing»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε, ενόψει της αναμέτρησης με την Φενέρ, πως μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει αποκλειστεί από την Euroleague, αλλά έχει ακόμα ελπίδες να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Ολυμπιακού.

Σαν παράδειγμα τον Ολυμπιακό χρησιμοποίησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να αναφερθεί στην πορεία της Μπαρτσελόνα, λέγοντας πως με τους «ερυθρόλευκους» είχε κατακτήσει το 2014 την Euroleague, αλλά είχε χάσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, θέλοντας να δείξει πως με τους «μπλαουγκράνα» μπορεί να συμβεί το αντίστροφο.

Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο ματς με την Φενέρ (06/04, 20:45) και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ναβάρο.

Αναλυτικά είπε για:

Την αναμέτρηση με την Φενέρ: «Έχουμε προετοιμαστεί όπως προετοιμαζόμαστε κάθε φορά. Σίγουρα δεν ενδιαφερόμαστε άμεσα για τη νίκη, όμως πρέπει να παίξουμε. Θα αγωνιστούμε χωρίς τους Ρένφο, Όλεσον, Φαβεράνι και Ντόελμαν όμως θα είμαστε ανταγωνιστικοί, σε ένα δύσκολο κλίμα. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την ψυχικές αντοχές μας».

Το αν αποτελεί πλεονέκτημα το να έχει μια ομάδα ένα παιχνίδι την εβδομάδα: «Προσωπικά προτιμώ να παίζουμε δύο αγώνες την εβδομάδα. Αν θέλεις να θεωρείσαι μεγάλη ομάδα, είναι καλύτερο να έχεις δύο παιχνίδια, καθώς όλοι βελτιώνονται μέσα από αυτή τη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή όμως, δεδομένου της δύσκολης χρονιάς που περνάμε και όσα έχουμε ζήσει, ίσως και να είναι καλύτερα έτσι. Σίγουρα για μας θα είναι πιο εύκολο καθώς θα έχουμε μόνο ένα παιχνίδι για το ισπανικό πρωτάθλημα, παρ’ ότι είναι δεδομένο πως θα θέλαμε να βρεθούμε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Βλέπουμε τα θετικά καθώς πλέον θα έχουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας».

Το πώς θα επηρεαστούν οι ισπανικές ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της Euroleague: «Ποτέ δεν ξέρεις πως θα επηρεαστεί μια ομάδα που συνεχίζει στην Ευρωλίγκα. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό κερδίσαμε την Ευρωλίγκα και στη συνέχεια χάσαμε στους τελικούς από τον Παναθηναϊκό. Οι αντίπαλοι είχαν μεγαλύτερο κίνητρο. Θυμάμαι μια αντίστοιχη περίπτωση ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Όλοι θυμούνται ότι η “Μπάρτσα” ηττήθηκε στον ημιτελικό του Final 4 του 2014 και στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος. Όλα έχουν να κάνουν με το τάιμινγκ και την κατάσταση που θα βρίσκεται μια ομάδα. Δεν ξέρω πως θα επηρεαστούν οι ισπανικές ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρωλίγκα. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι για την τελική ευθεία της σεζόν».

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι (21+).

Για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και το γεγονός ότι μπορεί να γίνει ο πρώτος που θα φτάσει τους 4.000 πόντους στην ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Σε όλη την πορεία του στην Euroleague ο Ναβάρο τα έχει πάει εξαιρετικά. Του αξίζει να φτάσει τους 4.000 πόντους κι ελπίζω να το κάνει».

Από την πλευρά των παικτών δηλώσεις έκανε ο Σάσα Βεζένκοφ: «Λυπούμαστε που αυτό θα είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στην Ευρώπη για τη φετινή σεζόν. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να αποκτήσουμε ψυχολογία και αγωνιστικό ρυθμό. Ξέρουμε ότι δεν θα τα πάμε καλά φέτος και πρέπει να αντιληφθούμε τα λάθη που κάναμε τη φετινή περίοδο ώστε να τα διορθώσουμε. Η εμπειρία της Euroleague θα βοηθήσει τόσο την ομάδα όσο και κάθε παίκτη ξεχωριστά.