Μανωλόπουλος: «Η ΑΕΚ είχε ενώσει εκείνο το βράδυ όλους τους Έλληνες»

Μανωλόπουλος: «Η ΑΕΚ είχε ενώσει εκείνο το βράδυ όλους τους Έλληνες»

Μανωλόπουλος: «Η ΑΕΚ είχε ενώσει εκείνο το βράδυ όλους τους Έλληνες»

bet365

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για την εμπειρία που έζησε σήμερα στο «Παναθηναϊκό Στάδιο» με αφορμή τα 49 χρόνια από την ευρωπαϊκό τίτλο της ΑΕΚ.

Ο προπονητής της ΑΕΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 49 ετών από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων μίλησε για την επίσκεψη στο «Παναθηναϊκό Στάδιο», αλλά και για το μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον Sport fm ο Σωτήρης Μανωλόπουλος:

Για την επέτειο της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων: «Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Δεν ζούσα, αλλά έχω διαβάσει πάρα πολλά πράγματα. Έχει μάλλον το ρεκόρ προσέλευσης, από αυτά που έχω διαβάσει υπήρχε άπειρος κόσμος. Ήταν ένα παιχνίδι που ένωσε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ομάδων. Υπήρχε κόσμος από όλες τις ομάδες. Έχω διαβάσει πως μετά το ματς, ο κόσμος πήγαινε με τα πόδια στα σπίτια του, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ και όχι μόνο.

Τοπικό ντέρμπι στη Ρώμη και ημιτελικός του Κόπα Ιτάλια! Θα γίνει η Ρόμα αφεντικό της "αιώνιας" πόλης (21+);

Για το αν θα υπάρχουν ανάλογες μέρες στην ΑΕΚ: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε πάρα πολύ υψηλό σημείο και μπορεί να πάει και ψηλότερα. Πιστεύω πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για την ΑΕΚ. Για να φτάσεις ψηλά, χρειάζεται να έχεις ελληνικό κορμό. Είναι μονόδρομος, πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στους Έλληνες, να τα βοηθήσουμε τα νέα παιδιά. Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Θέλει πρόγραμμα, θέλει τρόπο να βοηθήσεις τα παιδιά με σύστημα και να εξελιχθούν σωστά. Αυτό πρέπει να βρούμε στην ΑΕΚ και συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ. Θέλει υπομονή και επιμονή…

Κάποια εποχή παράγαμε Έλληνες παίκτες, που μπορούσαν να παίξουν στο υψηλότατο επίπεδο, αλλά νομίζω πως αυτό έχει κάνει μία κοιλιά τώρα, αλλά πρέπει να επανέλθουμε. Δεν αρκεί μόνο να επιμείνεις και να στηρίξεις. Πρέπει να έχεις ένα πρόγραμμα για το πώς θα λειτουργήσει όλο αυτή η κατάσταση. Νομίζω πως το ελληνικό μπάσκετ έχει πάρα πολλά παιδιά με προοπτική να πρωταγωνιστήσουν. Απλώς δεν έχουμε βρει τον κατάλληλο τρόπο για να τα βοηθήσουμε. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν οι δυνατότητες για να φτιαχτεί μία νέα μεγάλη φουρνιά».

 

Τελευταία Νέα