Μάντζαρης: «Το πλεονέκτημα έδρας δε σημαίνει σίγουρα Final 4» (pic)

Μάντζαρης: «Το πλεονέκτημα έδρας δε σημαίνει σίγουρα Final 4» (pic)
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο gazzetta.gr για το ματς με την Εφές και για τη βαθμολογική σταθερότητα του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το «Abdi Ipekci», ωστόσο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν του στοίχισε κάτι ως προς τη βαθμολογία. Οι Πειραιώτες τερμάτισαν στην τρίτη θέση, όμως τον αντίπαλό τους θα τον μάθουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση με την Εφές, για τα playoffs, αλλά και για τις συνεχόμενες ατυχίες με τους τραυματισμούς.

Βαγγέλη που πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς με την Εφές;

Νομίζω λεπτομέρειες ήταν αυτές που έκριναν το αποτέλεσμα. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς τα πράγματα ήταν ισορροπημένα με εξαίρεση ίσως ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο όπου δεχτήκαμε ένα μεγάλο σερί. Στην άμυνα καταφέραμε να την κατεβάσουμε σε σχέση με τους μέσους όρους της, αλλά βρήκαν 1-2 μεγάλα σουτ τα οποία ουσιαστικά τους χάρισαν τη νίκη. Συνήθως τα ντέρμπι τα κρίνει ένα κρίσιμο σουτ, ένα ριμπάουντ, ένα λάθος…

Πάντως παρά το γεγονός πως το ματς δε σας ενδιέφερε βαθμολογικά δείξατε αρκετά πεισμωμένοι…

Αυτό έρχεται μαζί με τον Ολυμπιακό. Είμαστε ομάδα που έχει μάθει να παίζει γα τη νίκη σε κάθε της παιχνίδι. Δε γίνεται ξαφνικά να αλλάξει αυτό και να πούμε πως δε μας ενδιαφέρει να νικήσουμε. Αφήστε που υπήρχαν έστω και μαθηματικές πιθανότητες να βγαίναμε δεύτεροι.

Κατακτήσατε τελικά την τρίτη θέση, αλλά ακόμη δεν ξέρετε τον αντίπαλό σας. Έχεις προτίμηση είτε για αποφυγή είτε για να αντιμετωπίσετε;

Η Euroleague φέτος έχει αποδείξει πως όλες οι ομάδες είναι καλές και δύσκολο να τις νικήσεις. Η Γαλατά νίκησε εμάς και τη Ρεάλ, η Μακάμπι μέσα στη Φενέρ. Αυτομάτως δε σου δίνεται δικαίωμα επιλογής. Όλες οι ομάδες είναι καλές κι όλες έχουν αδυναμίες. Το σημαντικό είναι πως θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας αλλά ακόμη κι αυτό δε σημαίνει πως θα πας σίγουρα στο Final 4. Εμείς λογικά θα αντιμετωπίσουμε μία εκ των Φενέρ, Εφές και Μπασκόνια. Θα δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα. Αν μπορούσα πάντως να αποφύγω μία ομάδα θα προτιμούσα να ήταν η Φενέρ γιατί στα playoffs θα είναι πλήρης και έχει πολύ καλό ρόστερ.

Πάντως είναι πολύ σημαντικό πως σε μία τόσο δύσκολη διοργάνωση ήμασταν σε όλη τη διάρκεια μέσα στην πρώτη «τετράδα» σταθερά.

Τώρα που φτάνει στο τέλος η regular season, πως σου φάνηκε η αλλαγή της Euroleague;

Τρομερή. Μόνο μπροστά πηγαίνει το άθλημα. Σίγουρα είναι πιο κουραστική και με τα πολλά ταξίδια γίνεται ακόμη περισσότερο, αλλά είναι τόσο συναρπαστική. Εμείς οι παίκτες αυτό ζητάμε. Να παίζουμε σε ανταγωνιστικό επίπεδο, να υπάρχουν αμφίρροπα ματς. Με τον τρόπο διεξαγωγής της φετινής Euroleague δε μπορείς να ησυχάσεις ποτέ.

Την περασμένη εβδομάδα χάσατε τον Λοτζέσκι με τραυματισμό. Πριν το ματς με την Εφές μάθατε ότι ο Μιλουτίνοφ ήταν άρρωστος και στο πρώτο ημίχρονο τραυματίστηκε κι ο Γκριν. Πως το διαχειρίζεσαι αυτό;

Η αλήθεια είναι πως είμαστε έμπειροι δυστυχώς σε τέτοιες καταστάσεις. Έχουμε μάθει να μην «κλαίμε» και να μην χρησιμοποιούμε τους τραυματισμούς ως δικαιολογία. Απλά πλέον είναι και αριθμητικό το ζήτημα. Το ροτέισον γίνεται υποχρεωτικά μικρότερο. Από την άλλη αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να βοηθήσουμε όσοι είμαστε υγιείς λίγο περισσότερο για να καλύψουμε την ανάγκη που δημιουργεί μία απώλεια. Πρέπει να παίζουμε και για αυτούς. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο έχουμε καταλάβει πως είμαστε αναγκαίοι και είτε για 40 λεπτά είτε για ένα λεπτό, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όσα μπορούμε. Δε γίνεται να το καταφέρνουμε πάντα, αλλά σίγουρα γίνεται να προσπαθούμε πάντα και αυτό κάνουμε.