Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας 67-54 (vid)

Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας 67-54 (vid)
Με κορυφαίο τον Στράτο Περπέρογλου (17π., 5ριμπ.) η Μπαρτσελόνα πήρε νίκη-γοήτρου (67-54) απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και κράτησε την Νταρουσάφακα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η χρονιά της Μπαρτσελόνα στην EuroLeague είναι αποτυχημένη και πλέον θέλει να τελειώσει την φετινή της πορεία με ψηλά το κεφάλι, αφού οι ελπίδες πρόκρισης έχουν χαθεί από νωρίς.

Ο Ερυθρός Αστέρας από την πλευρά του έχασε την ευκαιρία να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την πρόκριση και κράτησε «ζωντανή» την Νταρουσάφακα.

Η ομάδα του Βελιγραδίου πλέον είναι 8η και μία νίκη μπροστά από την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πριν αντιμετωπίσει την Ούνικς στο Καζάν (31/3). Κι όλα δείχνουν πως Νταρουσάφακα κι Ερυθρός Αστέρας θα... λύσουν τις διαφορές τους την τελευταία αγωνιστική στην μεταξύ τους αναμέτρηση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπαρτσελόνα σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να απογοητεύσει ξανά το κοινό της και ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο! Ο Ερυθρός Αστέρας δεν κατάφερε να παρουσιαστεί το ίδιο ανταγωνιστικός στο δεύτερο μέρος και είδε τη διαφορά να ξεφεύγει.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο ανεβασμένος Στράτος Περπέρογλου έκανε τη διαφορά για την Μπάρτσα! Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους (4/8δίπ., 3/5τρίπ.), μάζεψε 5 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και έκανε 1 λάθος σε 29:58.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Όγκνιεν Κούζμις δέχτηκε 1 τάπα, έκανε 2 λάθη, έμεινε στα 1/2 σουτ και μάζεψε 2 ριμπάουντ σε 7:16. Από την άλλη ο Στέφαν Γιόβιτς επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ωστόσο φάνηκε ανέτοιμος στα 3:01 που έμεινε στο παρκέ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ένα επιμέρους σκορ 10-1 (44-32 στο 24') στις αρχές του δεύτερου μέρους. Οι Καταλανοί ξέφυγαν και δεν επέτρεψαν στον Ερυθρό Αστέρα να τους απειλήσουν.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Βίκτορ Κλαβέρ μπορεί να είχε 1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, αλλά μάζεψε 10 ριμπάουντ σε 26:24.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς την ασίστ... ο Μίλκο Μπιέλιτσα το εντυπωσιακό κάρφωμα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ερυθρός Αστέρας την ευκαιρία να... καθαρίσει την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 32-29, 52-43, 67-54