Χάνγκα: «Δεν ξέραμε τι να κάνουμε με την άμυνα του Παναθηναϊκού»

Γιώργος Κούβαρης
Χάνγκα: «Δεν ξέραμε τι να κάνουμε με την άμυνα του Παναθηναϊκού»
Ο Άνταμ Χάνγκα μίλησε στο gazzetta.gr και δεν έκρυψε την έκπληξη του ίδιου και των συμπαικτών του από το εξαιρετικό διάβασμα των «πρασίνων» και το απίστευτο ξεκίνημα στο ματς, ενώ στάθηκε και στους Μπουρούση, Τζέιμς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΙΤΟΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Όπως αποδείχθηκε στο παιχνίδι της «Fernando Buesa Arena», ο Τσάβι Πασκουάλ έπιασε στον... ύπνο τον Σίτο Αλόνσο και τη Μπασκόνια, αφού χάρη στο εξαιρετικό του διάβασμα και το εξίσου εξαιρετικό κοουτσάρισμα, έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος με το «καλημέρα» της αναμέτρησης.

Το πρώτο δεκάλεπτο έμελλε να αποτελέσει και το σημείο-κλειδί του αγώνα, αφού χάρη στη διαφορά που πήραν οι «πράσινοι» μπόρεσαν να νιώσουν πιο... άνετα εν όψει της συνέχειας. Μιλώντας στο gazzetta.gr, o Άνταμ Χάνγκα δεν έκρυψε την έκπληξή του για το δυνατό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και την άριστη άμυνα στη μεγαλύτερη διαρκεια του αγώνα.

«Ξαφνιαστήκαμε με την άμυνα του Παναθηναϊκού. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε με τον τρόπο τον οποίο μας έπαιζαν. Και άλλες φορές δεν έχουμε ξεκινήσει καλά κάποιο παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν εφάμιλλο με αυτό το ματς. Την επόμενη φορά που θα μας παίξουν με box άμυνα και τόσες πολλές αλλαγές θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι» ήταν τα λόγια του Ούγγρου γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος συνέχισε: «Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός. Πραγματικά. Δεν το περιμέναμε».

«Μας μπέρδεψε ο Παναθηναϊκός»

Αν και με αυτήν την ήττα η Μπασκόνια έχασε σημαντικό έδαφος όσον αφορά το κυνήγι της 4ης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας, ο Χάνγκα είπε: «Δεν με ενδιαφέρει που χάθηκε η ευκαιρία για το πλεονέκτημα της έδρας, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ότι χάσαμε το συγκεκριμένο ματς και ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε. Δεν ήμασταν καθόλου καλοί και όπως αποδείχθηκε κρίθηκε από το ξεκίνημα. Μπερδευτήκαμε πολύ, δεν βρίσκαμε ρυθμό με τίποτα και ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη μας σε άμυνα και επίθεση να πάρει διαφορά από νωρίς. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να βάλουμε πίεση και να παίξουμε πιο σκληρά και δυνατά. δείξαμε χαρακτήρα, το παλέψαμε, αλλά ήταν πολύ αργά...»

Όσο για το πλεονέκτημα της έδρας; «Δεν πιστεύω ότι έχει κριθεί κάτι όσον αφορά το πλεονέκτημα της έδρας. Έχουμε δει ότι τα πάντα μπορεί να συμβούν στην φετινή EuroLeague και οποιοσδήποτε να κερδίσει... οπουδήποτε! Οπότε κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τη θα συμβεί στα δύο τελευταία ματς της regular season».

«Προνόμιο που έπαιξα μαζί με τον Μπουρούση»

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στον Μάικ Τζέιμς όσο και στον Γιάννη Μπουρούση, αν και -όπως είπε- δεν είχε την ευκαιρία να περάσει λίγο χρόνο μαζί τους: «Η αλήθεια είναι ότι δε είχαμε τον χρόνο να τα πούμε πολύ με τον Γιάννη, παρά μόνο με τον Μάικ. Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στην EuroLeague, ενώ ο Γιάννης ήταν πέρυσι ο συγκάτοικός μου. Ηταν πραγματικά μεγάλο προνόμιο να παίξω μαζί του για έναν χρόνο. Και όλα αυτά που κάναμε μαζί την περσινή χρονιά ήταν μοναδικά. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλη την ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.