Τζέιμς: «Δεν... χαρίζομαι στους φίλους μου, έτοιμοι για το "διπλό"»

Τζέιμς: «Δεν... χαρίζομαι στους φίλους μου, έτοιμοι για το "διπλό"»
Ο Μάικ Τζέιμς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην έδρα της Μπασκόνια (23/3, 22:00) και δήλωσε στο gazzetta.gr πως δεν θα... χαριστεί στην πρώην ομάδα του, ενώ μίλησε για playoffs και πλεονέκτημα έδρας!

Oι καλές εμφανίσεις του με την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου ήταν το διαβατήριο για να μεταπηδήσει από την Basket League στην EuroLeague. Ο Μάικ Τζέιμς από το «σμαραγδένιο νησί» έγινε κάτοικος Βιτόριας το 2014 πριν φορέσει τα «πράσινα» το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος στην έδρα των Βάσκων, ωστόσο όπως δήλωσε στο gazzetta.gr θα φροντίσει να παίξει καλά όχι μόνο για να νικήσουν, αλλά και για να μην δώσει δικαίωμα στους φίλους του από την Μπασκόνια για... καζούρα.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός με επιστροφή, αν ο Σπανούλης σκοράρει τουλάχιστον 15 πόντους.

Πρώτα όμως φρόντισε με 13 πόντους (2ριμπ., 2κλ., 1ασ.) να είναι από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο πετύχατε δεύτερη νίκη στη σειρά στη EuroLeague και... κλειδώσατε θέση για τα playoffs:

«Φυσικά, είναι μία καλή νίκη αυτή που πετύχαμε, πηγαίνουμε ολοταχώς για τα playoffs. Θέλαμε αυτό το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά. Σίγουρα δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, ωστόσο αντιδράσαμε κι η νίκη ήρθε εύκολα στο τέλος».

Μάλιστα, αυτό το αποτέλεσμα ήρθε λίγο μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε και μπορείτε να σκέφτεστε ξανά το πλεονέκτημα έδρας:

«Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μέχρι να κλείσει η κανονική περίοδος. Σίγουρα, είναι ακόμα μία νίκη στην έδρα μας και φυσικά θα μας βοηθήσει μετά και τα σημερινά αποτέλεσμα στη βαθμολογία.

Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια! Είναι κάπως απρόβλεπτη η φετινή Ευρωλίγκα, οπότε πρέπει να δούμε στην πράξη κατά πόσο μας βοήθησε η ήττα της Φενέρμπαχτσε στη συνέχεια. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια κι εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε για να κάνουμε το καλύτερο σε κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά δεν πρέπει να... ανησυχούμε για το τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Πρέπει να συνεχίσουμε να νικάμε και να είμαστε έτοιμοι για τα playoffs».

Η νίκη... ανήκει στο παρελθόν και πλέον έχετε λίγες ώρες για να ετοιμαστείτε για το παιχνίδι στην έδρα της Μπασκόνια. Τι να περιμένουμε;

«Πρέπει να περιμένουμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Είναι μία ομάδα που παίζει καλά, πάντα παίζει καλά στην έδρα της. Είναι δύσκολη έδρα κι οι φίλαθλοί τους ξέρουν να τους υποστηρίζουν θερμά. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι και θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να ξεκουραστούμε τη μέρα πριν από το παιχνίδι και θα δούμε τι θα καταφέρουμε!».

Μάλιστα, επιστρέφεις για πρώτη φορά ως αντίπαλος. Θα είναι περίεργα;

«Δεν ξέρω ακόμα! Δεν ξέρω πως θα αντιδράσω που θα επιστρέψω ως αντίπαλος! Πιστεύω πως μέσα στο παρκέ θα είναι νορμάλ, ίσως στην αρχή νιώσω περίεργα! Το πρώτο παιχνίδι ήταν όντως περίεργο, γιατί έπαιζα απέναντι σε πρώην συμπαίκτες μου. Τώρα όμως πιστεύω πως δεν θα έχω τέτοιο θέμα και θα είμαι οκ!».

Στο πρώτο παιχνίδι δεν τα πήγες άσχημα, είχες σκοράρει 16 πόντους:

«Προσπαθώ να παίζω καλά απέναντι στους ανθρώπους που γνωρίζω και είναι φίλοι μου! Δεν θα ήθελα μετά να με σχολιάζουν (σ.σ. γέλια)! Θα προσπαθήσω να παίξω ξανά το ίδιο καλά για να νικήσουμε και για να μην τους δώσω δικαίωμα να με πειράξουν! Μιλάω με τους περισσότερους, όπως και με άλλους παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες της EuroLeague και είναι φίλοι μου και πάντα απέναντί τους θέλω να είμαι καλύτερος!».

Πάντως, έβαλες το λιθαράκι σου και στην νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο:

«Το θέμα είναι να παίξω καλά και στα παιχνίδια που έρχονται!».