Χαμός στο Μπασκόνια - ΠΑΟ για το πλεονέκτημα!

Χαμός στο Μπασκόνια - ΠΑΟ για το πλεονέκτημα!
Ο Παναθηναϊκός και η Μπασκόνια βρίσκονται πλέον μια νίκη πίσω από την 4η Φενέρμπαχτσε και το gazzetta.gr παρουσιάζει το πρόγραμμα και τα δεδομένα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Το νικητήριο καλάθι του Σίλβεν Λάντεσμπεργκ της Μακάμπι στην Ulker Sports Arena ξέρανε τη Φενέρμπαχτσε και έδωσε νέο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τη μάχη για μια θέση στην πρώτη τετράδα της κατάταξης και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague!

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, η Μπασκόνια πέρασε νικηφόρα από την Brose Arena κι έτσι οι δυο ομάδες έχουν ρεκόρ 16-11 ενώ βρίσκονται μια νίκη πίσω από την 4η Φενέρμπαχτσε (17-10).

Έτσι, λοιπόν, η μεταξύ τους αναμέτρηση την προσεχή Πέμπτη (23/3) στη Fernando Buesa Arena έχει καθοριστική σημασία για την πορεία τους στη διοργάνωση, την ώρα που η Φενέρ θα αντιμετωπίζει την ανεβασμένη Αναντολού Εφές χωρίς τους τραυματίες Μπογκντάνοβιτς και Σλούκα!

Σε περίπτωση ισοβαθμιών, η Μπασκόνια έχει το πλεονέκτημα με τη Φενέρμπαχτσε αφού μετράει δυο νίκες στα ματς με τους Τούρκους, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που υστερεί λόγω της βαριάς ήττας του στην Κωνσταντινούπολη και θέλει δυο νίκες περισσότερες από την ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Από την άλλη πλευρά, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα ταξιδέψουν στη Βιτόρια έχοντας κερδίσει τους Βάσκους με 69-68 στο ΟΑΚΑ. Ουδείς, επίσης, μπορεί να ξεγράψει τον Ερυθρό Αστέρα που θα μπει δυνατά στη διεκδίκηση αν κερδίσει τον Ολυμπιακό ενώ θυμίζουμε πως η Φενέρμπαχτσε έχει δυο σερί εκτός έδρας ματς με Εφές και Ρεάλ.

Το πρόγραμμα των ομάδων που διεκδικούν το πλεονέκτημα έδρας ως το φινάλε της regular season.

4. Φενέρμπαχτσε / 17-10
@ Αναντολού Εφές (εκτός, 23/3)
@ Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός, 31/3)
vs Μπαρτσελόνα (εντός, 6/4)

5. Παναθηναϊκός / 16-11
@ Μπασκόνια (εκτός, 23/3)
vs ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός, 31/3)
@ Μακάμπι (εκτός, 6/4)

6. Μπασκόνια / 16-11
vs Παναθηναϊκός (εντός, 23/3)
@ Γαλατάσαραϊ (εκτός, 31/3)
vs Ζαλγκίρις (εντός, 6/4)

7. Ερυθρός Αστέρας / 15-11 με ματς λιγότερο
vs Ολυμπιακός (εντός, 22/3)
@ Μπαρτσελόνα (εκτός, 24/3)
vs Ούνικς Καζάν (εντός, 31/3)
@ Νταρουσάφακα (εκτός, 7/4)