Ρέγιες: «Νιώσαμε άβολα στο ΟΑΚΑ»!

Ρέγιες: «Νιώσαμε άβολα στο ΟΑΚΑ»!
Ο αρχηγός της Ρεάλ, Φελίπε Ρέγιες, μίλησε στο gazzetta.gr για τις… άβολες στιγμές των Μαδριλένων στο ΟΑΚΑ και προέβλεψε ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός στα playoffs.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τελειώσει με το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs όμως ο Παναθηναϊκός, που παρεμπιπτόντως μετρούσε δυο σερί ήττες από τις Νταρουσάφακα, Ζαλγκίρις Κάουνας, επικράτησε με πολύ πειστικό τρόπο και υποχρέωσε τη «Βασίλισσα» να ψάξει τη νίκη που χρειάζεται στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια ως το φινάλε της regular season!

Ο Φελίπε Ρέγιες, ο οποίος γιόρτασε τα 37α γενέθλιά του στο ΟΑΚΑ και πρόσφατα έγινε ο κορυφαίος ριμπάουντερ όλων των εποχών στην ισπανική λίγκα, μίλησε στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και εξήγησε ότι οι «πράσινοι» θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί στα playoffs, τονίζοντας παράλληλα ότι η έδρα κάνει τους Κυπελλούχους Ελλάδας ακόμα πιο επικίνδυνο αντίπαλο.

Τι σημαίνει αυτή η ήττα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με δεδομένο ότι η regular season βρίσκεται στην τελική ευθεία και οι ομάδες σκέφτονται ήδη τα playoffs;
«Ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς αφού θέλαμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Πλέον έχουμε μπροστά μας άλλα τέσσερα παιχνίδια, τα τρία από αυτά στη Μαδρίτη (με Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές). Αν είχαμε νικήσει τον Παναθηναϊκό, θα είχαμε το πλεονέκτημα σε κάθε περίπτωση! Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να τελειώσουμε τη δουλειά στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από το Clásico».

Ο Ολυμπιακός μία νίκη μακριά από την κορυφή υποδέχεται τη Γαλατασαράι. Θα πάρει ρεβάνς για την ήττα στην Τουρκία;

Είχες όμως κι ένα κίνητρο παραπάνω αφού ήταν τα γενέθλιά σου.
«Ναι, σίγουρα. Νομίζω ότι ήμασταν αρκετά ασταθείς. Έπρεπε να προστατεύσουμε καλύτερα την μπάλα και ο αντίπαλός μας το εκμεταλλεύτηκε. Η άμυνα του Παναθηναϊκού μας έκανε να νιώσουμε… άβολα. Γνωρίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια πολύ δύσκολη έδρα και ότι ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερα στο γήπεδό του. Ξέραμε πόσο δύσκολο ήταν να νικήσουμε εδώ όμως δεν αλλάζει κάτι. Έχουμε τις ευκαιρίες μας ώστε να τερματίσουμε στο top-4».


Την επόμενη εβδομάδα η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα σε ακόμα ένα Clásico ενώ θα επιστρέψει στην Ελλάδα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
«Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίζουμε σπουδαία παιχνίδια. Το ίδιο συνέβη μέσα σε λίγες, μόλις, μέρες. Παίξαμε με την Μπαρτσελόνα, ήλθαμε στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, επιστρέφουμε στη Μαδρίτη για ακόμα ένα ντέρμπι και μετά έχουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η Μπαρτσελόνα μας δυσκόλεψε στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι και παλεύει για τα playoffs ενώ ο Ολυμπιακός είναι πάντα επικίνδυνος».

Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ήταν ένα καλό τεστ για εσάς ενόψει playoffs;
«Φυσικά. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση όμως για να προκριθείς στο Final Four, ενδεχομένως να χρειαστεί να κερδίσεις κι εκτός έδρας. Στην EuroLeague υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Είναι δύσκολο να κερδίσεις μακριά από το σπίτι σου αν κάνεις τα λάθη που κάναμε εμείς απέναντι στον Παναθηναϊκό, και ειδικά πολλά από αυτά σε σημεία που έβαλε εύκολους πόντους ο αντίπαλός μας. Επομένως τέτοια παιχνίδια είναι παράδειγμα».

Η γνώμη σου για τον Παναθηναϊκό και την προσπάθειά του να προκριθεί στο top-8;
«Είναι μια σπουδαία ομάδα με καλό προπονητή, μια κλασική ομάδα επιπέδου EuroLeague κι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος με εξαιρετικούς παίκτες. Πολύ περισσότερο στο ΟΑΚΑ! Αυτό, ακριβώς, κάνει τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο επικίνδυνο αντίπαλο. Η νίκη σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν πολύ σημαντική για αυτούς. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικός στα playoffs».