Πρωταθλητές οι... Μπακς στο Jr. NBA Panathinaikos League! (pics & vid)

Πρωταθλητές οι... Μπακς στο Jr. NBA Panathinaikos League! (pics & vid)

bet365

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Jr. NBA Panathinaikos League, μετά τη συνεργασία του ΝΒΑ με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τους... Μιλγουόκι Μπακς, ή αλλιώς, ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, να αναδεικνύονται πρωταθλητές του τουρνουά!

Η ανακοίνωση:

«Η μεγάλη συνεργασία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods με το ΝΒΑ, το Jr. NBA Panathinaikos League ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην Κεντρική Σάλα του Ο.Α.Κ.Α.. Το μεγάλο event, με τη συμμετοχή 30 σωματείων και περισσότερων απο 450 αθλητών, έφτασε στο τέλος του με μια φαντασμαγορική γιορτή που έριξε ιδανικά την αυλαία στο πρώτο Jr. NBA League, που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Παρόντες στη μεγάλη γιορτή ήταν ο Neal Meyer, Associate Vice President of Basketball Operations EMEA του ΝΒΑ, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, NBA Ambassador στην Ευρώπη, η Vanja Cernivec, Specialist of Basketball Operations Jr. NBA League, ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο Διευθυντής της PAO BC ACADEMY Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι προπονητές Εφηβικού και Παιδικού τμήματος της Ακαδημίας, Γιώργος Καλαϊτζής και Γιάννης Σιούτης.

Το διήμερο των εκδηλώσεων "άνοιξαν" οι Τελικοί Περιφέρειας την Παρασκευή 3 Μαρτίου, από τους οποίους προέκυψαν οι δύο ομάδες που διεκδίκησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή. Ο πρώτος χρονικά τελικός ήταν αυτός της Δυτικής Περιφέρειας, με την ομάδα των Los Angeles Lakers (Α.Σ.Ε. Δούκα) να παίρνει την πρόκριση στον μεγάλο Τελικό επικρατώντας δύσκολα των Sacramento Kings (ΓΣ Δάφνη Δαφνίου) με σκορ 49 - 51. Στον Τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας η ομάδα των Milwaukee Bucks (ΓΣ Απόλλων Σμύρνης) ξεπέρασε το εμπόδιο των Brooklyn Nets (ΓΣ Αμαρουσίου) με σκορ 53 - 27 και κέρδισε το δεύτερο εισιτήριο για τον Τελικό του Σαββάτου.

To…"κυρίως πιάτο" των εκδηλώσεων έλαβε χώρα το Σάββατο 4 Μαρτίου όπου σαν άλλο... All Star Game, αθλητές, προπονητές, γονείς και φίλαθλοι πήραν γεύση από ΝΒΑ! Η αρχή έγινε με τον Μικρό Τελικό στον οποίο η ομάδα των Sacramento Kings (ΓΣ Δάφνη Δαφνίου) ήταν νικήτρια επί των Brooklyn Nets (ΓΣ Αμαρουσίου) με σκορ 60 – 45, καταλαμβάνοντας έτσι την 3η θέση του Πρωταθλήματος.

Η συνέχεια περιελάμβανε Jr. NBA Panathinaikos League Official Practice! Σε αυτήν συμμετείχαν 90 αθλητές (3 από κάθε ομάδα), οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του Neal Meyer, του Ευθύμη Ρεντζιά, της Vanja Cernivec και των προπονητών της PAO BC ACADEMY, έλαβαν μέρος σε μια πρότυπη προπόνηση ΝΒΑ, σε μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Μετά το τέλος της προπόνησης, αθλητές από όλες τις ομάδες διαγωνίστηκαν στο Jr. NBA Panathinaikos League All Star Challenge το οποίο περιελάμβανε διαγωνισμούς βολών, δεξιοτήτων και τριπόντων. Σε μια τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι μιας και κερδισμένοι ήταν όλοι οι συμμετέχοντες, παρόλα αυτά αυτοί που διακρίθηκαν και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις ήταν ο Χρήστος Μουρκούσης (Los Angeles Lakers - Α.Σ.Ε. Δούκα) στις βολές, ο Γιάννης Τζίτζιρας (Milwaukee Bucks - ΓΣ Απόλλων Σμύρνης) στις δεξιότητες και ο Θωμάς Δημητρός (Denver Nuggets - PAO BC Αλβέρτης) στα τρίποντα.

Και κάπου εκεί ήταν η ώρα για τον μεγάλο Τελικό! Los Angeles Lakers (Α.Σ.Ε. Δούκα) και Milwaukee Bucks (ΓΣ Απόλλων Σμύρνης) έλαβαν τις θέσεις τους στο παρκέ του Ο.Α.Κ.Α. για να διεκδικήσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του Jr. NBA Panathinaikos League. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Milwaukee Bucks επικρατώντας με σκορ 60 - 31, με τους αθλητές της να πανηγυρίζουν έντονα τη μεγάλη επιτυχία. MVP του Τελικού αναδείχθηκε ο Γιώργος Βαρδής από την ομάδα των νικητών και παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του Ευθύμη Ρεντζιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν τους τελικούς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε στείλει (μέσω του Jr.NBA) το δικό του προσωπικό μήνυμα προς όλους τους συμμετέχοντες στο Jr. NBA Panathinaikos League: "…Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έχουμε Jr.NBA League στην Ελλάδα. Διασκεδάστε το! Το ΝΒΑ είναι υπέροχο». Μετά την κατάκτηση του τροπαίου, οι αθλητές των Milwaukee Bucks έστειλαν με τη σειρά τους το δικό τους μήνυμα στον Γιάννη! «Γιάννη, σου αφιερώνουμε αυτό το τρόπαιο και σου ευχόμαστε αν όχι φέτος, τότε του χρόνου να είσαι και πρωταθλητής".

Το πρώτο Jr. NBA Panathinaikos League ολοκληρώθηκε με τις απονομές και τις βραβεύσεις των διακριθέντων, επιστεγάζοντας έτσι την πρώτη και άκρως επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του ΝΒΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των εκπροσώπων του ΝΒΑ και του Διευθυντή της PAO BC ACADEMY:

Neal Meyer (Associate Vice President of Basketball Operations EMEA του ΝΒΑ): “Ήταν πραγματικά υπέροχο που χθες (σ.σ. 3/3) παρακολουθήσαμε τους αγώνες, και είδαμε τον ενθουσιασμό των αθλητών σήμερα στα skills challenge και το clinic. Τα παιδιά παίζουν, είναι ενθουσιασμένα, διασκεδάζουν, δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Ο στόχος μας, ειδικά από τη στιγμή που ανέλαβε ο Άνταμ Σίλβερ είναι να διαδώσουμε ακόμα περισσότερο το μπάσκετ, να συμμετέχουν ακόμη περισσότερα παιδιά από μικρή ηλικία, να τα μυήσουμε στις αξίες του ΝΒΑ και φυσικά να απολαμβάνουν το παιχνίδι. Δεν έχει τόση σημασία ο ανταγωνισμός αλλά να διασκεδάζουν να μεγαλώνουν και να χρησιμοποιούν το μπάσκετ ως εργαλείο εντός και εκτός γηπέδου”.

Φραγκίσκος Αλβέρτης (Διευθυντής της PAO BC ACADEMY): “Είχαμε την τύχη και την ευκαιρία να διοργανώσουμε το Jr. NBA Panathinaikos League πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν γύρω στα 500 παιδιά, κάθε ομάδα φόραγε μία φανέλα του ΝΒΑ και ήταν ένα πολύ όμορφο αθλητικό γεγονός που ξεκίνησε τον Οκτώβρη και τελειώνει με την τελετή λήξης και τον Τελικό σήμερα (σ.σ. 4/3)”.

Vanja Cernivec (Specialist of Basketball Operations Jr. NBA League): “Μέσα από το σημερινό clinic θέλαμε τα παιδιά να διασκεδάσουν και να απολαύσουν την προπόνηση. Δεν έχει σημασία ο ανταγωνισμός και η νίκη και αυτό θέλουμε να προωθήσουμε. Είχαμε 90 παιδιά και από τις 30 ομάδες που συμμετείχαν στο Jr.NBA Panathinaikos League και ήταν φανταστικά, ελπίζω να το διασκέδασαν. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε το μπάσκετ σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να αναδείξουμε τις ικανότητες στο μπάσκετ αλλά και σημαντικές αξίες της ζωής όπως η ηγετική ικανότητα, ο σεβασμός, η πειθαρχία και η ομαδικότητα”.

Ευθύμης Ρεντζιάς (NBA Ambassador στην Ευρώπη): “Αποτελεί μεγάλη τιμή να είμαι ο πρεσβευτής του ΝΒΑ στην Ευρώπη, από εκεί και πέρα βλέπετε κι εσείς τι γίνεται εδώ σήμερα, το ΝΒΑ προωθεί τις ιδέες του, προωθεί και προάγει το άθλημα, το γνωρίζει καλύτερα στα παιδιά, δίνει εμπειρίες”.

Η χαρά όλων των αθλητών που συμμετείχαν και γέμισαν με χαμόγελα την κεντρική σάλα του ΟΑΚΑ, ήταν η απόδειξη της επιτυχίας ενός πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα αθλητικού event ακαδημιών»!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα