Σπανούλης: «Περήφανος για τον Αντετοκούνμπο»

Σπανούλης: «Περήφανος για τον Αντετοκούνμπο»

Σπανούλης: «Περήφανος για τον Αντετοκούνμπο»
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον Γιάννη Αντεοκούνμπο, τον Ολυμπιακό και φυσικά για τους προσωπικούς του στόχους.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, έδωσε συνέντευξη στην ισπανική «As» και μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα θέματα όπως τη φετινή Euroleague, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και υπενθύμισε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική Ελλάδας.

– Πώς αξιολογείς την πορεία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση;

«Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέση. Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, θα μπορούσε να είναι χειρότερα, αλλά στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι ότι βρισκόμαστε σε καλή θέση στην κατάταξη στην Euroleague, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύστημα διεξαγωγής. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βρεθούμε στα playoffs. Αν πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, θα είναι κάτι φανταστικό. Θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε, όπως και να έχει. Νομίζω πάντως πως το πλεονέκτημα της έδρας είναι στο χέρι μας».

– Τι άλλαξε φέτος στον Ολυμπιακό;

«Ο σύλλογος έκρινε ότι πρέπει να καλυφθούν κάποια κενά που δημιουργήθηκαν, οπότε είχαμε νέους παίκτες στο ρόστερ. Έχουμε μεγάλο βάθος, υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, ερχόμενοι από τον πάγκο. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει χημεία ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους παίκτες, γιατί αυτό βοηθάει στην αποτύπωση του πλάνου που έχει ο προπονητής».

– Είχες μια καλή σχέση με τον Οθέλο Χάντερ, σου λείπει;

«Πέρα από συμπαίκτες, ήμασταν καλοί φίλοι. Απόλαυσα τη συνεργασία μαζί του. Μαζί κατακτήσαμε δύο φορές το ελληνικό πρωτάθλημα και φτάσαμε μέχρι τον τελικό της EuroLeague. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, όπως επίσης σπουδαίος χαρακτήρας και άνθρωπος. Τώρα έχω επίσης εξαιρετικούς συμμάχους, όπως ο Μπιρτς, ο Γιανγκ και ο Μιλουτίνοφ».

– Ποιος είναι ο βασικός σας αντίπαλος για την κατάκτηση της EuroLeague;

«Είναι πολλοί οι επικίνδυνοι αντίπαλοι. Δεν θα εστιάσω μόνο σε έναν. Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε είναι τρεις βασικοί υποψήφιοι για το Final 4».

– Πόσο σας επηρέασε ο τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ;

«Πάρα πολύ. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τη λειτουργία της ομάδας. Ξέρει καλά την ομάδα και τον ρόλο του. Στεναχωρήθηκα πολύ για εκείνον, γιατί ξέρω πως είναι να τραυματίζεσαι σοβαρά και να χάνεις κομμάτι της σεζόν. Πρέπει να μείνει αισιόδοξος και να επιστρέψει πιο δυνατός».

– Ο Ντάνιελ Χάκετ, ο Τζέιμς Γκιστ κι ο Γιώργος Πρίντεζης τραυματίστηκαν επειδή γλίστρησαν στα διαφημιστικά αυτοκόλλητα στη γραμμή των βολών. Πιστεύεις ότι πρέπει να αφαιρεθούν;

«Η EuroLeague πρέπει να βρει μια λύση γι αυτό γιατί είναι πολύ επικίνδυνο να χτυπούν οι παίκτες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση».

– Όταν παίρνεις την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα ενός κλειστού αγώνα, τι περνάει από το μυαλό σου;

«Δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά εκείνη τη στιγμή. Πρέπει απλά να πάρεις μια απόφαση, να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις ό,τι μπορείς για να νικήσεις».

– Είσαι ένας clutch player. Αυτό είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι ή κάτι που το δουλεύεις στην καριέρα σου;

«Και τα δύο. Δεν μπορεί να έχεις μόνο το ένα από τα δύο, είναι ένας συνδυασμός».

– Τι έμαθες από την παρουσία σου στο ΝΒΑ;

«Ως παιδί ήταν όνειρό μου, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελα και περίμενα. Ίσως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα να βρεθώ εκεί. Πάντα λέω ότι από κάθε τι πρέπει να κρατάς τα θετικά και αυτό που κρατάω εγώ είναι ότι έμαθα πολλά για να γίνω καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος. Σίγουρα με έκανε πιο δυνατό».

– Θεωρείς πως φέτος το επίπεδο στην Euroleague είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών;

«Υπάρχει πολύ ταλέντο, παρότι πολλοί παίκτες μετακομίζουν στο ΝΒΑ. Οι νεότεροι έχουν βελτιωθεί και συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι και τη διοργάνωση. Αυτό σε συνδυασμό με το νέο σύστημα έχει κάνει την Euroleague πιο δύσκολη».

– Θα είσαι παρών στο EuroBasket;

«Σίγουρα όχι. Είμαι χαρούμενος με την καριέρα που έκανα στην Εθνική ομάδα, έδωσα την ψυχή μου σε αυτό, αλλά τώρα πια είναι η ώρα των άλλων παιδιών».

– Η γνώμη σου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

«Τι να πεις για τον Γιάννη; Είμαι περήφανος ως Έλληνας που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Είναι ένας σπουδαίος εργάτης. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καλύτερος γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.