Πασκουάλ: «Παρελθόν το Κύπελλο, νίκη με Ούνικς»

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Παρελθόν το Κύπελλο, νίκη με Ούνικς»
Χαμηλούς τόνους κράτησε οΤσάβι Πασκουάλ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος κι ενόψει του ματς με την Ούνικς (24/02, 21:15), για την Euroleague.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε πως το Κύπελλο ανήκει πια στο παρελθόν κι η ομάδα πρέπει να επικεντρώνεται πάντα στο επόμενο παιχνίδι, ενώ μίλησε και για την κρισιμότητα των αγώνων στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά είπε για:

Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος: «Αυτό ανήκει πια στο παρελθόν. Είναι υγιές για εμάς ότι κατακτήσαμε το τρόπαιο, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στην Euroleague. Το Κύπελλο είναι πια παρελθόν. Το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα το πιο δύσκολο, και ειδικά τώρα που κερδίσαμε το τρόπαιο. Σε αυτές τις καταστάσεις η ομάδα πρέπει να καταλάβει πως τώρα είναι τα δύσκολα και συνεπώς να νικήσει αύριο».

Το ματς με την Ούνικς: «Πρώτα από όλα, πρέπει να θυμηθούμε πως ηττηθήκαμε στο Καζάν. Θα είναι ένα καλό restart αύριο αυτό κόντρα στην Ούνικς. Πάντα λέμε το ίδιο, αλλά ισχύει: όλα τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ είναι κρίσιμα κι έχουν πίεση. Στο Καζάν δεν νικήσαμε κι έτσι αύριο θα είναι ένα δύσκολο ματς».

Το αν μπορεί να πάρει ο Παναθηναϊκός να πάρει τις νίκες που χρειάζεται για τη συνέχεια και να περάσει στην επόμενη φάση: «Δεν είναι τώρα η στιγμή για να το σκεφτόμαστε αυτό. Όλοι οι προπονητές λέμε διαρκώς το ίδιο, είναι κλισέ, λά ισχύει: Σκεφτομαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι και πως να το νικήσουμε».