Καλύτερη επίδοση φέτος στα τρίποντα και 2η στην ιστορία του!

Καλύτερη επίδοση φέτος στα τρίποντα και 2η στην ιστορία του!

Γιώργος Κούβαρης
Καλύτερη επίδοση φέτος στα τρίποντα και 2η στην ιστορία του!
Ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε 16 τρίποντα και σημείωσε την καλύτερη επίδοση τη φετινή σεζόν στην EuroLeague και τη δεύτερη καλύτερη της ιστορίας του.

Οι «πράσινοι» ευστοχούσαν στα τρίποντα καλύτερα και από το να πετούσαν βότσαλα στον ωκεανό! Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν 16/31 σουτ έξω από τα 6.75μ., αριθμός... ρεκόρ για τη φετινή σεζόν στην EuroLeague.

Ένα νούμερο που είχε «πιάσει» και ο Ολυμπιακός στην 4η αγωνιστική της διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα στο ματς με αντίπαλο τη Μπασκόνια στη Βιτόρια. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τότε 16/30 τρίποντα!

Οι «αιώνιοι» μοιράζονται την πρώτη θέση τη φετινή σεζόν, ενώ ακολουθούν με 15 τρίποντα σε ένα ματς η Γαλατασαράι, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Να σημειωθεί ότι το ρεκόρ στην EuroLeague αποτελούν τα 19 τρίποντα της Σιένα από τη σεζόν 2012-13 απέναντι στη Πρόκομ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην ιστορία της διοργάνωσης με 18 τρίποντα και μάλιστα δύο φορές! Τη σεζόν 2013-14 είχε 18/37 απέναντι στην Λαμποράλ (σ.σ. στο ματς που είχε διεξαχθεί στην Κύπρο) και τη σεζόν 2014-15 μέτρησε 18/26 τρίποντα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Πάντως τα 16 τρίποντα που σημείωσε απέναντι τη Γαλατά, αποτελούν αριθμό-ρεκόρ για εκτός έδρας παιχνίδι!