Τάιους: «Πάντα με θέλει ο ΠΑΟ, αλλά καταλήγω αλλού»!

Τάιους: «Πάντα με θέλει ο ΠΑΟ, αλλά καταλήγω αλλού»!

Στέλλα Παπαδοπούλου
Τάιους: «Πάντα με θέλει ο ΠΑΟ, αλλά καταλήγω αλλού»!
O Άλεξ Τάιους μπορεί να μην θέλει να πάρει νίκη στην Πόλη ο Παναθηναϊκός, αλλά όπως τόνισε στο gazzetta.gr κάθε χρόνο φτάνουν κοντά σε deal και κάποια μέρα θα ήθελε να ολοκληρωθεί!

Λίγες ώρες πριν παλέψει για το πρώτο του φετινό «διπλό» ο Παναθηναϊκός στην Κωνσταντινούπολη το gazzetta.gr βρέθηκε στο Abdi İpekçi και μέσω του Άλεξ Τάιους μεταφέρει το κλίμα της αναμέτρησης.

Ο ψηλός της Γαλατάσαραϊ παρουσιάστηκε ευδιάθετος στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του και πεισμωμένος για τη συνέχεια. Αδιαφορεί που βρίσκονται στην τελευταία θέση της κατάταξης, αφού πιστεύει πως οι ελπίδες τους δεν έχουν σβηστεί και δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί στο... ετήσιο deal του με τους «πράσινους».

Τι είπε για τους «αιώνιους», τον ιδιόρρυθμο Εργκίν Αταμάν και το... κάλεσμά του στον κόσμο να μην φοβάται να έρθει στην Κωνσταντινούπολη για το Final Four της EuroLeague Τurkish Airlines.

Στο «Νίκος Γκάλης» δεν τα είχατε πάει καλά κι ηττηθήκατε με 27 πόντους. Απόψε, τι να περιμένουμε;

«Σίγουρα εμείς περιμένουμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα! Στην Αθήνα δεν τα είχαμε πάει καθόλου καλά! Πρέπει να παίξουμε καλύτερα! Ο Παναθηναϊκός είχε παίξει πολύ καλή επίθεση απέναντί μας, είχαν κάνει καλή δουλειά. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό θα πρέπει να παίξουμε σκληρά και να είμαστε προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας».

Ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές και την Φενέρμπαχτσε. Ήρθε η σειρά σας;

«Ναι, φυσικά (σ.σ. γέλια)! Σε κάθε παιχνίδι πλέον θέλουμε να παλεύουμε για τη νίκη. H EuroLeague είναι σκληρή λίγκα και κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Το ξέρω δεν θα είναι εύκολο να παίξουμε απέναντί τους, αλλά στην έδρα μας, όπως κι αυτοί στη δική τους, παίζουμε πολύ καλά. Πιστεύω θα μας βοηθήσουν».

Απόψε, τι ατμόσφαιρα θα συναντήσει ο Παναθηναϊκός;

«Συνήθως γίνεται... χαμός. Τώρα που γνωρίσαμε τόσες ήττες έχουν ησυχάσει λίγο. Όμως περιμένω πως θα είναι πολύ καλή η ατμόσφαιρα».

Φέτος, έχεις αντιμετωπίσει τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό. Ποια ομάδα πιστεύεις πως έχει... προβάδισμα.

«Κι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι εξίσου καλοί. Νιώθω ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω περισσότερο ακόμα κάποια από τις δύο ομάδες, δύσκολο να πεις ποια από τις δύο είναι καλύτερη από την άλλη».

Κάθε καλοκαίρι ακούμε το όνομά σου για τον Παναθηναϊκό. Θα έρθεις τελικά;

«Πάντα τους αρέσω... λίγο και πάντα υπάρχει μία ομάδα που της αρέσω περισσότερο! Ο Παναθηναϊκός παρόλα αυτά είναι ένας μεγάλος σύλλογος και γιατί όχι; Θα ήθελα να παίξω γι' αυτούς μία μέρα».

Μπορεί να βρίσκεστε στην τελευταία θέση, ωστόσο δεν απέχει και πολύ ο 8ος της κατάταξης. Άρα υπάρχει ακόμα κίνητρο.

«Πιστεύω πως ακόμα είμαστε ζωντανοί, γι' αυτό άλλωστε δεν τα έχουμε παρατήσει και παίζουμε σκληρά σε κάθε παιχνίδι. Προπονούμαστε σκληρά κάθε μέρα. Μέχρι να μας πουν ότι είστε και μαθηματικά εκτός εμείς θα είμαστε εδώ και θα τα δίνουμε όλα. Τα playoffs είναι σημαντικός στόχος και με το καινούριο σύστημα βλέπετε πως είναι όλες οι ομάδες κοντά στην βαθμολογία. Οπότε θεωρώ ότι μπορούμε».

Οπότε, είναι «τρελό» να κάνεις πρόβλεψη από τώρα για τις ομάδες του Final Four;

«Όσο και να το σκεφτώ... δεν ξέρω! Είναι πολύ δύσκολο! Είναι πολλές οι ομάδες που παίζουν καλά. Ποιος θα περίμενε πως ο Ερυθρός Αστέρας θα κάνει αυτή την πορεία και θα μας ξαφνιάσει όλους; Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ψηλά ακόμα, όπως κι η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ. Πως να κάνεις πρόβλεψη; Είναι απίστευτα συναρπαστική η διοργάνωση και όλα παίζονται. Οπότε αυτή τη στιγμή θα μείνω συγκεντρωμένος στην ομάδα μας. Όσο περισσότερες νίκες, τόσο το καλύτερο».

Ο Εργκίν Αταμάν πρέπει να είναι πολύ απαιτητικός και τις ώρες του αγώνα δείχνει πως παθιάζεται 100%. Πως είναι ως κόουτς κι άνθρωπος;

«Είναι ένας τύπος που θέλει να κερδίζει! Όταν χάνουμε τρελαίνεται! Πάντως, δεν το θεωρώ κακό αυτό. Προσπαθεί να μας περάσει την φιλοσοφία νικητή. Παθιάζεται με το παιχνίδι κι αυτό μας το περνάει. Είναι σημαντικό να έχεις πάθος στο μπάσκετ».

«Ανησυχία υπάρχει, φόβος όχι!»

Το Final Four λοιπόν θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Μία πόλη που ταλαιπωρείται από τρομοκρατικές επιθέσεις. Πως βιώνεις όλη την κατάσταση;

«Δεν μπορώ να πω ότι φοβάμαι, σίγουρα παρακολουθώ τις εξελίξεις και βλέπω τι γίνεται. Όχι μόνο εδώ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο! Είδαμε ότι έγιναν επιθέσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και φυσικά στην χώρα μου το καλοκαίρι. Σίγουρα, έχω μία ανησυχία, αλλά όχι δεν έχω το μυαλό μου στο ότι μπορεί να μου συμβεί κάτι κακό.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μία πραγματικά όμορφη πόλη! Έχεις πολλά όμορφα αξιοθέατα να δεις, μπορείς να ζήσεις πολλά πράγματα εδώ. Η ζωή μας συνεχίζεται κανονικά εδώ και ουσιαστικά έχουμε μάθει να συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση».

Πριν ζητήσουμε από τους ανθρώπους της Γαλατάσαραϊ να του μιλήσουμε μας διαβεβαίωσαν πως δεν θα έχει όρεξη για δηλώσεις. Μάλλον τον πετύχαμε στις καλές του μέρες όπως φαίνεται!