Πασκουάλ: «Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια»

Πασκουάλ: «Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια»

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Mundo Deportivo», ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για τον φετινό Παναθηναϊκό, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και το αν θα μπορέσει να γίνει ένας νέος... Ομπράντοβιτς

Μία μέρα πριν από το κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, ο προπονητής των «πρασίνων» παραχώρησε συνέντευξη στην Ισπανία και δη στην «Mundo Deportivo» μιλώντας τόσο για την ομάδα, όσο και για τον εαυτό του:

Για τη μέχρι σήμερα παρουσία του: «Στο πρωτάθλημα δεν έχουμε χάσει κάποιο ματς, στο κύπελλο προκριθήκαμε σε βάρος του Ολυμπιακού και μάλιστα με νίκη μέσα στην έδρα του, ενώ και στην EuroLeague έχουμε σημειώσει αρκετές νίκες. Δεν πρέπει να έχουμε παράπονα. Οσον αφορά την πόλη και την ομάδα, νιώθω πολύ άνετα. Ολοι με έχουν υποδεχθεί με ανοικτές τις αγκάλες. Η ομάδα, οι φίλαθλοι...»

Για το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει και πάλι την Μπαρτσελόνα και αν είναι κάτι το ιδιαίτερο για εκείνον: «Έχουμε λίγο χρόνο να τα σκεφτούμε όλα αυτά. Δεν έχουμε σταματήσει τους αγώνες και ειδικά γι' αυτό το ματς έχουμε μία μέρα ξεκούρασης και μία προετοιμασίας. Εχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα αφού προερχόμαστε από τα ματς με Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε, Προμηθέα Πάτρας και τώρα με τη Μπαρτσελόνα. Δεν έχω χρόνο να κάτσω να σκεφτώ άλλα πράγματα...

Για το ματς στη Βαρκελώνη: «Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας. Είχαμε καλό ρυθμό και όλα πήγαν πίσω τότε. Παίξαμε άσχημα και δεν είχαμε ευκαιρία να μπούμε ποτέ στο παιχνίδι. Εκείνο το ματς, όπως και αυτό με τη Φενέρμπαχτσε ήταν τα χειρότερα που κάναμε φέτος».

Για το αν είναι και προσωπική υπόθεση να κερδίσει την Μπαρτσελόνα: «Οχι, καθόλου. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς. Ένας τελικός τόσο για εμάς, όσο και για την Μπαρτσελόνα. Άλλωστε όλα τα ματς του β' γύρου είναι πολύ σημαντικά και όλοι οι προπονητές θα πουν το ίδιο πράγμα.

Για το ματς με τη Μπαρτσελόνα: «Πρέπει να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι. Γνωρίζουμε την ποιότητα της Μπαρτσελόνα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα».

Για τον Μπαρτζώκα: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και θα τα πάει καλά στην Μπαρτσελόνα».

Για τους τραυματισμούς της Μπαρτσελόνα: «Την έχουν επηρεάσει, αλλά όχι μόνο φέτος όπως λέγεται. Και τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν ανάλογα προβλήματα».

Για τους τραυματισμούς του Παναθηναϊκού: «Λόγω του βεβαρημένου και απαιτητικού προγράμματος, όλες οι ομάδες έχουν πολλούς τραυματισμούς. Ομως είναι γεγονός ότι αν απουσιάζουν παίκτες κλειδιά, τότε θα στοιχίσει περισσότερο στην ομάδα».

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Είμαστε διαφορετική ομάδα. Δεν έχουμε το απίστευτο ταλέντο, αλλά έχουμε μια ομάδα με πάθος, μαχητές, οι οποίοι κάνουν προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όριά τους. Εδώ είμαστε και θα παλέψουμε για να βρεθούμε στο ΤΟΡ-8. Ποτέ δεν είχα την ομάδα πλήρης. Ο Γκιστ δεν είναι τώρα που έχουμε τον Τζέιμς, ενώ ο Τζέιμς δεν ήταν όταν είχαμε τον Γκιστ. Ομως όπως βλέπω την ομάδα συνολικά, αν καταφέρουμε και μείνουμε μαζί και ενωμένοι, τουλάχιστον θα είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να μας κερδίσει».

Πιο συγκεκριμένα, είπε για την ομάδα του: «Προσπαθούμε να κάνουμε τα σωστά πράγματα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Να μειώσουμε τα λάθη μας, να τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο και να διατηρούμε την ισορροπία, είτε βρίσκεται ο Μπουρούσης, είτε ο Σίνγκλετον στο παρκέ. Φυσικά υπάρχουν και διαφορές μεταξύ του Καλάθη και του Τζέιμς. Παράλληλα προσπαθούμε να προετοιμάζουμε σωστά και τα αμυντικά μας πλάνα και να ελέγχουμε τα ριμπάουντ».

Για τον ημιτελικό του κυπέλλου: «Ηταν μια μεγάλη ώθηση για όλη την ομάδα. Υστερα από το 3-0 του Ολυμπιακού φέτος ήταν μια σημαντική στιγμή για τον Παναθηναϊκό που έδωσε μεγάλη ώθηση σε παίκτες και κόσμο».

Για το πώς έζησε το ντέρμπι: «Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Ο κόσμος ζει για αυτά τα ματς στο 100%! Ειναι ωραίο να ζεις τέτοια εμπειρία και σε τέτοιο κλίμα. Ομως, όπως παντού, έτσι και εδώ ζεις για το τελευταίο αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μένει...»

Για το αν μπορεί να είναι ο νέος Ομπράντοβιτς: «Ελπίζω να βοηθήσω από τη πλευρά μου να χτιστεί κάτι καλό. Ένα καλό project, να υπάρχει ενθουσιασμός στον κόσμο και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Νιώθω πολύ άνετα και ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια. Αν τα καταφέρω, αυτό σημαίνει ότι θα έχω κάνει κάτι καλά...»

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Μπαρτσελόνα: «Όχι δεν το σκέφτομαι καθόλου. Ούτε το φαντάζομαι, ούτε το θέλω. Είμαι πολύ άνετος στον Παναθηναϊκό και πολύ συγκεντρωμένος στην ομάδα. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, αλλά δεν το έχω καθόλου μέσα στο μυαλό μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.