Μαρκόπουλος: «Μας βαραίνει πλέον το "πρέπει"»

Κάτια Πετροπούλου
Μαρκόπουλος: «Μας βαραίνει πλέον το "πρέπει"»

bet365

Για τη νίκη που πρέπει να πετύχει οπωσδήποτε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Βέντσπιλς την τελευταία αγωνιστική μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος, μετά την ήττα από την Όλντενμπουργκ (79-82).

Ο 67χρονος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στα στοιχεία που κόστισαν ένα καλό αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ απόψε, ενώ τόνισε πως αυτό το «πρέπει» που υπάρχει πλέον για την επόμενη και τελευταία αγωνιστική του Champions League, βαραίνει την ομάδα.

Αρχικά, ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε: «Σίγουρα κάναμε ένα κακό παιχνίδι και δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να χτίσει μια πολύ μεγάλη διαφορά και μετά ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια δείξαμε μία αδυναμία στην άμυνα, δεχθήκαμε λέι απ. Κάναμε φθηνά λάθη, δώσαμε τη μπάλα στους αντιπάλους, χωρίς λόγο και με την άνοδο της αντιπάλου ομάδας στο σκορ, επήλθε νευρικότητα με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούμε τελείως και να χάσουμε τη συνέχεια σε άμυνα και επίθεση. Στο τέλος κάναμε μια προσπάθεια, παίξαμε αρκετά καλή άμυνα, κερδίσαμε αρκετές φορές τη μπάλα, αλλά δε μπορούμε να σταθούμε σε εκείνο το σημείο, γιατί το παιχνίδι δεν ήταν σε φυσιολογικό πλαίσιο. Το ότι χάσαμε πάλι 12 βολές ήταν ένα στοιχείο που επηρέασε στο τέλος, όπως και το 4/5 τρίποντα που είχε ο Μέντριχ».

Για το κακό διάστημα που είχε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα: «Αν το είχαμε βρει, θα το είχαμε λύσει. Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς νέους παίκτες μέσα στην ομάδα και σίγουρα δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν άσχημες καταστάσεις για αυτούς. Για αυτό υπάρχει η συνέχεια. Δε σταματάει το παιχνίδι σε ένα άστοχο σουτ, σε μία λάθος πάσα, γιατί αν γίνει αυτό, γυρνάει η ψυχολογία του παίκτη στην άρνηση και δε μπορεί να γυρίσει στην άμυνα».

Για τον όμιλο και για την νίκη που χρειάζεται οπωσδήποτε ο ΠΑΟΚ με Βέντσπιλς: «Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούμε. Πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το «πρέπει» γιατί από ότι κατάλαβα τους βαραίνει πολύ. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρας μια πολύ καλής ομάδας».

Για την αλλαγή του Κόνιαρη στο 66-70, παρά την πολύ καλή του προσπάθεια: «Ζήτησε αλλαγή ο ίδιος. Δεν είχε άλλες αναπνοές σε εκείνο το σημείο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα