Μπιρτς: «Υπήρχαν στιγμές που δε μπορούσα να πάρω ανάσα από την άμυνα»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπιρτς: «Υπήρχαν στιγμές που δε μπορούσα να πάρω ανάσα από την άμυνα»
Ο Κεμ Μπιρτς μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί τη Φενέρ στην οποία συνέβαλλε τα μέγιστα, μίλησε στο gazzetta.gr.

Με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ ο Κεμ Μπιρτς έκανε ό,τι ήθελε στις δύο ρακέτες και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε. Ο Καναδός σέντερ έδειξε απράμιλλη διάθεση σε καθε διεκδίκηση της μπάλας, στοιχείο το οποίο ενθουσίασε τους οπαδούς του Ολυμπιακού που τον καταχειροκρότησαν.

Ο Κεμ Μπιρτς μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης επί της τουρκικής ομάδας μίλησε στο gazzetta.gr.

Κεμ πόσο σπουδαία ήταν η νίκη σας επί της Φενέρμπαχτσε;

Όχι όσο κι οι άλλες εννιά που έχουμε πετύχει. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ ποιοτική ομάδα, στο γήπεδο μας και σίγουρα εμείς είχαμε το άγχος και την πίεση αφού θέλουμε να πετυχαίνουμε μόνο νίκες στο γήπεδό μας. Κάθε νίκη που κάνουμε σε αυτή τη διοργάνωση μάς φέρνει πιο κοντά στο στόχο.

Τι ήταν αυτό που κάνατε καλύτερα από τους αντιπάλους σας;

Παίξαμε άμυνα. Αυτή είναι η βασική μας αρχή ως ομάδα. Απλά παίξαμε καταπληκτική άμυνα από την πρώτη φάση του αγώνα. Σε αντίθεση με το ξεκίνημα που είχαμε απέναντι στη Μπάμπεργκ την περασμένη εβδομάδα, ήμασταν πιο επιθετικοί στην άμυνα μας. Νομίζω πως τα δώσαμε όλα γιατί είχαμε να καλύψουμε και τα κενά των παιδιών που έλειπαν λόγω τραυματισμού. Υπήρχαν στιγμές που δε μπορούσα να πάρω ανάσα από την προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα. Πρέπει να συμαβίνει πιο συχνά αυτό.

Εσύ προσωπικά είχες επιπλέον κίνητρο επειδή αντιμετώπιζες δύο πολύ καλούς όπως ο Γιούντο και ο Βέσελι;

Κοίτα... Σε κάθε ματς έχω κίνητρο, αλλά σίγουρα με τη Φενέρ είχα λίγο περισσότερο. Πέρυσι στην Τουρκία που έπαιζα με την Ουσάκ είχα χάσει από αυτούς και στα πέντα ματς που είχαμε παίξει. Ήθελα να πανηγυρίσω κι εγώ λοιπόν. Χωρίς αμφιβολία πάντως και ο Γιούντο και ο Βέσελι είναι σπουδαίοι ψηλοί και χαίρομαι που επικρατήσαμε.

Βλέποντας απ' εξω το ματς έδειχνες να μην θες να χάσεις ούτε μία χαμένη μπάλα... Κάτι που εκτίμησε κι ο κόσμος.

Αυτό συμβαίνει πάντα, τουλάχιστον για αυτό προσπαθώ. Μου άρεσε που ο κόσμος με χειροκρότησε όταν έγινα αλλαγή. Γενικά μας βοήθησαν πολύ, ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο που είχαμε κουραστεί. Ξέραμε πως είναι καλή ομάδα η Φενέρμπαχτσε και θα αντιδρούσε.

Μετά από 3 μήνες αγωνιστικής δράσης στο κορυφαίο επίπεδο με τον Ολυμπιακό, πως σου φαίνεται; Καμία σχέση με την Ουσάκ.

Όχι, καμία. Η Euroleague δε συγκρίνεται με τίποτα, είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε στο παιχνίδι μας είναι τόσες πολλές και σημαντικές. Τίποτα δε γίνεται στην τύχη.

Το 2016 έκλεισε με νίκη, αλλά το 2017 ξεκινά με ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό...

Όλοι ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό το ματς. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει με νέους παίκτες και δε θα έχει σχέση το ματς που θα παίξουμε τώρα με τα προηγούμενα που πανηγυρίσαμε. Συνήθως στις γιορτές υπάρχει μία μικρή χαλάρωση. Δε θα πρέπει να συμβεί σε μας. Από την πρώτη μέρα του χρόνου θα κάνουμε προπόνηση και νομίζω θα εμφανιστούμε έτοιμοι.