Λάνγκφορντ: «Απολαμβάνω τη σεζόν, ανυπομονώ να βρεθώ στο παρκέ με τον Σπανούλη» (pic)

Gazzetta team
Λάνγκφορντ: «Απολαμβάνω τη σεζόν, ανυπομονώ να βρεθώ στο παρκέ με τον Σπανούλη» (pic)
Η καλαθομηχανή που ακούει στο όνομα «Κιθ Λάνγκφορντ» μίλησε στο gazzetta.gr για τη φετινή σεζόν, τον Σπανούλη, τον Ολυμπιακό και τον Χάκετ.

Οι φήμες έκαναν λόγο για έναν απρόσιτο άνθρωπο, που δε θέλει να μιλάει σε δημοσιογράφους και γενικότερα δεν τον χαρακτηρίζουν και… κοινωνικό.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν έχει την παραμικρή σχέση με όσα ακούγονται για αυτόν και όχι μόνο δέχτηκε με χαρά να μιλήσει στο gazzetta.gr, αλλά μίλησε ευχάριστα για τον Ολυμπιακό, τον Βασίλη Σπανούλη, τον Ντάνιελ Χάκετ και φυσικά για τους 23.2 πόντους που σκοράρει σε κάθε ματς της φετινής Euroleague.

Κιθ σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου. Πες μας λίγο την άποψή σου για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

Πάντα είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως έχουμε προετοιμαστεί καλά και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Θα εμφανιστούμε έτοιμοι, αλλά έχω την εντύπωση πως αυτό είναι το δυσκολότερο ματς που θα έχουμε παίξει φέτος μέχρι τώρα.

Ποια είναι τα στοιχεία τα οποία θα κρίνουν τον νικητή;

Νομίζω ο ρυθμός και η άμυνα. Εμείς είμαστε ομάδα που μας αρέσει να παίζουμε σετ επίθεση και νομίζω πως ο Ολυμπιακός θα θελήσει να τρέξει. Ο έλεγχος του ρυθμού θα δώσει πλεονέκτημα σε όποια ομάδα τον επιβάλλει. Από εκεί και πέρα και τα δύο ρόστερ είναι ποιοτικά. Σίγουρα πάντως είναι δύσκολο παιχνίδι για μας.

Σου αρέσει η δομή της φετινής Euroleague;

Ναι πάρα πολύ. Όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν οποιοδήποτε αντίπαλο είτε εντός είτε εκτός έδρας. Το κλειδί είναι τα… ματσαρίσματα. Μερικές ομάδες ταιριάζουν σε αγωνιστικό στυλ περισσότερο από κάποιες άλλες και αυτά είναι τα παιχνίδια που κάθε ομάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί. Η φετινή διοργάνωση είναι πολύ καλύτερη, είναι πολύ πιο δίκαιη γιατί παίζουν όλοι με όλους. Επίσης είναι περισσότερο ανταγωνιστική και αυτό με κάποιο τρόπο ωφελεί την επίθεση των ομάδων. Μου αρέσει πολύ η φετινή Euroleague και είναι διασκεδαστικό για κάποιον που την παρακολουθεί.

Δύο από τους κορυφαίους σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων θα συναντηθούν στο ίδιο παρκέ. Εσύ κι ο Σπανούλης…

Είναι πολύ τιμητικό για μένα να με βάζει κάποιος στο ίδιο επίπεδο με τον Σπανούλη. Θα είναι διασκεδαστικό. Δεν ξέρω πόσα λεπτά κατά τη διάρκεια του αγώνα ο ένας θα αντιμετωπίσει τον άλλον, αλλά η ταυτόχρονη παρουσία μας στο παρκέ θα δώσει όμορφες φάσεις για τον κόσμο. Ανυπομονώ να βρεθώ στο παρκέ μαζί του.

Με τον Σπανούλη δύσκολα θα… ματσαριστείς, αλλά με τον Ντάνιελ Χάκετ είναι πολύ πιθανό. Υπήρξατε συμπαίκτες στην Αρμάνι…

Κοίτα πως τα φέρνει ο καιρός και όσα έχουν συμβεί αυτά τα χρόνια. Εγώ παίζω στην Ούνικς και ο Ντάνι στον Ολυμπιακό. Παίζουμε και οι δύο στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Σίγουρα θα με παίξει άμυνα. Θυμάμαι στο Μιλάνο υπήρχαν μέρες που στην προπόνηση γινόταν πραγματική μάχη με τον Ντάνι. Δε θα μου είναι άγνωστος λοιπόν ο τρόπος που θα προσπαθήσει να με σταματήσει.

Πριν λίγα χρόνια είχες φύγει νικητής από το ΣΕΦ φορώντας τη φανέλα της Αρμάνι και είχες παίξει καταπληκτικά. Το θυμάσαι;

Ναι φυσικά και το θυμάμαι. Δεν κερδίζεις συχνά τον Ολυμπιακό για να το έχω ξεχάσει. Θυμάμαι κιόλας πως είχαμε ξεκινήσει άσχημα, αλλά στη συνέχεια αντιδράσαμε και φύγαμε με τη νίκη. Ήταν και ο Ντάνι σε εκείνο το παιχνίδι. Τώρα όμως θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Να είσαι σίγουρος πάντως πως θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου από εκείνο το ματς και σε αυτό που θα παίξουμε τώρα. Έχω νικήσει εδώ και γιατί να μην επαναληφθεί.

Οι περισσότερες ομάδες έχουν εκπληκτικούς αμυντικούς. Πως γίνεται να βάζεις 23.2 πόντους στα 34 σου χρόνια στην πιο απαιτιτική Euroleague όλων των εποχών;

Δεν είναι εύκολο σίγουρα, αλλά από την άλλη πλευρά και η ηλικία που ανέφερες δεν παίζει ρόλο. Αν κάνει καλή προπόνηση τότε δεν έχει σημασία. Είναι σίγουρα πολύ ωραίο να βάζω τόσους πόντους, είναι πολύ ωραίο να είμαι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, αλλά προέχει η ομάδα. Διασκεδάζω να παίζω μπάσκετ, λειτουργώ με το ένστικτο. Ο προπονητής μου έχει δώσει τη σχετική ελευθερία, οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται. Είμαι ο ηγέτης της ομάδας και μου αρέσει. Δεν είναι εύκολο να βρεις όλα αυτά τα συστατικά σε μία ομάδα Euroleauge. Εγώ τα βρήκα και απολαμβάνω τη σεζόν.