Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας 96-91 (vids)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας 96-91 (vids)
Η «Βασίλισσα» έχει τον Πρίγκιπά της! Ο 17χρονος Λούκα Ντόντσιτς ευστόχησε 2 απανωτές φορές έξω από τα 6,75μ. κι έσωσε τη Ρεάλ απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας (96-91).

Ο δεύτερος σκόρερ της φετινής EuroLeague, Σέρχιο Γιουλ, πήρε το βραβείο του MVP Νοεμβρίου κι έπειτα κάθισε με πολιτικά στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν βρέθηκε και στην πιο εύστοχη μέρα της κι είδε την ανεβασμένη Ζαλγκίρις Κάουνας -προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες - να προσπαθεί μέχρι τέλους για το «διπλό». Άλλωστε, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξέρει να παλεύει κάθε ματς ανεξάρτητα από ποιον αντίπαλο έχει απέναντί της.

Με τον Ρούντι Φερνάντεθ να έχει 5 άστοχες προσπάθειες έξω από τα 6,75μ... εμφανίστηκε ο Λούκα Ντόντσιτς. Το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε 2 back to back τρίποντα στο τέλος (92-86 στα -16'') κι ο ίδιος με 2/2 βολές σημείωσε το τελικό 96-91.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανεβάσουν μία φορά τη διαφορά στους 10 πόντους στο δεύτερο μέρος, αλλά οι Λιθουανοί βρήκαν λύσεις και το παιχνίδι πήρε... φωτιά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ακόμα και την ημέρα που έχει απουσίες ή ακόμα κι όταν οι παίκτες της δεν βρίσκονται και στην καλύτερη μέρα, διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ και πάντα θα βρεθεί ο... ήρωας. Αυτή την φορά ο Γιουλ ήταν στον πάγκο, οι περισσότεροι παίκτες άστοχοι, αλλά ο νεαρός Λούκα Ντόντσιτς έκανε τη διαφορά κι έδωσε τη Ρεάλ από το «κάζο».

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ντόντσιτς! Ο 17χρονος που παιχνίδι με το παιχνίδι παρουσιάζεται καλύτερος, άρπαξε την ευκαιρία με την απουσία του Σέρχιο Γιουλ. Ο νεαρός της Ρεάλ σταμάτησε στους 17 πόντους (2/3δίπ., 3/5τρίπ., 4/4βολ.), μάζεψε 4 ριμπάουντ, έδωσε 4 ασίστ, έκλεψε 2 φορές και έκανε 2 λάθη σε 25:48. Φυσικά, δεν δίστασε να πάρει πάνω του τα κρίσιμα σουτ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας έμεινε στους 2 πόντους σε 17:07 κι έδωσε 2 ασίστ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Ζαλγκίρις Κάουνας είδε τη διαφορά να ξεφεύγει στο +10 με σερί 5-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου (79-69 στο 33'). Αλλά δεν πτοήθηκε. Απάντησε με σερί 6-0 (79-75 στο 34') και το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι. Τελικά, δύο λεπτά πριν από το τέλος ο Μπροκ Μότουμ ισοφάρισε με εύστοχο τρίποντο (86-86 στο 38') κι εκεί μίλησε ο Ντόντσιτς. Ευστόχησε σε τρίποντο, ο Μιλάκνις δεν...απάντησε και με νέο τρίποντο έκανε το +6 (92-86 στα -44''). Στα -30'' ο Ρούντι ευστόχησε σε 2/2 βολές και η Ρεάλ «κλείδωσε» τη νίκη.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Ρούντι Φερνάντεθ μπορεί ν' αστόχησε σε 5 τρίποντα, ωστόσο κατάφερε να βοηθήσει διαφορετικά τη Ρεάλ. Πέτυχε κρίσιμες βολές στο τέλος, έδωσε 7 ασίστ, μάζεψε 4 ριμπάουντ και έκλεψε 1 φορά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Λούκα Ντόντσιτς για...τρεις και επί δύο!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ζαλγκίρις Κάουνας την ευκαιρία να πάρει τεράστια νίκη στη Μαδρίτη, η Ρεάλ ότι δεν κατάφερε να... καθαρίσει πιο νωρίς το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 49-49, 74-69, 96-91

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.