Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 72-57 (pics & vid)

Γιώργος Κούβαρης
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 72-57 (pics & vid)
Μετά την ολική καθίζηση που υπέστη στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 5η ήττα στη φετινή EuroLeague από τη Μπαρτσελόνα με 72-57. Τραγικά ποσοστά στα τρίποντα, αποθέωση για Πασκουάλ στην επιστροφή του στην Βαρκελώνη.

Σε... περιπέτειες άρχισαν να μπαίνουν οι «πράσινοι» μετά και την 4η εκτός έδρας ήττα σε πέντε ματς μακριά από το ΟΑΚΑ (72-57) τη φετινή σεζόν στην EuroLeague.

Μπορεί το «Παλάου Μπλαουγκράνα» να αποτελεί δύσκολη έδρα ωστόσο δεν παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να παραδοθούν άνευ όρων στο δεύτερο ημίχρονο. Ουσιαστικά από το σημείο που χρεώθηκε ο Κρις Σίνγκλετον το 4ο φάουλ και μετά.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός ήταν μέσα στο ματς (41-38 στο 22') και έδειχνε να μπορεί να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος. Ακόμη κι αν δεν έπαιζε καλά. Όμως αντί να συμβεί αυτό επήλθε η ολική καθίζηση, αφού η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του Αμερικανού φόργουορντ και με ένα επιμέρους 16-2 (το οποίο μεταφράστηκε και με σερί 13-0 από το 44-40) έφτασε στο +17 (57-40) ρίχνοντας τους τίτλους τέλους του ματς.

Ο Βεζένκοφ ήταν ο κρυφός άσος στο μανίκι του Μπαρτζώκα, αν και ο Αντε Τόμιτς ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την 6η συνεχόμενη επικράτηση της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού ενός έδρας. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έχουν να θυμούνται μόνο το «διπλό» από τα play offs του 2013 και το το νικητήριο τρίποντο του Διαμαντίδη μπροστά από τον Τζαουάι. Πάντως, το «τριφύλλι» προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση στο τέλος, αλλά πλήρωσε ακριβά τα άσχημα ποσοστά στα μακρινά σουτ ( 4/26 τρίποντα, ποσοστό 15%!)

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο μεγάλος μπελάς άκουγε στο όνομα Αντε Τόμιτς, ο οποίος έκανε... πάρτι στην «πράσινη» ρακέτα με τον Κρις Σίνγκλετον. Από τη πλευρά του ο Αμερικανός του όσα «έτρωγε» στην άμυνα τα έβαζε στην επίθεση, ισορροπώντας κάπως την κατάσταση. Οι άμυνες είχαν πάει περίπατο στο πρώτο δεκάλεπτο, τόσο από πλευράς του Παναθηναϊκού που έμοιαζε ολόγυμνος κοντά στο καλάθι, όσο και για την Μπαρτσελόνα που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Σίνγκλετον. Το 19-19 της πρώτης περιόδου αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο. Και χωρίς... καμία βολή!

Στη συνέχεια και ύστερα από το απαραίτητο rotation, ο Παναθηναϊκός Superfoods παρουσιάστηκε ιδιαίτερα άστοχος έχοντας μόλις 2/12 τρίποντα, εκ των οποίων τα 0/4 ο Μάικ Τζέιμς. Εκτός κλίματος και ο Μπουρούσης, ο οποίος έδειχνε επηρεασμένος από την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Το μοναδικό κέρδος για τους «πράσινους» ήταν τα τρία φάουλ που είχαν φορτωθεί οι Τόμιτς και Ντόρσεϊ, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί αρκετά η Μπαρτσελόνα μέσα στη ρακέτα ενόψει του β' ημιχρόνου.

Πάντως οι (σχεδόν πλήρεις) «μπλαουγκράνα» (εκτός οι μόνο οι Ναβάρο, Ρίμπας) είχαν πολύ καλά ποσοστά στο πρώτο μισό του αγώνα (10/20δίπ., 5/10 τρίπ.) και μετά το προσπέρασμα των «πρασίνων» με 23-22, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 10-2 και μπόρεσαν να προηγηθούν με 33-25.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπαρτσελόνα ήταν εύστοχη στα σημεία που έπρεπε, ενώ όποτε ήθελε μπορούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Επιπλέον δεν... πτοήθηκε από τα τρία φάουλ των Τόμιτς και Ντόρσεϊ, αφού δεν «πληγώθηκε» μέσα στη ρακέτα μετά το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Αντε Τόμιτς ήταν εκείνος που έκανε την αρχή για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα αφού τελείωσε το ματς έχοντας 16 πόντους με 7/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ αυτός που έδωσε τη χαριστική βολή στους «πράσινους» χάρη στην απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο (12 πόντοι με 3/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ).

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γιάννης Μπουρούσης παρουσιάστηκε εμφανώς επηρεασμένος από την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε αν και έπρεπε να παίξει μετά το πρόβλημα του Σίνγκλετον με τα φάουλ. Ο Έλληνας σέντερ είχε 0/5 σουτ και 5 λάθη (2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο) στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το 4ο φάουλ του Κρις Σίνγκλετον! Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε δύο φάουλ σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, ένα στην άμυνα και ένα στην επίθεση με αποτέλεσμα να αποσυρθεί στον πάγκο και να γείρει η πλάστιγγα ολοκληρωτικά υπέρ της Μπαρτσελόνα.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Βίκτορ Κλαβέρ με πέντε σερί πόντους (ένα τρίποντο και ένα coast to coast) ήταν ο υπεύθυνος για το +17 της Μπαρτσελόνα στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το χαμένο λέι απ του Μάικ Τζέιμς τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κάνει την τελευταία προσπάθεια για να γυρίσει το ματς με το σκορ στο 63-50. Και αυτό διότι στην αμέσως επόμενη επίθεση δέχθηκε τρίποντο από τον Βεζένκοφ, ενώ ακολούθησε επιθετικό φάουλ του Νίκολς.

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός την αστοχία του με 4/26 τρίποντα, ενώ η Μπαρτσελόνα τα 17 λάθη τα οποία δεν την επηρέασαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-31, 57-40, 72-57

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.