Ο γιος του Τζόρνταν γράφει για την... ιστορία του «Trophy Room» (pics & vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ο γιος του Τζόρνταν γράφει για την... ιστορία του «Trophy Room» (pics & vid)

bet365

Το «Trophy Room» έχει ανοίξει τις πόρτες του στο Ορλάντο από τον περασμένο Μάιο και ο μεγάλος γιος του Μάικλ Τζόρνταν, Μάρκους, γράφει για την έμπνευση και την ιστορία που κρύβεται πίσω από το κατάστημα.

Ο Μάρκους δεν μπορούσε να σκεφτεί καλύτερη ιδέα για να δημιουργήσει έναν χώρο που θα φυλάσσεται μέσα η... κληρονομιά του πατέρα του. Η μπουτίκ έχει μία τεράστια συλλογή από σπάνια Air Jordans και μοιάζει περισσότερο με μουσείο!

Ο ίδιος έγραψε τις σκέψεις του στο slamonline.com γύρο από τη δημιουργία του καταστήματος και μοιράστηκε τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο μπαμπάς του.

«Απλά ήθελα να... αποτρέψω τις ερωτήσεις. Όποτε έβλεπα τον μπαμπά μου για να μιλήσουμε για την μπουτίκ η κουβέντα πήγαινε σε ατελείωτες ερωτήσεις. Όταν δεν έκανε ερωτήσεις σήμαινε πως είμαι στον σωστό δρόμο. Όταν άρχισε να συμφωνεί μαζί μου κι όχι να ρωτάει ήξερα πως είμαι έτοιμος!

Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως όλο αυτό ήταν εύκολο. Οι περισσότεροι θα σκέφτηκαν πως είπα: «Μπορώ να ανοίξω το δικό μου κατάστημα αθλητικών παπουτσιών» και ο μπαμπάς μου είπε: «Φυσικά, γιε μου». Ούτε για αστείο δεν έγιναν έτσι τα πράγματα! Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και όλο το πρότζεκτ ήταν από την αρχή δικό μου.

Η κουλτούρα των αθλητικών παπουτσιών είναι στο DNA μου απ' όταν γεννήθηκα κι αυτό είναι το πάθος μου γι' αυτό το κατάστημα. Θυμάμαι όταν έπαιζα με τον αδελφό μου στο σχολείο μπάλα και οι εμφανίσεις μας ήταν πράσινες με άσπρο! Κάθισα και σχεδίασα τα παπούτσια μας έτσι ώστε να ταιριάζουν με τις εμφανίσεις.

Τότε ήταν η στιγμή που έγινε το κλικ μέσα μου σε σχέση με τη σημαντικότητα και την κουλτούρα των sneakers. Όταν ήμασταν πιο μικροί όλη την ώρα ερχόντουσαν κουτιά με αθλητικά. Όταν παίζαμε στο σχολείο, άρχισα να φοράω ρετρό κομμάτια. Φορούσαμε τα τελευταία Jordan όποτε παίζαμε μπάσκετ. Στο Trophy room υπάρχουν φωτογραφίες από τα αδέλφια μου κι εμένα που φαίνεται πόσο αγαπούσαμε αυτά τα παπούτσια. Τα αγαπημένα μου αυτό το διάστημα είναι τα «XXXIs». Μεγαλώνοντας σκεφτόμουν τι θα κάνω με την καριέρα μου και με τι θ' ασχοληθώ. Τα αθλητικά παπούτσια πάντα ήταν κομμάτι της ζωής μου κι έτσι έμπαινα σιγά σιγά μέσα στη βιομηχανία. Στόχος μου ήταν να έχω μία δουλειά που θα περνάω καλά, έτσι τώρα δεν νιώθω καν ότι δουλεύω. Ήθελα να δημιουργήσω το δικό μου πρόγραμμα. Στο trophy room μπορεί να υπάρχει αρκετή δουλειά, ωστόσο υπάρχει ελευθερία στα ωράρια. Ένα όνειρο βγήκε αληθινό για μένα.

Το Jordan Brand έχει γίνει τόσο ξεχωριστό, επειδή κατά τη γνώμη μου ήταν το πρώτο. Το να να είσαι πρώτος στην αγορά είναι σημαντικό, επειδή έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις κάτι το διαχρονικό. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος παίκτης που έκανε πράγματα που οι άνθρωποι δεν τα είχαν ξαναδεί. Γι' αυτό τα ρετρό Jordans έχουν περάσει τη δοκιμασία του χρόνου.

Δεν είναι ότι δεν σέβομαι τους Κόμπι, ΛεΜπρον ή άλλου θρύλους που έχουν κάνει το ίδιο. Απλά πιστεύω ότι δεν μπορείς να βρεις τα ίδια συναισθήματα που σου αφήνουν οι αναμνήσεις από τα ρετρό Jordans. Ο μπαμπάς μου πάντα δούλευε με τους σχεδιαστές και φρόντισε να τα δοκιμάζει πρώτος για να βεβαιωθεί ότι ήταν τα καλύτερα παπούτσια για το παρκέ.

Στο κατάστημα έχω συνδυάσει τρεις βασικές ιστορίες. Το trophy room που είχα στο σπίτι που μεγάλωσα, ένα εικονικό δωμάτιο που μαζευόμουν με φίλους ή την οικογένεια μου και... βρίσκαμε τον εαυτό μας. Ο μπαμπάς μου πάντα έφερνε μαζί του βραβεία.

Μετά τις στιγμές που στολίζαμε εκεί μέσα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έχω... τόνους με φωτογραφίες. Τρίτον, τα προϊόντα του Jordan Brand και τα Upper Deck αναμνηστικά που τα δίνουμε ως... τρόπαια στους πελάτες».

 

NBA Τελευταία Νέα