ΑΕΚ: Προτίμησε τα τρίποντα και την πλήγωσαν ξανά (infographic)

ΑΕΚ: Προτίμησε τα τρίποντα και την πλήγωσαν ξανά (infographic)

Στέλλα Παπαδοπούλου
ΑΕΚ: Προτίμησε τα τρίποντα και την πλήγωσαν ξανά (infographic)

bet365

Η ΑΕΚ έκλεισε με ήττα τον α' γύρο του Champions League και το gazzetta.gr στέκεται στα σχεδόν διπλάσια τρίποντα από τα δίποντα που επιχείρησε.

Όταν είχε βρεθεί στην έδρα της Λούντβιγκσμπουργκ η ΑΕΚ σ' έκανε να φωνάζεις: «Όχι, άλλο τρίποντο». Τότε, η ελληνική ομάδα που δεν είχε μαζί της τον τραυματία Ραντάλ Φάλκερ, είχε επιχειρήσει για πρώτη φορά πάνω από 30 τρίποντα στο Champions League.

Στο κλείσιμο του α' γύρου η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς προτίμησε την εύκολη λύση του τριπόντου. Όχι, μόνο δοκίμασε 39 σουτ τριών πόντων απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα, αλλά είχε 18 λιγότερες προσπάθειες για δίποντο και καθόλου καλά ποσοστά.

Η ΑΕΚ μέτρησε στην παγωμένη Πολωνία 12/21 δίποντα (57,1%) και 14/39 τρίποντα (35,9%) και μάλιστα χωρίς να έχει μαζί της τον τραυματία Κώστα Βασιλειάδη που επιχειρεί κατά μέσο όρο 5 σουτ έξω από τα 6,75μ. (37,9% το ποσοστό ευστοχίας του).

Βέβαια, τα πολλά τρίποντα εν μέρει δικαιολογούνται από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μαυροειδής (ενοχλήσεις στο γόνατο) έμεινε στην Αθήνα. Η απουσία παιχνιδιού με πλάτη στέρησε από τα γκαρντ τη δυνατότητα να ακουμπήσουν τη μπάλα στο low post και ουσιαστικά η Ζιελόνα Γκόρα την... εγκλώβισε στα σουτ από μακρινή απόσταση, αφού έμοιαζαν με μονόδρομο!

Ο Ράνταλ Φάλκερ (1/3δίπ., 0/3βολ.) από την πλευρά του έδωσε ενέργεια στην άμυνα μόνο στο πρώτο μέρος, αλλά στην επίθεση για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να βοηθήσει.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα