Και ναι, ο Ουέστμπρουκ έχει πλέον «triple double» κατά μέσο όρο! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Και ναι, ο Ουέστμπρουκ έχει πλέον «triple double» κατά μέσο όρο! (vid)

bet365

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ μετράει με...κάθε επισημότητα «triple double» στους μέσους όρους του, βάζοντας πλώρη για το μυθικό ρεκόρ του Όσκαρ Ρόμπερτσον.

Τη σεζόν 1961-62, ο μεγάλος Όσκαρ Ρόμπερτσον έγινε ο πρώτος και ο τελευταίος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που «έκλεισε» μια σεζόν έχοντας διψήφιους αριθμούς σε τρεις στατιστικές κατηγορίες. Φέτος, 55 χρόνια αργότερα, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ απειλεί... πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο ρεκόρ!

Μετά τη νέα του εμφάνιση κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς, ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ μετράει κατά μ.ο. 30,9 πόντους, 10,3 ριμπάουντ και 11,3 ασίστ! Κι όλα αυτά με 19 ματς στην πλάτη του. Το θέμα είναι -πλέον- αν θα αντέξει μέχρι το τέλος και αν θα μπορέσει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της λίγκας και να «σπάσει» ένα από τα πιο... στοιχειωμένα ρεκόρ! Ο «Big O» είχε τελειώσει τη σεζόν 1961-62 έχοντας 30,8 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 11,4 τελικές πάσες.

Πάντως ο RW έγινε ο 3ος παίκτης που έχει στους μέσους όρους του «triple double» σε οποιαδήποτε στιγμή του πρωταθλήματος. Οι άλλοι δύο ήταν οι Ρόμπερτσον και Μάτζικ Τζονσον!

Συνολικά αυτό ήταν το 45ο «triple double» της καριέρας του σε 606 ματς, ενώ κάθε φορά που είναι «τριπλός» οι Θάντερ έχουν 39-6 ρεκόρ και 6-2 τη φετινή σεζόν!

 

NBA Τελευταία Νέα