ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 77-75 (vid, pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 77-75 (vid, pics)

bet365

Ο ΠΑΟΚ νίκησε δια πυρός και σιδήρου το Ρέθυμνο (77-75) και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από 5 σερί ήττες! Τραυματίστηκε ο Τέιλορ, με 4 φάουλ από νωρίς ο Χρυσικόπουλος.

Δύο σερί ήττες στην Basket League και τρεις σερί στο Champions League ήταν πολλές. Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω τις απουσίες των Πέινερς και Μαργαρίτη, είδε τον Τέιλορ να τραυματίζεται στην αρχή της τρίτης περιόδου και τον Λίνο Χρυσικόπουλο να χρεώνεται με τέταρτο φάουλ. Παρόλα αυτά δεν άφησε σε κανένα σημείο το... μαχητικό Ρέθυμνο να περάσει μπροστά και πήρε σημαντική νίκη για την ψυχολογία του.

Απίστευτος Σάιμπερτ - που στις περισσότερες προσπάθειές του κέρδιζε και φάουλ - με 24 πόντους, ο Γλυνιαδάκης είχε 9 πόντους στο πρώτο μέρος κι ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους, ενώ ο Κλάντον μάζεψε 16 ριμπάουντ! Από την άλλη μεριά ο Γιαννόπουλος είχε 22 πόντους κι ο Φιτζπάτρικ 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η Βαθμολογία.

Ο ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα (11-0) σε αντίθεση με το Ρέθυμνο που έκανε συνεχόμενα λάθη. Μετά το πρώτο μουδιασμένο πεντάλεπτο οι Κρητικοί κατάφεραν να βρουν ρυθμό, ροκάνισαν τη διαφορά και οι έξι συνεχόμενοι πόντοι από τον Κράβιτς τους επέτρεψαν να βρεθούν στο -1 (22-21 στο 14').

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε σταθερά το προβάδισμα και παρά την πίεση του Ρεθύμνου με κάποια ξεσπάσπατα ανέβαζε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (38-28 στο 18').

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Ο Τέιλορ έπεσε άτσαλα πάνω στον Φιτζπάτρικ, γύρισε τον αστράγαλό του και είδε το υπόλοιπο της αναμέτρησης με πολιτικά. Στη συνέχεια με το σκορ να είναι στο +3 για τους γηπεδούχους ο Χρυσικόπουλος χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ (50-47 στο 36'). Τελικά, οι Σάιμπερτ και Μιλιένοβιτς έδωσαν «ανάσα» στον ΠΑΟΚ, με τον Γιαννόπουλο... ν' απαντάει έξω από τα 6,75μ. (61-55 στο 30').

Με το σκορ να είναι κοντά όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Ο Σάιμπερτ «απάντησε» στο τρίποντο του Γιαννόπουλου στα -1'31'', αλλά το σουτ του δεν ήταν αρκετό (75-69). Ο Τάλτον μείωσε και μετά το επιθετικό του Γλυνιαδάκη ο Γιαννόπουλος έκανε το -2 (75-73 στο 39'). Τελικά, ο Σάιμπερτ βρέθηκε στη γραμμή των βολών στα -6'' μετά την τάπα του Χρυσικόπουλου στον Τάλτον και «καθάρισε» τη νίκη με 2/2 βολές (77-73).

NΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: O ΠΑΟΚ μπορεί να έκανε δυνατό ξεκίνημα, ωστόσο το Ρέθυμνο είναι από τις ομάδες που δεν τα παρατάνε εύκολα και μπορούν να κάνουν... ζημιά. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μπορεί να χρειάστηκε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο με τους Κλάντον και Γλυνιαδάκη, έχοντας τους τραυματίες Πέινερς και Τέιλορ στον πάγκο, ωστόσο δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στους Κρητικούς να πάρουν προβάδισμα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: O Tζόρνταν Σάιμπερτ ήταν απολαυστικός. Μέτρησε 24 πόντους με 2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/6 βολές, σε κάθε του προσπάθεια προσπαθούσε να πάρει το μέγιστο, ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ, έκλεψε 1 φορά και έκανε 1 λάθος σε 30:54.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο άστοχος Άρνολντ Ρόμπερτ έφτασε από νωρίς στα 4 φάουλ και μέτρησε 1/7 δίποντα, 0/1 τρίποντα, Ωστόσο, είχε 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Λίνος Χρυσικόπουλος... σταμάτησε το σουτ του Τάλτον που θα ισοφάριζε κι ο Σάιμπερτ πήρε το φάουλ για το 77-73 στα -6''.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είχε 7 κερδισμένα φάουλ, ενώ κέρδισε 4 ριμπάουντ και πέτυχε 15 πόντους σε 25:26.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η καθοριστική τάπα του Χρυσικόπουλου στον Τάλτον.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ ελπίζει πως ο τραυματισμός του Μπράντον Τέιλορ δεν θα είναι σοβαρός, ενώ το Ρέθυμνο... πετάει τα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα που θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-36, 61-55, 77-75

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα