Η λίγκα υπερασπίζεται τους διαιτητές του Ράπτορς - Κινγκς!

Αντωνία Σπανού
Η λίγκα υπερασπίζεται τους διαιτητές του Ράπτορς - Κινγκς!

bet365

Χαμός έχει γίνει στο ΝΒΑ με τις αποφάσεις των διαιτητών στο παιχνίδι μεταξύ των Ράπτορς με τους Κινγκς. Η λίγκα αποφάσισε να δώσει διευκρινήσεις και να υπερασπιστεί την θέση των διαιτητών.

Το τρίποντο του Ρος στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν μέτρησε και οι Κινγκς πήραν μια επεισοδιακή νίκη κόντρα στους Ράπτορς που «βράζουν» για τις διαιτητικές αποφάσεις του αγώνα.

Η ομάδα από το Τορόντο σκεφτόταν σοβαρά να ασκήσει έφεση για το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά η λίγκα την πρόλαβε και έδωσε στην δημοσιότητα το σκεπτικό της αποφάσεις των διαιτητών για το τελευταίο σουτ, ώστε να ξεκαθαρίσει την θέση της.

«Μετά από σύσκεψη στα γραφεία της λίγκας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το τέλος του παιχνιδιού είναι επίσημα σωστό σύμφωνα με του κανόνες του ΝΒΑ. Ξαναείδαμε όλες τις παραμέτρους των τελευταίων 27,4 δευτερολέπτων και ακολουθεί μια περίληψη της απόφασης μας».

Η λίγκα ανέλυσε την φάση αναλυτικά και παρέβαλε δίπλα σε κάθε στοιχείο της φάσης το σκεπτικό της απόφασης. Από την στιγμή που ο χρόνος δεν μέτρησε κανονικά, οι διαιτητές είναι εκείνοι που τον μετρούν και παίρνουν την ευθύνη.

Στην απόφαση την συγκεκριμένη τελικά όπως αναφέρεται είχαν δίκιο, αφού ο χρόνος που έμενε ήταν 2.4 δευτερόλεπτά και μετά την ανάλυση της φάσης η λίγκα αποφάσισε ότι τα δευτεόλεπτα που πέρασαν ήταν 2.5.

Χωρίς ίχνος αμφιβολίας το ΝΒΑ αναλύει διεξοδικά κάθε παράπονο και κάθε απόφαση καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι Ράπτορς να παραπονιούνται καθώς όλα έγιναν σύμφωνα με τους νόμους της λίγκας.

Το θέμα κάπου εδώ θεωρείται λήξαν, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος η ομάδα του Τορόντο να το συνεχίσει με τόσο ξεκάθαρη την θέση του ΝΒΑ, μπροστά της.

 

NBA Τελευταία Νέα