Ο εφιάλτης της 4ης περιόδου

Ο εφιάλτης της 4ης περιόδου

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο εφιάλτης της 4ης περιόδου

bet365

Έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της σύμπτωσης και τείνει να εξελιχθεί σε κακή συνήθεια. Διότι, για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έδωσε πολύ κακή παράσταση στην τελευταία περίοδο με συνέπεια να γνωρίσει ήττες τις οποίες κάλλιστα θα μπορούσε να αποφύγει.

Οι αριθμοί έχουν τη δύναμη να εντυπωσιάζουν το κοινό. Στην προκειμένη περίπτωση, στα τέταρτα δεκάλεπτα των τελευταίων τριών αγώνων ο ΠΑΟΚ έχει συνολικό παθητικό 30 πόντων! Με συνέπεια να γνωρίσει διαδοχικές ήττες οι οποίες εμπεριείχαν τίμημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, σημείωσε 34 πόντους και δέχθηκε 64!

Η κακή αρχή έγινε με τη Βιλερμπάν όπου περιορίστηκε στους 12 πόντους επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αστοχία από την γραμμή των ελευθέρων βολών (10/22), σουτάροντας δηλαδή με ποσοστό 45%. Το επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο ήταν 12-18 υπέρ των Γάλλων και είχε ως συνέπεια την ήττα με 61-67.

Το περασμένο Σάββατο (12/11), η ΑΕΚ πέτυχε την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 13-25. Η αστοχία από στις ελεύθερες βολές ήταν μία από τις αιτίες για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, κυρίως όμως «μέτρησε» η κακή ατομική και ομαδική άμυνα.

Χθες (16/11) στη Λιθουανία, ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το παιχνίδι για διάστημα περίπου 33 λεπτών. Μπήκε στην τελευταία περίοδο με πλεονέκτημα επτά πόντων (47-54), αλλά αυτή η διαφορά εξανεμίστηκε στα μέσα του δεκαλέπτου. Συνολικά, οι Λιθουανοί έκαναν επιμέρους σκορ 21-9 και σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιπτώσεις, τούτη τη φορά ο Δικέφαλος δεν μπορεί να επικαλεστεί την αστοχία στις βολές, αλλά την αδυναμία του να «τελειώσει» τις φάσεις σε άμυνα και σε επίθεση.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα