Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 87-84 (vid & pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 87-84 (vid & pics)
Ο Σέρχιο Γιουλ (30π.) έκανε το παιχνίδι της ζωής του απέναντι στον μαχητικό Παναθηναϊκό (87-84) που επιστρέφει ηττημένος στις λεπτομέρειες και λαβωμένος για το «αιώνιο» ντέρμπι (18/11, 21:15).

Δύο λάθη από τον Τζέιμς Φελντέιν που έκανε τεράστια εμφάνιση στοίχισαν τη νίκη από τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη! Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες κι επιστρέφουν για το «αιώνιο» ντέρμπι με ένα μεγάλο πονοκέφαλο! Ο Τζέιμς Γκιστ τραυματίστηκε στις αρχές της τέταρτης περιόδου κι αποχώρησε με τη βοήθεια των Σίγκλεντον και Λούντζη για τ' αποδυτήρια πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παρκέ και με απίστευτο ξεκίνημα έξω από τα 6,75μ. κατάφερε να έχει το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά. Ο Φελντέιν με 3/3 τρίποντα μετά τη λάθος πάσα του Ντόντιτς στον Καλάθη έκανε double score (6-12 στο 5'). Η Ρεάλ βρήκε λύσεις και μετά από την τεχνική ποινή και το φάουλ του Μποχωρίδη ο Γιουλ μείωσε στον πόντο (21-22 στο 9').

Οι «πράσινοι» σκόραραν τόσο από κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, αν και το πρόβλημά τους ήταν πως οι παίκτες τους φορτώθηκαν νωρίς με φάουλ. 8 σερί πόντοι από τον Γιουλ αρχικά για το 40-38 στο 17' κι έπειτα 8 προσωπικοί πόντοι από τον Τόμπκινς δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να επιβάλουν τον ρυθμό τους (53-50).

Οι γηπεδούχοι σίγουρα είχαν περισσότερες λύσεις από τον πάγκο, αν σκεφτεί κανείς πως στο πρώτο ημίχρονο ο Πάμπλο Λάσο δεν χρησιμοποίησε μόνο τον Αντρές Νοτσιόνι και είχε ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του, την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ είχε στον πάγκο τους Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη και Μποχωρίδη.

Η συνέχεια βρήκε τη Ρεάλ να κάνει δύο airball επιθέσεις και τον Παναθηναϊκό να περνάει ξανά μπροστά στο σκορ με σερί 6-0 (53-56 στο 22'). Ένα τρίποντο του Ράντολφ από τη γωνία και το επιθετικό κρεσέντο του Σέρχιο Γιουλ με 10 σερί πόντους όχι μόνο κράτησε τη Ρεάλ, αλλά της έδωσε ξανά το προβάδισμα για το 66-64 στο 34'.Ο Μπουρούσης μπορεί να έδωσε αρκετές «μάχες», αλλά (3/10δίπ. στο 30') έχασε αρκετά καλάθια, την ώρα που ο Γιουλ ήταν ασταμάτητος και με 12 πόντους μόνο στην τρίτη περίοδο επέτρεψε στη Ρεάλ να κλείσει το δεκάλεπτο στο +4 (72-68).

Με τον Τζέιμς Γκιστ να βγαίνει εκτός υποβασταζόμενος με τραυματισμό ο Παναθηναϊκός έδειξε πεισμωμένος. Τάπα του Φελντέιν στον Ρούντι, καλάθι ο Μπουρούσης, νέο προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό (75-76 στο 34') κι όλα κρίθηκαν στο τέλος!

Το μεγάλο τρίποντο του Φελντέιν μπήκε (84-84 στα -1'06''), αλλά ήρθαν δύο απανωτά κρίσιμα λάθη του ίδιου που δεν επέτρεψαν στην ομάδα του να φύγει με τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι κι αρκετές μάχες κέρδισε το καθαρό μυαλό. Ο Φελντέιν από κορυφαίος (6/7τριπ.) έγινε μοιραίος κι η Ρεάλ κράτησε την έδρα της.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Σέρχιο Γιουλ... on fire! O Iσπανός γκαρντ πέτυχε 13 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, 12 στο τρίτο δεκάλεπτο και ολοκλήρωσε το ματς με 30 πόντους (7/14δίπ., 4/6τρίπ., 4/4βολ.), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε 31:37.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αντώνης Φώτσης δεν κατάφερε να προσφέρει απόψε κι έμεινε στο 1 άστοχο τρίποντο σε 9:19.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Τζέιμς Φελντέιν έβαλε το τρίποντο όταν η μπάλα... έκαιγε, ωστόσο με τον Γιουλ να φτάνει τους 30 πόντους έκανε λάθος που επέτρεψε στον Αγιόν να κλέψει. ο Γιουλ μπορεί να αστόχησε σε αυτή την επίθεση, ωστόσο η Ρέαλ κέρδισε την κατοχή μετά τη λάθος επιλογή του Φελντέιν που προτίμησε να αφήσει την μπάλα να βγει εκτός κι ο Κάρολ την πέταξε πάνω του. Ο Κάρολ πήρε το φάουλ από τον Φελντέιν στη συνέχεια και σημείωσε το +3 (87-84). Στα 5'' που απέμειναν ο Ρίβερς αστόχησε σε... σκοτωμένο τρίποντο από τη γωνία.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Γκουστάβο Αγιόν μπορεί να είχε 8 πόντους, ωστόσο έδωσε 5 ασίστ, μάζεψε 6 ριμπάουντ, έκλεψε 4 φορές κι είχε 1 λάθος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η κλασσική συνεργασία των Καλάθη-Γκιστ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ, τα κρίσιμα λάθη και τις άστοχες βολές (14/20).

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-50, 72-68, 87-84