Με... ξεναγό τον Πασκουάλ στην Ισπανία

Gazzetta team
Με... ξεναγό τον Πασκουάλ στην Ισπανία
Μια δύσκολη αποστολή απέναντι στη Ρεάλ απόψε (16/11, 22:00, ΕΡΤ1) στο Barcleycard Center έχει ο Παναθηναϊκός, για την 7η αγωνιστική της Euroleague, από την οποία οι «πράσινοι» θέλουν να βγουν νικητές με... ξεναγό τον Τσάβι Πασκουάλ.

Μια... μάχη έχει να δώσει απόψε ο Παναθηναϊκος, από την οποία πρέπει να βγει αλώβητος, καθώς θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στο Barcleycard Center, για το παιχνίδι που θα κλείσει την 7η αγωνιστική της Euroleague (16/11, 22:00, ΕΡΤ1).

Ο πάλαι ποτέ «αιώνιος» αντίπαλος των Μαδριλένων, Τσάβι Πακσουάλ, επιστρέφει στην Ισπανία αυτή τη φορά, όμως θα κάθεται στον πάγκο του «τριφυλλιού» και όλοι τρέφουν ελπίδες πως άπαντες της «πράσινης» αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα με το θετικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, σε δηλώσεις του ο Τζέιμς Γκιστ έδειξε τηνν εμπιστοσύνη που έχει στον Ισπανό τεχνικό, λέγοντας πως αυτός ξέρει καλύτερα τη Ρεάλ και γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν το ματς, κάτι το οποίο ανέφερε και ο προπονητής της «Βασίλισσας», Πάμπλο Λάσο, σε συνέντευξή του.

Από τη μεριά του, ο 44χρονος κόουτς, κατά την αναχώρηση της ομάδας, υποστήριξε πως οι παίκτες του πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό από την αρχή και να δώσουν έμφαση στην άμυνα και κράτησε χαμηλούς τόνους όσων αφορά τα... γνωστά του plays που χρησιμοποιούσε όσο καιρό ήταν στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, σίγουρα όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς η Ρεάλ προέρχεται από μία ήττα στο «νήμα» (91-90) από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και σίγουρα θα θέλει να υπερασπιστεί την έδρα της.

Ήξερες ότι:

Ο Γιόνας Ματσιούλις έπαιξε στον Παναθηναϊκό για δύο σεζόν (2012-14).

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν συμπαίκτης με τους Άντονι Ράντολφ και Ντοντέι Ντρέιπερ στην Λοκομοτίβ Κουμπάν πέρυσι κι έφτασαν στο Final Four.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν συμπαίκτης με τον Κέι Σι Ρίβερς στην Ρεάλ το 2015 και μαζί κατέκτησαν την Euroleague.

Επίσης, ο σέντερ του «τριφυλλιού» αναδείχθηκε MVP της 13ης αγωνιστικής του TOP 16 πέρυσι με την Μπασκόνια ενάντια στην Ρεάλ, έχοντας 25 πόντους και βαθμό «35» στο σύστημα αξιολόγησης.

Επίσης, και ο Αντώνης Φώτσης έχει παίξει στους Μαδριλένους (2003-05) και ήταν συμπαίκτης με τον Φελίπε Ρέγιες.

Ο Ντοντέι Ντρέιπερ έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (20) απέναντι στον Παναθηναϊκό πέρυσι τον Ιανουάριο με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Ο Σέρχιο Γιουλ είναι 11ος στην κατάταξη με 307 τρίποντα στη διοργάνωση, ενώ θέλει ακόμα 8 για να φτάσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (315) και να μπει στο TOP 10.

Ο Φελιπέ Ρέγιες είναι πρώτος στα ριμπάουντ με 1.509. Επίσης, θέλει 12 πόντους ακόμα για να φτάσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη (2.495) στην έκτη θέση των σκόρερ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο δεύτερος σέντερ στη διοργάνωση που έχει 2.199 πόντους.

Ο Αντώνης Φώτσης θέλει 2 τρίποντα για να φτάσει τα 300 στο θεσμό.