Γιαννούλιας: «Πανιώνιος ίσον οικογένεια»

«ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Γιαννούλιας: «Πανιώνιος ίσον οικογένεια»

Ο στενός συνεργάτης του Μπάρακ Ομπάμα, Αλέξανδρος Γιαννούλιας βρέθηκε στην Αθήνα και αποκάλυψε πως γνώρισε τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και τι σημαίνει ο Πανιώνιος γι' αυτόν.

Γιαννούλιας: «Πανιώνιος ίσον οικογένεια»

Ο πάλαι ποτέ παίκτης των «κυανέρυθρων» βρέθηκε στην Αθήνα, καθώς τη χώρα μας επισκέφθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα, του οποίου είναι στενός συνεργάτης, και πήρε ως δώρο από τους ανθρώπους του συλλόγου μια φανέλα με το όνομα του, μέσω του παλιού του συμπαίκτη, Μάκη Δρελιώζη.

Ο Αλέξανδρος Γιαννούλιας είπε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του «Ιστορικού»: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Πανιωνίου για το δώρο που μου έκανε. Είμαι πολύ περήφανος που ήρθε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Περήφανος για την Ελλάδα την χώρα μας, γιατί είναι μεγάλο πράγμα αυτή η επίσκεψη. Ελπίζω να βοηθήσει, δεν θα αλλάξει ο κόσμος σε μια μέρα, αλλά ελπίζω να βοηθήσει έστω και λίγο, προκειμένου να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Η μόνη λύση για να βγει η Ελλάδα από την δύσκολη θέση είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες. Αυτό όμως δεν γίνεται σε μια ημέρα χρειάζεται δουλειά».

Στη συνέχεια, ο 40χρονος Ελληνοαμερικάνος έδειξε να γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην παλιά του ομάδα πλέον: «Ξέρω ότι ο Πανιώνιος αγωνίζεται στο δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας. Θέλω να ανέβει στην Α1, όπως παλιά και να πρωταγωνιστεί. Όταν κάποιος μου λέει την λέξη Πανιώνιος, το πρώτο που σκέφτομαι είναι οικογένεια. Όλοι οι φίλοι που έκανα στην Ελλάδα ήταν στον Πανιώνιο, πέρασα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στην ομάδα και είμαι Πανιωνάρα!» και αναφέρθηκε στις φιλίες που έκανε το διάστημα της θητείας του στην ομάδα: «Ο Μάκης (Δρελιώζης), ο Κικίλιας, ο Καράγκουτης, ο Καμαριώτης και ο Τζανής Σταυρακόπουλος ήταν παιδιά με τα οποία αγωνιστήκαμε μαζί. Ο Μάκης με αποκαλούσε τουρίστα όταν ήρθα από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, γιατί όταν δεν είχαμε προπόνηση τους έλεγα πάμε στην Ακρόπολη, πάμε να δούμε κανένα μουσείο και εκείνος γελούσε και με έλεγε τουρίστα!».

Έπειτα, είπε για το μπάσκετ γενικότερα: «Μπάσκετ έπαιζα από μικρό παιδί με τα αδέλφια μου. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας να δουλεύουμε ως ομάδα. Χωρίς την ενασχόληση μου με το μπάσκετ θα ήμουν άλλος άνθρωπος. Όταν παίζεις μπάσκετ από μικρός και συνεχίζεις για αρκετά χρόνια διαμορφώνεις αλλιώς τον χαρακτήρα σου. Αγαπώ το μπάσκετ, το αγάπησα και στην Ελλάδα και τώρα στην Αμερική παρακολουθώ πολύ το ΝΒΑ. Όνειρο μου ήταν να παίξω μπάσκετ στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που το πραγματοποίησα παίζοντας στον Πανιώνιο».

Τέλος, αποκάλυψε πως προέκυψε η γνωριμία του με τον Ομπάμα: «Τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον γνώρισα παίζοντας μπάσκετ πριν από 22 χρόνια. Παίζαμε μαζί και από τότε κρατάει και η φιλία μας. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με δυο λόγια θα έλεγα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Και αν ήταν Έλληνας θα ήταν Πανιώνιος».

Best of internet